ECUADOR

HIGHLIGHTS Darwin explorer

Combinatiereis Noordelijke Andes en de Galapagos eilanden

NUTTIG OM WETEN

Je kan Ecuador gedurende het hele jaar door bezoeken, door de enorme variëteit aan regio’s en microklimaten. Van juni tot oktober heb je mooi en stabiel weer in het Andesregio. Maart en april zijn regenachtige maanden. De Galapagoseilanden zijn warm en helder van januari tot april in combinatie met een dagelijkse korte regenbui. Van mei tot december is het een paar graden koeler en is er meer bewolking (maar minder regen).

Het tweede deel van deze reis is een scheepsreis waarbij je slaapt aan boord. Overdag bezoek je de Galapagoseilanden, per zodiakbootje of d.m.v een wandeling waarbij je evt. een paar meter door het water naar het strand loopt. Alle maaltijden worden aan boord genomen, omdat het verboden is voedsel mee te nemen op de eilanden. De keuze van je schip is dus niet onbelangrijk voor deze reis. Catamarans of grote boten bieden meer stabiliteit waardoor je minder snel zeeziek wordt. Grote schepen hebben meer faciliteiten, maar zijn eerder onpersoonlijk. Het bezoek aan de eilanden verloopt trager wat in- en uitschepen betreft. Kleine schepen zijn gezelliger en persoonlijker. Het in- en uitschepen verloopt vlotter en de natuurgidsen staan permanent ter beschikking. Catamarans combineren de stabiliteit van een groot schip met de gezelligheid en vlotheid van een kleiner schip. Daarnaast maken onvergetelijke snorkelmomenten ook deel uit van de beleving. Deze zijn nooit verplicht maar voegen wel een grote meerwaarde toe aan je reis. Snorkels, vinnen en wetsuits zijn (afh. van het schip) gratis of tegen een kleine toeslag aan boord beschikbaar.

Rond Quito reis op hoogtes tussen de 2500 à 4500m. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon. 

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.

Overige inbegrepen maaltijden: Volpension arrangement in Galapagos, 2 x lunch (tijdens excursies naar laguna Cuicocha en Cotopaxi). Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde conditie in combinatie met een sportieve instelling is gewenst. In de Andesregio wandel je gemiddeld 3 à 4 uur per dag op hoogte over goed aangelegde paden over heuvelend terrein. De wandelingen op de Galapagos eilanden zijn relatief eenvoudig maar soms inspannend door de hitte of het ruwe vulkanisch terrein.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Ecuador of Galapagos