ECUADOR

Ecuador reizen

Door Ecuador reizen is een reis dwars over de evenaar, waarbij de centrale “Laan der vulkanen” je van het hoge noorden naar het diepe zuiden voert. Aan de ene kant overheerst een dampende wildernis van het alles overwoekerende Amazonewoud. Aan de andere botst een dikke wolkenmassa tegen de Andes aan. Dit resulteert in mistige nevelwouden die overvloeien in tropisch laagland, mangrovewoud en een bijna 1000 km lange kustlijn.

Onderweg is het genieten van koloniale architectuur, authentieke indianenmarkten en glinsterende hooglandmeren. Een reis naar dit evenaarsland is een belevenis op zich, want je valt op relatief kleine oppervlakte van het ene uiterste in het andere. Niet zonder reden winnen Ecuador reizen de laatste jaren flink aan populariteit bij reizigers over de hele wereld.

Individuele rondreis Ecuador

Een individuele rondreis is de ideale gelegenheid om het schilderachtige Ecuador in al haar facetten te leren kennen. De verschillende bezienswaardigheden liggen op prettige afstand van elkaar, waardoor ze zeer goed te bereizen zijn. Zo weet je zeker dat je het leeuwendeel van je kostbare reistijd niet in een auto doorbrengt.

Tijdens je individuele rondreis is het uiteraard ook mogelijk om deel te nemen aan groepsexcursies, bijvoorbeeld rond Quito, Banos, Riobamba en Cuenca. In combinatie met vele sympathieke hotelletjes en gevarieerde excursiemogelijkheden biedt het land werkelijk voor elk reisbudget wat wils. Van een actieve gezinsvakantie of een luxueuze haciënda-reis tot een uitzonderlijke duikervaring of uitdagende beklimming van ’s werelds hoogste toppen. 

Ecuador V2

Actieve Ecuador reizen

Hoewel zelf rondreizen in Ecuador een mogelijkheid is, verzorgt Atacama totaalpakketten waardoor je ter plaatse niets zelf meer hoeft te regelen. Een goed voorbeeld is de 18-daagse Tortuga Xperience, een avontuurlijke gezinsreis door de Andes en het hart van het Amazonewoud.

Wil je zoveel mogelijk wandelen en klimmen tijdens je reizen? Kies dan voor onze Cotopaxi (5897m) en Chimborazo (6310m) beklimming. Vanuit een vaste en comfortabele verblijfplaats beklim je 4 imponerende vulkanen in de centrale Ecuadoriaanse Andes. Gedurende de reis wordt er veel aandacht geschonken aan zaken als hoogteopbouw en opleiding van de benodigde klimtechnieken.

Rondreis Ecuador en Galapagos

Wie op zoek is naar ‘close encounters’ of de ultieme ‘once in a lifetime’, mag een rondreis door Ecuador en Galapagos absoluut niet missen. De Galapagos eilanden bieden een ongezien wildlife spektakel naast actief vulkanisme met rokende kraters en lavavelden die overvloeien in wilde kliffen en kristalheldere wateren. Dit is de natuur op zijn absolute limiet. Maak bijvoorbeeld een unieke cruise op een luxueuze catamaran met ons Mundo Mitico pakket.

Neem voor meer informatie over onze Ecuador reizen contact op via de mail, telefoon (+32 9 398 28 76) of kom langs op een van onze infoavonden.

Onze reizen in Ecuador

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu