BOLIVIE

Bolivië reizen

Door Bolivië reizen is een ervaring van ongekende schoonheid en extremen. Beleef het verschil tussen de hitte van de woestijn en ijskoude nachten in de ijle berglucht. Kolkende geisers en giftige roodgekleurde meren staan in schril contrast met duizenden karmijnrode flamingo’s en aflijnde vulkanensilhouetten onder een purperen horizon.

Op de Boliviaanse Altiplano reis je door één van de meest onherbergzame gebieden ter wereld. Veel mensen kiezen er dan ook voor om alleen door Bolivia te reizen. Een pure ervaring, die je beleefd moet hebben om hem volledig te begrijpen. Met een oppervlakte van 1.098.581 km² en een uitzonderlijke flora en fauna biedt het land werkelijk voor iedere reiziger wat wils.

Bolivia Volledig V1

Individuele reizen Bolivië tips

Ondanks dat bijna alle leven in en rond de bijna kurkdroge zoutvlakte Salar de Uyuni uitgestorven is, ligt het grootste zoetwatermeer van het continent slechts een paar honderd kilometer verder. Het Titicacameer biedt schilderachtig gelegen Inca ruïnes, exclusieve uitzichten over de Cordillera Real en magische zonsondergangen. Eigenlijk zijn meerdere individuele reizen een vereiste om het maximale uit een bezoek aan al deze pareltjes te halen.

Vierduizend meter lager meandert de Rio Beni zich een weg door het Amazonewoud in het Madidi nationaal park. Hoewel hier voornamelijk Tacana en Quechua indianen leven, wordt de Boliviaanse bevolking vooral gekarakteriseerd door Aymara’s. Ingetogen en doordrongen van authenticiteit. Gezichten met een verhaal. Aymara’s leven een hard en arm bestaan maar inspireren desondanks vele wereldreizigers met hun vrolijke Charango-muziek, kleurrijke festivals en gereserveerde levensvisie.

Naast de natuurwonderen van de Altiplano kunnen ook cultuurliefhebbers in Bolivië hun hartje ophalen. Op de kleurrijke Aymaramarkt van Tarabuco of op heksenmarkt in La Paz bijvoorbeeld. Of op de archeologische site Tiwanaku of op één van de pittoreske pleintjes met witgepleisterde historische panden in Sucre. Ook niet te missen tijdens je rondreis is het zilvermijnstadje Potosi waar je een ware schatkamer aan koloniale architectuur aantreft. 

Rondreis door Bolivië en Chili

Als draaischijf van de centrale Andes kent Bolivië een strategische ligging voor een combinatiereizen met Peru, Chili & Argentinië. In ons reisaanbod vind je alvast enkele crossborder suggestieroutes terug. Reis bijvoorbeeld van het Titicacameer en het mythische Isla del Sol dwars over de Salar de Uyuni naar de Chileense Atacamawoestijn in onze avontuurlijke Alpaca lands groepsreis. 
Of start je rondreis vanuit Cuzco en Machu Picchu in onze The High Frontier rondreis. Beide reisprogramma's eindigen in het sfeervolle woestijndorp San Pedro de Atacama, je uitvalsbasis voor de Tatio geisers en de Maanvallei. Wens je aanvullende informatie over onze Bolivië reizen? Bel dan +32 9 398 28 76, stuur ons een mail of breng een bezoekje aan één van onze infoavonden.

Onze reizen in Bolivie

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu