ARGENTINIE

HIGHLIGHTS Best of the North

Kennismakingsreis met hoogtepunten van Noord Argentinie

NUTTIG OM WETEN

Reizen naar het Noordwesten van Argentinië kan het hele jaar door al worden de maanden januari en februari afgeraden. Het is dan heet en vochtig (30 à 40°C), en er is kans op hevige regenbuien. De ideale reisperiode is Lente (maart – mei) en herfst (september – november), dan is het aangenaam warm (20 à 25°C).  's Nachts koelt het stevig af. De warmste en natste maanden zijn december tot maart: 30°C en meer. In Iguazu is het dan heet en vochtig. Iguazu heeft het hele jaar door een stabiel tropisch klimaat. April – juni hebben een heldere hemel maar een kleiner volume water. Tijdens de wintermaanden (juli en augustus) is het mooi en helder weer maar ook kouder. Temperaturen kunnen zakken tot 10°C in Salta en 15°C in Iguazu. 

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Overige inbegrepen maaltijden: avondmaal tijdens Tango show. Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Er zijn geen zware fysieke inspanningen op deze reis. Een gezonde conditie volstaat.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. Tijdens de 5-daagse tour in Noordwest-Argentinië reis je in recente jeeps (max 5 personen: 4 reizigers + chauffeur).

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig.