ARGENTINIE

LUXEREIS Argentinië Deluxe

Ontdek Argentinie Deluxe in detail

Argentinie Reizen 48

1 - 2 Aankomst Buenos Aires

‘s Ochtens aankomst in Buenos Aires, privétransfer naar het hotel. Een vrije dag in Buenos Aires, het ‘Parijs van Latijns-Amerika’. Interessante bezienswaardigheden om eigen houtje te verkennen. De historische cafés Tortoni of Retiro, de traditionele voetgangersstraat Florida zijn alvast leuke kennismakingsplekjes.

Atacama Buenos Aires Argentinie Reizen

3 Buenos Aires

Voor de middag een privé begeleide stadstour door in Buenos Aires. Je bekijkt het mondaine Puerto Madero, de beroemde Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de Obelisk en Teatro Colón, de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met zijn tango-dansers en hoge Montmartre-gehalte.

s‘Avonds geniet je van meeslepende Argentijnse ritmes tijdens een live tango dansvoorstelling (met incl. driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel).

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 10

4 Buenos Aires - Estancia Rincon Chico

Een ochtendvlucht naar Trelew om van daaruit per huurwagen de Peninsula Valdes te verkennen.

Een aanrader is om onderweg even te stoppen in het kleine dorpje Puerto Piramides waar op zeer regelmatige basis dagelijks whalewatching tours aangeboden worden (dit is ook mogelijk op dag 6).

In tegenstelling tot alle andere bezoekers verblijf je op de ranch Rincon Chico, een authentieke estancia met slechts 8 kamers. Bij aankomst word je warm en persoonlijk verwelkomd door de gastheer- en vrouw Augustin en Maria die je een korte introductie geven over de estancia en haar geschiedenis. Het verblijf gebeurt steeds op basis van volpension en inbegrepen excursies (bij een minimumverblijf van twee nachten). Ondanks een zeer comfortabel kader, blijft ook vandaag nog een zeer sterk pioniersgevoel aanwezig.

Argentinie Reis Rincon Chico

5-6 Peninsula Valdez

De 15-km lange private kustlijn vlak voor de estancia is veruit dé beste locatie van het schiereiland voor het spotten van de duizenden zeeolifanten die tussen augustus en maart de stranden en baaien luidkeels bevolken (naar schatting 12.000). Agustin neemt je mee in zijn oude Land Rover Defender tot vlakbij deze reuzen en laat je in alle rust en stilte observeren. Binnen de kolonies merk je als snel de hiërarchieën op, met tijdens het paarseizoen de typische rituele gevechten tussen de macho-mannetjes onderling, soms tot bloedens toe. Daarnaast kan je hier van mid-september tot november ook vaak orca’s spotten.

Verblijf op basis van volpension en inbegrepen excursies.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 13

7 Trelew - Calafate

Reisdag. Je levert de huurwagen in op de luchthaven en neemt de binnenlandse vlucht naar El Calafate (enkel op dinsdag, donderdag en zaterdag).

Privé transfer naar het hotel.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 3

8 Perito Moreno gletsjer

Met huurwagen (1 dag) bezoek je op eigen tempo de Perito Moreno, de beroemdste gletsjer van het land waar een ontzagwekkende krakende ijsmassa dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Mogelijk op aanvraag: privé excursie met Engelssprekende gids

Patagonie Argentinie Reizen30

9 Estancia Cristina en Lago Argentino

Tweedaagse excursie naar één van de meest afgelegen estancia’s van de regio, daterend uit 1900. ‘s Ochtens word je aan het hotel opgehaald voor een catamaran boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino dat met zijn 1560 km² het grootste meer van Argentinië is. In de noordelijke arm van het meer, bezoek je eerst de Spegazzini, een hangende valleigletsjer met een prachtig blauw ijsfront dat tussen de 80 tot 135 meter hoog reikt. Daarmee is deze ijsmuur meteen de hoogste van het Lago Argentino. In een afgelegen baai ga je rond de middag aan wal bij de Estancia Cristina lodge voor een overnachting in één van de topaccommodaties van Patagonië, gelegen in het hartje van het Los Glaciares Nationaal park. Hier gaat het niet zozeer om grote luxe, dan wel om een exclusief en een memorabel verblijf. De lodge beschikt over 12 sfeervolle en comfortabele kamers en biedt haar gasten naast een uitstekende keuken en persoonlijke service ook een brede waaier aan (all-in) georganiseerde excursies in het 22.000 hectare groot privé-natuurgebied.

Patagonie Argentinie Reizen11

10 Estancia Cristina en Lago Argentino

Suggestie excursie: per jeep gaat het de heuvels in naar een weids uitkijkpunt op de snel krimpende Upsala gletsjer en het slechts 60-jaar oude gletsjermeer Lago Guillermo. Daarna start je een eenvoudige 5-uur durende trek (9,5 km). Je wandelt door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers. Rond 17u brengt de catamaran en een bustransfer je terug naar Calafate.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 6

11 Calafate - Salta

Reisdag. Privé luchthaventransfer voor de binnenlandse vlucht naar Salta (via Buenos Aires). Privé hoteltransfer.

