CHILI

LUXEREIS Chili Deluxe

All-in luxe rondreis door Noord en Zuid Chili

Dit reisprogramma werd uitgewerkt in de ATA deluxe categorie

Je bent nieuwsgierig naar vreemde culturen maar weet daarnaast ook producten van topkwaliteit te appreciëren. De ATA deluxe formule biedt exclusiviteit met een plusfactor. Reizen in stijl zonder zorgen waar alles tot in de puntjes geregeld is. We brengen je niet naar de grote ketens of all inclusive vijfsterrenhotels, maar streven ernaar je te verwonderen met authentieke ontmoetingen op de meest comfortabele manier en voldoende privacy. Daarbij werd een zorgvuldige selectie gemaakt van hotels met pure klasse op unieke locaties die een onberispelijke en persoonlijke service bieden. Voor onze ATA deluxe formule werken we via een uiterst flexibel concept waar alles mogelijk is. Aarzel dus niet ons te contacteren met je reisplannen. Maatwerk van een zo hoog mogelijke kwaliteit is altijd ons uitgangspunt. Dat kwaliteit een prijskaartje heeft, spreekt voor zich.

Santiago | the Singular

Type kamer: Classic

Atacama | Alto Atacama Desert lodge & Spa

Alto Atacama heeft 42 kamers en focust op een gemoedelijke huiselijke sfeer waarbij steeds de privacy van de gasten gerespecteerd word. Een grote troef is het privé open deck sterrenobservatorium. De lodge staat gekend om zijn gerenommeerd binnen- en buitenrestaurant met à la carte menu waar de beste chefs van Chili zorgen voor een scala aan gastronomische gerechten. Tussendoor is het genieten in de zes buitenzwembaden en de Puri Spa, onlangs benoemd tot een van de 10 beste kuuroorden in Latijns-Amerika door Spa Finder. Voor de middag kunnen liefhebbers eveneens gratis een massage regelen (ter vervanging van een halve dag excursie).

Atacama | Tierra Atacama hotel en spa

Type kamer: Oriente.

Ligging: op 2500m bij de oude Aymara nederzetting Ayllu de Larache nabij de Maanvallei. Tierra Atacama beschikt over 32 kamers en blinkt uit met een gezellig warm interieur in harmonie met de lokale Atacameña stijl, privé terrassen op de kamer, relatief klein maar zeer mooi gelegen zwembad, hoogwaardige service en unieke excursie mogelijkheden.

Atacama | Explora Atacama

Type kamer: Tulur.

Ligging: op 2500m bij de oude Aymara nederzetting Ayllu de Larache.

Explora Atacama blinkt uit door zijn prachtige grote thermale zwembaden, modern design, exclusieve (privé) spa faciliteiten, uitstekend restaurant, sterren observatorium en hoogwaardige service. Het hotel heeft een eigen paardenstal. Tulur kamers hebben geen terras en geen uitzicht op de Licancabur vulkaan.

Puerto Natales | The Singular Patagonia

The Singular Patagonia is een voormalig post-Victoriaanse koelhuis uit 1915 dat met haar schilderachtige ligging aan de oevers van de Ultima Esperanza fjord net buiten Puerto Natales een van de meest prestigieuze en charismatische hotels van het land is. Door het het contrast van het futuristisch design in een historisch gebouw dat de pioniersgeest van Patagonie uitademt, waant men zich haast tussen twee werelden. In het gebouw bevindt zich een museum waar de originele machines uit 1915 ondergebracht zijn. De 57 luxueuze suites hebben kingsize bedden met Egyptisch katoenen lakens, en grote panoramaramen geven uit op de fjord. Een grote troef is de ligging. Het hotel is een uitstekende keuze voor wie grote reisafstanden wil beperken. Zo bevindt de luchthaven van Punta Arenas zich op slechts 2.5 uur rijden en het stadje El Calafate op 4 uur. Na 1 uur en 10 minuten bereik je Torres del Paine Nationaal Park.

Torres del Paine | Tierra Patagonia

Type kamer: superior.

Ligging: op de grens van Torres del Paine NP, aan de oevers van Lago Sarmiento. Uitzicht op de Cuernos del Paine en Las Torres.

De lodge beschikt over 40 kamers en blinkt uit met haar warm gezellig interieur, charmante hotelmanager, verfijnd restaurant en prachtige UMA spa. In Tierra Patagonia wordt luxe gecombineerd met opmerkelijke architectuur. Met een overdadig gebruik van lenga-hout en glas trachtte de architecte Cazu Zegers een gedicht te schrijven op de wind, Patagonië’s meest dominerende natuurelement. Laag verscholen in de heuvels en lang uitgestrekt in golvende lijn met het Lago Sarmiento, wilde Zegers’ het landschap nooit onderbreken maar, zoals een oude fossiel, continu de dialoog aangaan met de natuur. Hotel Tierra Patagonia kreeg terecht de bijnaam ‘hotel van de wind’.

Torres del Paine | Explora Patagonia

Type kamer: Cordillera Paine.

Ligging: aan de Salta Chico waterval op de grens tussen de Rio Paine en het turquoise Lago Pehoé, gekend als één van de mooiste meren ter wereld.

Explora Patagonia heeft zijn eigen catamaran die gasten richting de Grey gletsjer of Vallé Francés voert en blinkt uit met zijn futuristische architectuur met spectaculaire uitzichten op het Paine massief. Explora heeft een eigen paarden(stal) en 'Quincho' waar gasten lamsvlees klaarmaken en proeven samen met de lokale gaucho's. Dit hotel is één van de meest gefotografeerde luxe hotels ter wereld en is het enige luxehotel gelegen in het Torres del Paine Nationaal park. Als gevolg kreeg Explora Patagonia de bijnaaam 'het hart van Patagonië'.