ARGENTINIE

SIGNATURE Puna experience

Offroad jeepexpeditie over de ruige Puna en door Catamarca

Ontdek Puna Experience in detail

Argentinie Reizen Catamarca Atacama 5

1-2 Aankomst Buenos Aires

Internationale vlucht naar Buenos Aires. Aansluitend een privé hoteltransfer.

Voor de middag voorzien we een privé begeleide stadstour in Buenos Aires. Vroege check-in op aanvraag.

Argentinie Reizen 25

3 Buenos Aires

Een vrije dag in Buenos Aires op op eigen ritme de stad verder te ontdekken. ‘s Avonds s geniet je van een Tango dansvoorstelling met driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel.

Optioneel kan je vandaag de ferry heen en terug nemen naar het stadje Colonia de Sacramento in Uruguay.

Argentinie Reizen 36

4 Buenos Aires - Purmamarca

Privé luchthaventransfer en ochtendvlucht naar Salta. Op de luchthaven word je opgewacht door een Engelssprekende privé-chauffeur/gids die je naar het hotel in Purmamarca of Tilcara brengt.

Vandaag start een 8-daagse jeepexpeditie met een privé chauffeur/gids over de desolate hoge Puna van Noordwest-Argentinië (in volpension).

Naast de klassiekers rond Salta, Purmamarca en Cafayate, tonen we je één van de meest spectaculaire delen van de Centrale Andes.

Atacama Reizen Argentinie Rondreizen 7

5 Quebrada de Humahuaca

Vandaag breng je een bezoek aan de bezienswaardigheden in de kloof ‘Quebrada de Humahuaca’ (Unesco).

Het hoogtepunt is de “Cerro de los Siete Colores” (de zevenkleurige berg), een uitgestrekte ravijn met magnifieke vormen en kleuren die over een afstand van 155 km tot aan de grens met Bolivië loopt en tal van Quechua-gemeenschappen herbergt.

Je passeert o.a. aan het uitkijkpunt El Hornocal, het dorpje Humahuaca, de ruïnes van Tilcara en de pittoreske kerk van Uquia.

Argentinie Reizen Salinasgrandes Atacama 7

6 Salinas Grandes - Tolar Grande

Via de schilderachtige haarspeldbochten van de Cuesta de Lipan stijg je naar de zoutvlakte Salinas Grandes (3400m) die een oppervlakte heeft van ong. 220 km². Lokale bewoners noemen deze vlakte ‘océanos blancos’, de witte oceanen. Nog steeds wordt er zout gewonnen in de kleine vierkante bassins, die worden uitgegraven en opgevuld worden met water. Zodra het zout losgeweekt is, scheppen de mijnwerkers het van de bodem (de zoutkorst is ong. 50 cm dik). Na het bezoek aan de zoutvlakte zet je koers naar San Antonio de los Cobres voor de lunch, een klein mijnwerkersdorp (koper en zink) op 3775m hoogte.

Over de 4560 m hoge pas Abra de Alto Chorrillos reis je verder via een onverharde grindweg naar Tolar Grande (3700m) waar je 2 nachten verblijft in het enige hotel van het dorpje (eerder gehucht). Het wordt al snel duidelijk dat je de bewoonde wereld achter je laat en dat je wat comfort zal inruilen voor waanzinnige en desolate landschappen die (deels door de geïsoleerde ligging) zelden bezocht worden door toeristen. Bezienswaardigheden onderweg zijn de Tuzgler vulkaan, Salar de Pocitos, 7 Curvas, Desierto del Diablo en Salar del Diablo.

Atacama Argentinie Reizen Tolargrande

7 Tolar Grande & Salar de Arizaro

Op 2 uur van het hotel ligt de 1600 km² grote Salar de Arizaro met de karakteristieke Cono de Arita, een perfect symmetrische 200 meter hoge kegel die als een eilandje op de zoutvlakte drijft.

In de omgeving liggen maanlandschappen zonder weerga. Zoals de bolvormige geërodeerde rode zandrotsen bij El Arenal en de turquoise poeltjes “Ojos de Mar”, een bijzonder ecosysteem van levende stromatolieten. Deze diepe natuurlijke poeltjes met een hoog kalk- en zoutgehalte worden gevoed door de de mastodonten berg Serranía del Macon en liggen als spiegeltjes verspreid over de zoutvlakte, magisch!

Je zakt weer af naar Tolar Grande voor een tweede (eenvoudige) overnachting.

Argentinie Reizen 43

8 Tolar Grande - Antofagasta

’s Ochtens breng je een kort bezoek aan de Mina La Casualidad (onder voorbehoud van lokale openingsuren/toelating).

Daarna reis je zuidwaarts naar Antofagasta de la Sierra. Je trekt door ruig en desolaat gebied. De rit vandaag toont maanlandschappen met pikzwarte lavastromen, die slechts enkele duizend jaar oud zijn. Via de oase Arizaro Antofalla reis je naar de de prachtige Vega Colorada waar je geniet van uitzichten op de vulkaan Antofalla en de Quebrada de Calalaste.