Atacama Argentinie Reizen Quebradadelhumahuaca3

12 Salta - Purmamarca

Voor de middag evt. een vrij voormiddag in Salta om op eigen houtje deze zogenaamde ‘Witte Lentestad’ en het indrukwekkende MAAM-museum te bezoeken. Het museum staat bekend om z’n 3 perfect bewaarde mummies die teruggevonden werden op de top van de stratovulkaan Llullaillaco. Het gaat om geofferde Incakinderen uit de 15e eeuw.

Na de middag haal je de huurwagen op en reis je in ong. 3 uur via de groene bergroute La Cornisa en de provinciehoofdstad Jujuy naar het sfeervolle dorp Purmamarca, gelegen aan de voet van de schilderachtige Quebrada de Humahuaca (Unesco) en de “Cerro de los Siete Colores” (de zevenkleurige berg).

Op aanvraag (mits supplement) kan je deze selfdrive ook met privéchauffeur en Engelssprekende gids doen. Deze selfdrive gebeurt op een rustig tempo waar je geniet van het landschap en de sfeervolle hotels. De ritten duren gemiddeld 2 à 4 uur. Wie weinig tijd heeft kan het selfdrive programma op maat laten inkorten.

Atacama Argentinie Reizen Quebradadelhumahuaca4

13 Quebrada de Humahuaca

Verkenning van de schilderachtige Quebrada de Humahuaca en de ‘Cerro de los Siete Colores’, een uitgestrekte ravijn met magnifieke vormen en kleuren die over een afstand van 155 km tot aan de grens met Bolivië loopt en tal van Quechua-gemeenschappen herbergt. Je bezoekt een kleurrijke indianenmarkt, het dorpje Humahuaca, Uquia’s pittoreske kerk met barokke muurschilderingen en de Incaruïnes van Tilcara.

Wie het niet erg vindt wat verder te rijden kan richting de Boliviaanse grens trekken. Op 70km ten noorden van Humahuaca bezoek je het afgelegen Iruya, op 2724m hoogte en verscholen tegen de bergwanden. In dit pittoresk dorpje met kleine stenen huisjes en smalle uit de rotsen gehouwen straatjes houden de eeuwenoude Quechua tradities in ere.

Argentinie Deluxe Reizen Salinas Grandes

14 Purmamarca - Salta

Keuze uit 2 reisroutes. De korte route brengt je via dezelfde weg terug naar Salta.

Wie de ruige en hooggelegen Puna-regio wil verkennen zet koers naar Antonio de los Cobres, een oude grenspost op 3750m hoogte waar voornamelijk Quechua-indianen wonen. Vandaag is het een slaperig mijndorp dat bekend staat als eindhalte van de treinrit ‘Tren a las Nubes’. De route stijgt via de haarspeldbochten van de schilderachtige Cuesta de Lipan en brengt je nadien dwars door de zoutvlakte Salinas Grandes (4170m). Na je bezoek aan San Antonio volg je de aardkleurige kloof ‘Quebrada del Toro’ (de stierenkloof), waar cactussen afsteken tegen grillige rotsmassieven. Deze mooie rit duurt 8 uur.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 8

15 Salta - Cachi

Een 4-uur durende rit voert je via de frisgroene Escoipe Canyon, over de bergpas ‘Cuesta del Obispo (3752m)’ en door het Cardones National Park naar Cachi, een plek waar de tijd haast stilstond. Na de middag kan je heerlijk rondkuieren door de slaperige koloniale straatjes of een babbel maken met de bewoners op het dorpspleintje.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 11

16 Molinos & Est. Colomé

Over de befaamde ‘Ruta Nacional 40’ reis je 2-uur off-road zuidwaarts naar de koloniale parel Molinos, waar een pittoreske witte kerk en een reeks schattige adobe huizen afsteken tegen majestueuze bergketens. Verblijf in een charmante Hacienda in Molinos.Rond de middag voorzien we een lunch (inbegrepen) en begeleid bezoek aan het prachtige wijndomein en de bodega Colomé.

Wandelliefhebbers kunnen (optioneel) deelnemen aan de excursie per jeep en te voet naar de grotten van Acsibi (6-uur durende wandeling).

Argentinie Reizen 41

17 Molinos - Cafayate

Je doorkruist de kurkdroge Quebrada de las Flechas (kloof der pijlen) die over een afstand van 150 km grillige en spectaculaire panorama’s toont. Je bereikt na ong. 2 uur het wijnstadje Cafayate. Dé specialiteit is hier de fruitige Torrontés, een droge witte druif met een sterke afdronk die rijpt op grote hoogtes. Na de middag check je in op je sfeervol en comfortabel wijnhotel (met zwembad).

Argentinie Reizen 68

18 Cafayate - Buenos Aires

In ong. 4 uur reis je terug naar Salta. Onderweg maak je voor een laatste maal kennis met de typische Argentijnse Quebrada’s van het noordenwesten. De weg slingert van de ene grillige kloof in de andere. De vreemde rotsformaties en kleurschakeringen bij Los Castillos (de kastelen), El Obelisco (de obelisk), El Ampiteatro (het amfitheater) of El Garganta del Diablo (de duivelskeel) maken ongetwijfeld indruk. Inleveren huurwagen op de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Privé transfer naar je hotel in Buenos Aires.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 4

19 - 20 Terugreis vanuit Buenos Aires

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam. Aankomst de volgende dag.

Andere reissuggesties