ARGENTINIE

SIGNATURE Ibera moerassen

Ontdek de Ibera moerassen

Esterosdelibera Argentinie Reizen1

1 Buenos Aires - Mercedes - Ibera

Na een comfortabele rit per luxe nachtbus vanuit Buenos Aires bereik je in de vroege ochtend Mercedes. Je wordt opgewacht door een privé chauffeur die je in ongeveer 1,5 uur naar het dorpje Colonia Carlos Pellegrini in de provincie Corrientes brengt.

Gaucho’s onderweg getuigen dat hier een authentiek en vredig plattelandsleven heerst en dat er van massatoerisme nog geen sprake is. Colonia Carlos Pellegrini is de uitvalsbasis voor je bezoek aan een van de grootste moeraslanden ter wereld: Los Esteros del Ibera. Dit natuurgebied met vuurrode aarde wordt vaak vergeleken met het Braziliaanse Pantanal maar hier heeft de bezoeker nog het privilege de natuur voor zich alleen te hebben.

Je verblijft 3 of 4 nachten op een comfortabele Argentijnse estancia met zwembad, op basis van volpension en à la carte excursies naar keuze. Verschillende lodges zijn zeer kindvriendelijk en bieden zelfs een kinderopvang service aan. 

Esterosdelibera Argentinie Reizen4

2 Esteros del Ibera

Met een oppervlakte zo groot als België vormen de Esteros del Ibera een van de belangrijkste zoetwaterreservoirs van Zuid-Amerika. 

Het Ibera gebied werd ondergebracht in een Nationaal Park en staat vandaag bekend om zijn indrukwekkende en enorme biodiversiteit. Er leven ongeveer 350 verschillende vogelsoorten en een indrukwekkende reeks aan zoogdieren.

Per kano, te paard, per jeep of via een wandelsafari trek je over weidse drassige vlaktes. Langs het riet en door een textuur van frisgroene lagunes ga je in de vroege ochtend en late namiddag op zoek naar verschillende soorten apen, anaconda’s, capibara’s, yacarekaaimannen, breedsnuitkaaimannen en de oranje gekleurde moerashert. 

Ook op culiniar vlak wordt de bezoeker in de lodges van Ibera echt verwend. Voeg daarbij nog een eindeloze rust en een landelijke subtropische ‘campo’ sfeer en je vakantiegevoel is compleet. 

Esterosdelibera Argentinie Reizen5

3 Esteros del Ibera

A la carte excursie naar keuze in Ibera Nationaal Park.

’s Middags kan je uitblazen aan het zwembad of in de schaduw van een palmboom. Aan de hemel vliegen frequent grote kolonies vogels over. 

Een aanrader is een namiddagsafari te paard. Samen met een gaucho gids zoek je naar wildlife op de oevers en in de bomen die verspreid in de lagunes groeien. Vooral tijdens de magische zonsondergangen zorgen ze voor prachtige weerspiegelingen op het water.

Esterosdelibera Argentinie Reizen3

4 Esteros del Ibera

A la carte excursies naar keuze in Ibera Nationaal Park.

Esterosdelibera Argentinie Reizen2

5 Ibera - Posadas - Iguazu

Een transfer van 4 à 5 uren brengt je naar Posadas, de hoofdstad van de provincie Misiones, aan de oevers van de Parana rivier op de grens met Paraguay.

Een busrit van 8 à 9 uur brengt je naar Puerto Iguazu (inbegrepen) voor een bezoek aan de gelijknamige watervallen.