CHILI

Chili reizen

Als lange smalle sliert op de Ring van Vuur is Chili een aaneenrijging van onherbergzame wildernissen en stille uithoeken. Het land herbergt zowel de droogste als natste plekken ter wereld met spectaculaire natuurfenomenen tot gevolg. Reizen door Chili is een kennismaking met een land van uitersten.

Steeds als gedroomd van een adembenemende natuurreis door het diverse Chili? Atacama helpt je graag verder met de uitwerking van een reis die op je lijf geschreven is. Ontdek hieronder ons breed aanbod individuele reisprogramma's waarbij je op basis van Engelssprekende gidsen of via een selfdrive het land verkent. Ons programma A Desert Blend vormt daarbij een uitstekend vertrekbasis. Liever een actieve gezinsvakantie, een pittige wandelreis of ontspannende luxevakantie? Ook deze reizigers stelt Chili niet teleur. Imposante vuurbergen en verbluffend natuurschoon verzekeren je van een onvergetelijke reiservaring.

Autorondreis door onherbergzaam Chili

Een van Atacama's populairste Chili reizen is de Atacama crossing, een uitdagende autorondreis die je door de kurkdroge Atacamawoestijn van San Pedro naar Arica voert. Deze onherbergzame streek geniet wereldwijde faam vanwege natuurlijke elementen als borrelende geisers, grillige maanlandschappen en een mozaïek van zoutvlaktes. Woestijnliefhebbers komen hier zeker en vast aan hun trekken.

Onze autorondreis leid je over de kaarsrechte Panamerican highway langs spookstadjes en gekleurde lagunes waarin dagelijks duizenden flamingo’s neerstrijken naar het Lauca nationaal park op de Peruviaanse grens. Met een luxe verblijf in een sfeervol wijnhotel of een stemmige Andes-lodge sluit je een memorabele reis door Chili op comfortabele wijze af.

Chili Versielight

Unieke rondreis door Patagonië

Veel van onze klanten die naar Chili reizen, kiezen daarnaast voor een rondreis door Patagonië. In dit uitgestrekte gebied, dat een deel van buurland Argentinië beslaat, lonkt een onmetelijke wildernis met een waaier aan natuurreizen en wandelreizen. 

Van de ‘vuurberg’ Villarica over de zuidelijke ijskap tot aan de Straat van Magelaan in Vuurland. Duizenden mistrijke fjorden met woelige baaien, gletsjers en kliffen vol wildlife vormen de barrière én toegangspoort tot een spektakel aan natuurgeweld. Je treedt er in het spoor van pioniers en bannelingen naar een plek waar de aarde ophoudt. Trotseer de natuurelementen tijdens een trekking in Torres del Paine nationaal park of maak een schilderachtige autorondreis over de legendarische Carretera Austral.

Breed aanbod unieke Chili reizen

Op onze website kun je naast de bovengenoemde voorbeelden kiezen voor vele andere Chili reizen. Wandel bijvoorbeeld in het noordelijke Merengebied door frisgroene in nevel gehulde Alercebossen of verken het prachtige Paaseiland met zijn mysterieuze Moai beelden en frisgroene uitgedoofde vulkaankraters. Dit mythische eiland is als goed bewaard geheim beslist een paradijs voor fijnproevers. 

Meer weten over onze Chili reizen of heb je vragen over een andere vakantie in Zuid-Amerika?
Bel ons op +32 9 398 28 76, stuur een mailtje of schrijf je in voor één van onze infoavonden.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Chili.

Onze reizen in Chili

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu