PERU

Peru reizen

Door Peru reizen is voor talloze mensen een vurige wens. Met haar onschatbare culturele rijkdommen die dateren uit verschillende tijdperken is een rondreis door het land voor cultuurfanaten onovertroffen. Van Machu Picchu, Nazca en Titicaca tot de sites van Chavin de Huantar, Chan Can en het graf van de heer van Sipan, de Toetanchamon van Zuid-Amerika.

Koloniale steden als Cusco, Arequipa, Lima en Trujillo brengen je in de sfeer van de ‘Nieuwe Wereld’ in combinatie met een kleurrijke lokale keuken, die tot de lekkerste van het continent behoort. Hier kan je kuieren over pittoreske koloniale pleinen met historische panden en rijk bewerkte houten balkons. En langs indrukwekkende barokke kathedralen en ontelbare musea met wereldfaam. Door Peru reizen is een imposante aaneenschakeling van culturele hoogtepunten.

Peru individuele rondreis

Culturele hoogtepunten worden daarnaast afgewisseld met spectaculaire natuurfenomenen, denk maar aan de duizelingwekkende Colca canyon, de desolate Altiplanovlaktes bij het Titicacameer, het ondoordringbare Amazonewoud of het gebied Chachapoyas. Een Peru rondreis is hierdoor ook bij uitstek geschikt om individueel te maken.

Niet voor niets oefent het land een enorme aantrekkingskracht uit op bergliefhebbers en alpinisten. Vanuit Huaraz loop je enkele van de mooiste trektochten ter wereld, terwijl de condor geruisloos aan de hemel rondcirkelt. Hier sta je oog in oog met huiveringwekkende en fabelachtige Andespieken zoals Joe Simpson ze beschreef in zijn bekroonde klimmersklassieker ‘Touching The Void’.

Peru

Peru hoogtepunten

Door Peru reizen kan op verschillende manieren. De avontuurlijke reiziger kan kiezen voor The last Inca, een actieve belevenisreis door Zuid-Peru. Naast de klassieke hoogtepunten geniet je van een schilderachtige treinrit met de 'Orient Express' naar Cusco en neem je deel aan een tweedaagse trekking naar de Regenboogberg in de Cordillera Vilcanota.

Wie naast het zuiden ook het noorden van het land wil verkennen, kan kiezen voor onze volledige rondreis The Condor’s Nest, één van de mooiste reizen in het aanbod. Tijdens deze 22-daagse verkenningsreis bezoek je onder andere onontgonnen pareltjes als de Gocta watervallen, de citadel van Kuelap, het graf van Sipan en het lemen paleis Chan Chan. Ook verblijf je enige tijd op comfortabele wijze in de noordelijke jungle. Welke vakantie je ook kiest, elke reis volgt het spoor van de Inca’s en vele andere pre-Columbiaanse beschavingen.

Peru reizen, de beste periode?

De beste periode om door Peru te reizen is tussen april en november. Deze periode overlapt grotendeels het droge seizoen en kenmerkt zich over het algemeen door een aangenaam en zacht klimaat.

Meer weten over onze reizen? Stuur ons een mailtje, bezoek een infoavond of bel +32 9 398 28 76.

Onze reizen in Peru

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Klokkenluider policy

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu