CHILI - ARGENTINIE

DELUXE TREKKING Ecocamp Patagonia

-50.963489, -72.863107

Ontdek de deluxe W Trekking met Ecocamp Patagonia

Patagonie Reizen Ecocamp Tdp5

1 Aankomst Ecocamp

Transfer naar Ecocamp Patagonia met onderweg een bezoek aan de grot Milodon.

Aankomst en verwelkoming in Ecocamp Patagonia.

Vanuit Punta Arenas en Puerto Natales brengt een minibusje je op een vast uurschema naar het hotel. Wie het programma vanuit Calafate start, neemt eerst de lijnbus naar de grenspost Cerro Castillo waar het minibusje je opwacht.

Patagonie Reizen Ecocamp Tdp3

2 Valle Francés trek (25km)

’s Ochtens transfer je in een kleine internationale groep (6 à 12 personen) westwaarts richting Pudeto & sector Paine Grande. Per catamaran maak je de oversteek over het melkblauwe Lago Pehoé naar de berghut Paine Grande. Hier start de wandeling naar de voet van de dramatische Cuernos-bergen. Je passeert de voet van de Almirante Nieto die deel uitmaakt van het majestueuze Paine-massief en prachtige vergezichten over de vele melkblauwe meren van het Nationaal Park. Na ongeveer 3,5 uur wandelen bereik je het uitkijkpunt ‘Glaciar Francés’ waar een hangende gletsjer het landschap domineert. Na kamp Italiano kronkelt het pad verder naar kamp Británico. Op 20 minuten hiervandaan ligt Mirador Británico met weergaloze uitzichten op o.a. “Paine Grande”, “Cerro Hoja”, “Cerro Máscara”, “Cerro Catedral”, “Cerro Aleta de Tiburón” en “Cuerno Norte”. Dit is een amfitheater van bergen en jij zit er middenin. Je maakt rechtsomkeer en daalt via hetzelfde pad weer af tot kamp Italiano en refugio Paine Grande.

Duur wandeling: 9 of 12 uur, 25 Km. De tocht naar Mirador Británico is lang en enkel voor geoefende wandelaars met een uitstekende conditie. Anderen kunnen terugkeren aan het uitkijkpunt “Glaciar Francés”. 

Overnachting in Refugio Paine Grande obv opgemaakt bunkbed op slaapzaal (8 pers.) en volpension

Patagonie Reizen Ecocamp Tdp1

3 Grey Gletsjer trek (14km)

’s Ochtends zet je koers westwaarts en volgt daarbij de winderige oevers van het Lago Grey, langs verschillende uitkijkpunten over de gelijknamige gletsjer. Aangekomen bij Refugio Grey stap je aan boord op een comfortabele catamaran voor een prachtige tocht langs de ijssculpturen van de Grey gletsjer waarbij je de verder gelegen stukken van de gletsjer bezoekt (deze zijn moeilijk zichtbaar vanop het land). Je eindigt op de oevers van het Lago Grey, aan hotel Lago Grey waar het busje wacht voor de transfer naar Ecocamp Patagonia.

Overnachting in Ecocamp Patagonia obv volpension

Patagonie Reizen Ecocamp Tdp2

4 Base de las Torres trek (21km)

De tocht van vandaag voert door de mooie Ascencio vallei naar refugio Chileno. Van hieruit start een geleidelijke klim van ong. 2 uur door dichte Lenga-bossen en een morene tot aan de oevers van een schitterend turquoise bergmeer aan de Base de las Torres, eén van de meest iconische uitkijkpunten van het park. Drie dramatische granietrotsen en de Cerro Nido de Cóndor rijzen op uit het emeraldgroene bergmeer, een magisch tafereel. Je maakt rechtsomkeer naar het Ecocamp.

Overnachting in Ecocamp Patagonia obv volpension

Patagonie Reizen Ecocamp Tdp6

5 Vertrek Ecocamp

Na het ontbijt neem je afscheid van de gids en de groep en word je naar Puerto Natales, Punta Arenas of Cerro Castillo/Calafate gebracht. Een lunchbox voor onderweg is inbegrepen.

Video impressie