ECUADOR

Ecuador reizen

Door Ecuador reizen is een reis dwars over de evenaar, waarbij de centrale “Laan der vulkanen” je van het hoge noorden naar het diepe zuiden voert. Aan de ene kant overheerst een dampende wildernis van het alles overwoekerende Amazonewoud. Aan de andere botst een dikke wolkenmassa tegen de Andes aan. Dit resulteert in mistige nevelwouden die overvloeien in tropisch laagland, mangrovewoud en een bijna 1000 km lange kustlijn.

Onderweg is het genieten van koloniale architectuur, authentieke indianenmarkten en glinsterende hooglandmeren. Een reis naar dit evenaarsland is een belevenis op zich, want je valt op relatief kleine oppervlakte van het ene uiterste in het andere. Niet zonder reden winnen Ecuador reizen de laatste jaren flink aan populariteit bij reizigers over de hele wereld. Je beleeft er als het ware Zuid-Amerika in een notendop.

Individuele rondreis Ecuador

Een individuele rondreis door Ecuador is de ideale gelegenheid om dit schilderachtige land in al haar facetten te leren kennen. De verschillende bezienswaardigheden liggen op een prettige afstand van elkaar, waardoor ze vlot te bereizen zijn, vooral voor gezinnen met (kleine) kinderen. Zo weet je zeker dat je het leeuwendeel van je kostbare reistijd niet in een auto doorbrengt.

Tijdens je individuele rondreis is het ook mogelijk om deel te nemen aan groepsexcursies, bijvoorbeeld rond Quito, Banos, Riobamba en Cuenca. In combinatie met vele sympathieke hotelletjes en gevarieerde excursiemogelijkheden biedt het land voor elk reisbudget wat wils. Van een actieve gezinsvakantie of een luxueuze haciënda-reis tot een uitzonderlijke duikervaring of uitdagende beklimming van ’s werelds hoogste toppen. 

Ecuador V2

Rondreis Ecuador, Amazone en Galapagos

Wie op zoek is naar ‘close encounters’ of de ultieme ‘once in a lifetime’, mag een rondreis door Ecuador en Galapagos absoluut niet missen. In nationale parken als Yasuni en Cuyabeno ervaar je de regenwouden op hun best. Op amper 1 uur vliegen waan je jezelf in het diepe hart van het regenwoud, ver weg van de bewoonde wereld. Door het dichte netwerk van smalle rivieren en nauwe kreekjes naast een mozaïek aan mysterieuze lagunes geldt de regio als één van de beste plaatsen ter wereld voor een intensieve onderdompeling in het Amazonewoud. 

Bedenk dan dat je deze ervaring kan combineren met de Galapagos archipel in onze 15-daagse Ecuador Delight of de 21-daagse Ecuador Untamed, waarbij je ook een prachtig deel van de Laan der Vulkanen meepikt. De Galapagos eilanden liggen op 1000 km van het vasteland en bieden een ongezien wildlife spektakel naast actief vulkanisme met rokende kraters en lavavelden die overvloeien in wilde kliffen en kristalheldere wateren. Dit is de natuur op zijn absolute limiet. 

Wil je de Galapagos eilanden echt grondig verkennen? Kies dan voor een 8- of 12-daagse cruise a.d.h.v ons Mundo Mitico programma. 

Actieve Ecuador reizen

Atacama verzorgt totaalpakketten waarbij je ter plaatse niets meer zelf hoeft te regelen. De programma's Hakuna Matata (15 dagen) en Best of Ecuador (18 dagen) vormen een toegankelijke en veelzijdige introductie op deze avontuurlijke reisbestemming. Beide rondreizen tonen je het pure Ecuador op een actieve en leuke manier, over de Andes en door het hart van het Amazonewoud. Daarmee zijn deze twee Ecuador reizen ook bijzonder gezinsvriendelijk.

Ben je een wandelfanaat en mag er ook een stukje klimwerk bij? De beklimming van de Cotopaxi (5897m) en Chimborazo (6310m) stellen nooit teleur. Vanuit een vaste en comfortabele verblijfplaats beklim je 4 imponerende vulkanen in de centrale Ecuadoriaanse Andes. Gedurende de reis wordt er veel aandacht geschonken aan zaken als hoogteopbouw en opleiding van de vereiste klimtechnieken.

Neem voor meer informatie over onze Ecuador reizen contact op via de mail, telefoon (+32 9 398 28 76) of kom langs op een van onze infoavonden.

Onze reizen in Ecuador

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu