Patagonië

“I climbed a path and from the top looked up-stream towards Chile. I could see the river, glinting and sliding through the bone-white cliffs with strips of emerald cultivation either side. Away from the cliffs was the desert. There was no sound but the wind, whirring through thorns and whistling through dead grass, and no other sign of life but a hawk, and a black beetle easing over white stones. ”

― Bruce Chatwin, In Patagonia
Atacama Argentinie Reizen 5
Argentina Valdes Zeeolifant Atacama Be

Patagonië reizen

Wil jij op vakantie een zo groot mogelijke diversiteit aan natuurschoon aanschouwen? Dan zal een rondreis door Patagonië zeker een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Ontdek meer dan 400.000 km² aan ultieme natuurpracht tijdens een op maat samengestelde individuele reis en ervaar de unieke combinatie van desolate schoonheid en grenzeloze verlatenheid.

Duizenden mistrijke fjorden met woelige baaien en kliffen vol wildlife vormen de barrière én toegangspoort tot een spektakel aan natuurgeweld. Dit is het land van gaucho’s en pampa’s, en van afkalvende gletsjerfronten aan de voet van grillige bergen. Een vakantie in deze streek kneedt je verbeelding tot z’n ruwste vormen. Puur natuur.

Waar ligt Patagonië?

Patagonië strekt zich uit van het diepe zuiden van Zuid-Amerika tot duizenden kilometers naar het noorden en beslaat een deel van zowel Argentinië als Chili. Tijdens je vakantie ga je Charles Darwin en Antoine de Saint-Exupéry achterna naar een gebied dat te onherbergzaam was om te koloniseren, een virtueel niemandsland.

Bots op een eenzame guanaco. Wandel op gigantische ijsvelden of door subtropisch woud. Verdwaal in de woelige baaien van Tierra del Fuego en Kaap Hoorn Nationaal Park, je meest zuidelijke stop. Hartelijke gaucho’s wijzen met plezier de weg. Van de vuurberg Villarica over de zuidelijke ijskap tot aan zeestraat Magellaan.

Atacama Argentinie Reizen 1
Atacama Chili Reizen 4
Atacama Chili Reizen 2

Individuele rondreis Patagonië

Het gebied Patagonië leent zich bij uitstek voor het maken van een individuele crossborder rondreis met huurwagen die je langs talloze verbluffende hoogtepunten voert. Vergaap je aan de ijzingwekkende Perito Moreno gletsjer in het nationale park Los Glaciares & maak een roadtrip over de fameuze Ruta 40 & Carretera Austral.

De verscheidenheid aan fauna en flora onderweg is ongezien: immense roofvogels, vicuna's en flamingo's, oneindige grasvlaktes en met sneeuw bedekte rotspieken. Geen gebied is zo veelzijdig en verrassend als het ongerepte Patagonië. Kies voor een actieve wandelreis met onze Wild Mapuche rondreis of maak een adembenemende expeditiecruise door de Chileense fjorden en Vuurland, op basis van onze programma's Tierra Australis of Patagonia Dreaming. Ook een actieve vakantie met het gezin of een luxueuze Patagonië rondreis behoren tot de mogelijkheden.

Wist je trouwens dat je in Argentinië je reisroute een enorme meerwaarde kan geven door de integratie van een verblijf op een van de vele authentieke estancia's? En dat Chili over enkele van 's werelds mooiste en meest exclusieve lodges beschikt? Hotels als Tierra & Awasi bieden zowel in Noord- als Zuid-Chili een uniek all-inclusive belevenis concept aan.

Beste reistijd Patagonië vakantie

Tussen mei en september staat de regio bekend om zijn onstuimige en veranderlijke weersomstandigheden. De beste reistijd voor een rondreis door Patagonië is dan ook van oktober tot april. Maak gedurende deze periode bijvoorbeeld een avontuurlijke trektocht rond Mt. Fitz Roy of verblijf op een rasechte Argentijnse ‘estancia’. Goed om te weten: in oktober, maart en april zul je hier minder toeristen tegenkomen en blaast de wind iets milder dan van november t.e.m. februari.

Geprikkeld? Wees er op tijd bij en maak je reisplannen concreet d.m.v. een afspraak op kantoor voor een reisvoorstel op maat. Stuur een mailtje naar info@atacama.be.

Of kom ons uithoren op één van onze infoavonden.

Chili Header
  • Patagonië strekt zich uit over: Chili, Argentinië
  • Beste reistijd: november tot april
  • Highlights: Torres del Paine (Chili), Perito Moreno glestjer & Tierra del Fuego (Argentinië)
  • Hidden gems: trektocht rond Mt Fitz Roy, verblijf op een rasechte Argentijnse ‘estancia’

Andere reissuggesties

Exploreer de overige thema’s van Zuid-Amerika