Eenvoudig verblijf in Antofagasta de la Sierra (3370m). Ooit was het een oude Inca nederzetting maar vandaag een vredig gehuchtje met adobe huisjes, een klein centraal plein en een zelfvoorzienende landbouw.

Argentinie Reizen Catamarca Atacama 2

9 Antofagasta - El Penon

Rit naar het hotel in El Penon op 3400 m hoogte. Bijzonder impressionant wordt het landschap aan de uitgedoofde vulkanen Antofagasta & Alumbrera die oprijzen in het landschap als twee kegels van zwarte basalt. Bij de turquoise Laguna Antofagasta troepen vaak vele watervogels samen. Ook vossen, vicuna’s of viscacha’s (grote konijnen) komen wellicht een paar keer kijken.

Na de middag bezoek je eerst de Real Grande y Quebrada Seca en de Laguna Diamante. Daarna trek je naar de Cerro Galan en de krater van de vulkaan Galan. In de late namiddag geniet je van een magisch lichtspel aan de oevers van de Laguna Grande waar flamingo’s in onoverzienbare aantallen samentroepen (enkel oktober tot april*). Wie buiten het flamingo seizoen reist geniet van een alternatief bezoek aan de vulkaan Carachi Pampa (mei tot september).

Argentinie Reizen Catamarca Atacama 1

10 Campo de Piedra Pomez

Na de lange reisdag. van gisteren staat vandaag een spectaculaire excursie op het programma. ‘s Ochtends ontdek je de Reserva (de Biosfera de) Laguna Blanca.

Na de middag trek je naar het gigantische Campo de Piedra Pomez, of vrij vertaald ‘het veld van puimstenen’. Campo de Piedra Pomez is gelegen in een regio meer dan 200 vulkanen en op ongeveer 63 km van de bekende vulkaan Antofagasta de la Sierra. Een grote vulkanische explosie, afkoelende vulkanische gassen en later de sterke winden vormden dit sneeuwwit gesteente om tot ware kunstwerken. Samen met de gids wandel je door het schitterende duinenlandschap van Dunas Blancas langs tientallen “natuurlijke sculpturen” die dit weinig bezochte beschermd natuurgebied sieren.

Noord Argentinie Reizen Atacama 1

11 El Penon - Salta

Rit van ong. 2,5 uur naar Villa Vil. Een rit van ong. 3,5 uur voert je daarna over de verharde Ruta 40 naar wijnstadje Cafayate waar je even stopt voor de lunch. Na de middag reid je door de kloof van de Rio de las Conchas. In de gelijknamige Quebrada de las Conchas bezoek je verschillende indrukwekkende en grillige rotsformaties met prachtige kleurschakeringen. Bijvoorbeeld bij Los Castillos (de kastelen), El Obelisco (de obelisk), El Ampiteatro (het amfitheater) of El Garganta del Diablo (de duivelskeel).

Bij zonsondergang eindigt de jeepexpeditie en check je in op de comfortabele Estancia ‘House of Jasmines’.

Argentinie Reizen 23

12 Vrije rustdag House of Jasmines

Een vrije rustdag om te genieten van de faciliteiten en de omgeving van je prachtige hotel.

Yacutinga Lodge 3

13 Salta - Iguazu

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu (enkel op maandag, woensdag en vrijdag). Privé hoteltransfer.

Puerto Iguazu is gelegen aan het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië, en is dé uitvalsbasis voor één van de meest indrukwekkende watervalfenomenen ter wereld: de watervallen van Iguazu.

Argentinie Reizen 14

14 Iguazu Nationaal Park (Brazilie)

Op het punt waar de Iguazu-rivier zicht versmelt met de Parana-rivier, vormde zich over een breedte van 4 km (terécht in de vorm van de letter ‘U’) een waterval die 4 keer zo breed is als de Canadese Niagara falls. Iguazu falls bestaat uit meer dan 270 watervallen. Doordat het water hier zo’n 80 meter in de diepte valt hangt er een quasi constante nevelwolk over het gebied die resulteert in een microklimaat met een bijzondere flora en fauna. Een hoogtepunt op je reis? Uiteraard!

Het bezoek aan Iguazu verloopt in twee delen. Vandaag verken je op eigen houtje de Braziliaanse ‘Foz do Iguaçu’. Een taxi van- en naar de ingang van het park kan je eenvoudig regelen aan de hotelreceptie.

Argentinie Reizen 45

15 Iguazu Nationaal Park (Argentinie)

Een vrije dag om op eigen ritme het Argentijnse nationaal park te verkennen. Met een taxi (via het hotel) geraak je vlot bij de ingang waar je, na het betalen van de parkingang, overal geraakt via een aangelegd netwerk van passerelles en een frequent over- en weer rijdend parktreintje. Het indrukwekkendste deel van Iguazu falls ligt bij de ‘Garganta del Diablo’, de Duivelskeel, waar het watervolume met een ongekende kracht over de basalt rotsen buldert.

Argentinie Reizen Iguazufalls

16 Puerto Iguazu - Buenos Aires

Privé luchthaventransfer en vlucht naar Buenos Aires. Privé hoteltransfer.

Argentinie Reizen 51

17-18 Terugreis

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Amsterdam of Brussel.