ECUADOR

SIGNATURE Tierra Volcanica

Combinatiereis Laan der vulkanen & Galapagoseilanden

NUTTIG OM WETEN

Je kan Ecuador gedurende het hele jaar door bezoeken, door de enorme variëteit aan regio’s en microklimaten. Van juni tot oktober heb je mooi en stabiel weer in de Andesregio. Maart en april zijn regenachtige maanden.

De Galapagoseilanden zijn warm en helder van januari tot april in combinatie met een dagelijkse korte regenbui. Van mei tot december is het een paar graden koeler en is er meer bewolking (maar minder regen).

Het eerste deel van de reis situeert zich op hoogtes tussen 2500 en 4500 meter. Tijdens de excursie op de Chimborazo wandel je naar 5000 meter. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon.

Quito 2850m | Quilotoa 3500m | Baños 1800m | Riobamba 2700m | Cuenca 2600m | Cajas NP 4000m

Je overnacht in een hotel op het eiland Santa Cruz en bezoekt de omliggende eilanden per motorjacht, soms voorafgegaan door een transfer. De vaartijden duren ongeveer 2 uur (enkel). Je gaat aan wal via een droge of een natte landing waarbij je soms nog een tiental meter door ondiep water naar een strand wandelt. Soms ga je niet aan wal en navigeer je langs de oevers om wildlife in de mangroves of op de basaltkliffen te spotten. Excursies gaan steeds door met max. 16 personen (zo bepaald door Galapagos Nationaal Park).

De wandelingen zijn vrij rustig en eenvoudig (gemiddeld 3 km lang) met voldoende stops voor foto’s, deskundige uitleg en het observeren van wildlife. Je wandelt op goed onderhouden wandelpaden. Maar houd rekening met een oneffen ondergrond op sommige eilanden: over lavavelden of ruw vulkanisch terrein. Afh. van de wandeling (strand of binnenland) is een lichte wandelschoen of stevige sandaal (type Teva) aangewezen.

Na de wandelingen is tijd voorzien om te snorkelen tussen zeeleeuwen, pinguïns, leguanen, haaien, etc. Deze zijn nooit verplicht maar voegen een grote meerwaarde toe aan je reis. Snorkels, vinnen en duikbril zijn inbegrepen. Snorkelmomenten duren ca. 45 min. Het oceaanwater kan koud zijn en een wetsuit kan van pas komen (ook tegen zonnebrand). Deze zijn te huur aan ongeveer 10 usd per dag.

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.

Tijdens dagexcursies wordt een lunch voorzien. Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde conditie in combinatie met een sportieve instelling is gewenst. In de Andesregio wandel je gemiddeld 3 à 6 uur per dag op hoogte over goed aangelegde paden en heuvelend terrein. De mountainbike in Baños gaat voornamelijk in dalende lijn.

De wandelingen op de Galapagoseilanden zijn eenvoudig maar soms inspannend door de hitte of het ruwe vulkanisch terrein.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelssprekende gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven.

Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten hebben we een kopie van je internationaal paspoort nodig.

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Ecuador of Galapagos