Reizen naar de Galapagoseilanden

Galapagos reizen

Wie de ontstaansgeschiedenis van onze planeet met eigen ogen wil aanschouwen, moet naar Galapagos reizen. Door de afwezigheid van roofdieren (inclusief de mens), zegeviert hier flora en fauna die elders geen kans kreeg op overleven. Hierdoor zijn de dieren op de eilanden uitermate zeldzaam en laten ze zich van zeer dichtbij bewonderen.

Ook de rest van de natuur op Galapagos gaat schijnbaar ongestoord zijn gang. Met geregelde intervallen vegen de actieve vulkanen het blad weer schoon. Dichter bij de natuur kan je nauwelijks komen. Letterlijk, want juist de afwezigheid van dreiging laat zeldzame en adembenemende close-ups toe.

Galapagos Cruise Ecuador8

Op vakantie naar de Galapagoseilanden

Naar de Galapagoseilanden reizen is een unieke ervaring die onvergelijkbaar is met andere vakanties.

Tijdens een geheel verzorgde rondreis van Atacama ga je Charles Darwin achterna, die op deze fameuze locatie zijn bekende evolutietheorie ontwikkelde. Geniet van de meest prachtige vulkanische landschappen en adembenemende zonsondergangen.

Tijdens de onvergetelijke snorkelmomenten maak je kennis met een uitzonderlijke onderwaterwereld. Zeeleeuwen, zeeschildpadden, pinguïns, zeeleguanen, mantaroggen en zelfs haaien zwemmen rakelings langs je voorbij. De snorkelmomenten zijn nooit verplicht maar voegen een grote meerwaarde toe aan je reis.

Galapagoseilanden: de beste reistijd?

De Galapagoseilanden kenmerken zich door een aangenaam klimaat en zijn dan ook gedurende het hele jaar te bereizen. Het beste weer tref je doorgaans tussen januari en april, hoewel deze maanden traditiegetrouw ook het drukst zijn. Van mei tot december is het weliswaar een aantal graden koeler, maar is het nog altijd zeer prettig reizen.

Wil je naar de eilandengroep reizen om specifieke diersoorten te zien? Dan kan het verstandig zijn om je reisperiode zorgvuldig te overwegen. Zo loopt het paarseizoen van de Albatros op Espanola van april tot december en bereikt een piek in oktober.

Reizen Naar Galapagos Ecuador Atacama6
Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel2
Atacama Reizen Ecuador41

De beste Galapagos reizen

De Galapagoseilanden behoren tot Ecuador en een combinatie met het prachtige binnenland spreekt voor zich. In ons reisaanbod vind je zowel tweeweekse als drieweekse reisprogramma's terug.

Tweeweekse reisprogramma's

Zeer toepasselijk genaamd is onze Darwin Explorer, een combinatiereis naar Galapagos en het Noordelijke Andesgebied op een boogscheut van de hoofdstad Quito. Je bezoekt het Mindo-Nambillo Cloud Forest, de authentieke markt van Otavalo en het Cotopaxi Nationaal Park. Het hoogtepunt is uiteraard de 4-daagse cruise door de illustere eilandengroep, waarbij je slaapt aan boord van een comfortabel schip en overdag een bezoek brengt aan de afzonderlijke eilanden.

In het programma Ecuador Delight focus je op een echte once in a lifetime wildlife-trip tijdens de ontdekking van het Amazonewoud in combinatie met de Galapagos archipel.

Op zoek naar een Galapagos reisroute met stijl? Neem dan zeker een kijkje hoe Ecuador en Galapagos de bezoekers verwennen in het reisprogramma Darwin's Voyage.

Drieweekse reisprogramma's

Wie een drietal weken kan uittrekken en het binnenland van Ecuador grondig wil verkennen, kiest voor de route Ecuador Untamed. Na een adembenemende onderdompeling in de ondoordringbare jungle van Cuyabeno of Yasuni Nationaal Park reis je over de Andes van noord naar zuid, dwars over de evenaar en de centrale “Laan der vulkanen”.

Een gelijkaardig programma is de route Tierra Remota, een rondreis waarbij je de Amazone links laat liggen en volledig focust op de bezienswaardigheden langs de Laan der Vulkanen. Plaatsnamen als het Quilotoa kratermeer, de Chimborazo vulkaan, de koloniale parel Cuenca en het Nationaal Parl El Cajas zijn alvast smaakmakers.

Galapagos op maat

Maatwerk is een evidentie wanneer je naar Ecuador en Galapagos wil reizen. Tijdig je afreis plannen is dat ook... Je bent immers niet alleen én gebonden aan de vertrekdata & beperkte beschikbaarheid van de cruiseschepen. Elk schip biedt vaak maar eens om de veertien dagen een 4- of 5-daagse cruise aan. En op de stabielere catamarans kunnen maar maximum 16 à 18 gasten mee. Gelukkig zijn er meerdere schepen om uit te kiezen. Toch is het belangrijk goed op voorhand je reis te plannen.

Wie al het pracht en praal op Galapagos zo lang mogelijk wil aanschouwen, doet er goed aan voor een 8-daagse cruise te kiezen. Je leeft en slaapt aan boord, terwijl de westelijke vaarroute je onder meer langs de jong vulkanische eilanden Isabella en Fernandina voert.

Reizen Naar Galapagos Ecuador Atacama5
Reizen Naar Galapagos Ecuador Atacama4

Cruises in de Galapagos

Hoe gaan we te werk?

  • CONTACTEER ONS TIJDIG met je reisplannen.
    Vul het offerteformulier in met vermelding van je persoonlijke gegevens, in combinatie met je gewenste cruiseduur en een bucketlist aan bezienswaardigheden in Ecuador.
  • BEN JE FLEXIBEL MET REISDATA? - Handig is de vermelding van je vroegst mogelijke vertrekdatum en laatst mogelijke retourdatum. Wij onderzoeken welke cruiseschepen de beste deals aanbieden en kijken hun vertrekken & beschikbaarheid na. Soms gaat het om de laatste plaatsen. We blokkeren voor elke offerte de kajuit op jouw naam gedurende max. 1 week om alles rustig door te nemen.
  • JE REISBUDGET - Elke offerte met Galapagos is een puzzelwerkje. Alle schepen hanteren immers verschillende prijzen, vaarroutes en vertrekdata. Een idee van je reisbudget is logischerwijs handig om efficiënt een offerte op te stellen met een cruise die beantwoordt aan je verwachtingen, maar ook om de mogelijkheden en haalbaarheid van je reisprogramma in te schatten.
  • EEN TRANSPARANTE TOTAALPRIJS - In functie van de beschikbaarheid op Galapagos werken we een volledig reisprogramma uit, met vluchten en een landarrangement die naadloos aansluiten op je Galapagos cruise. De offerte toont zo een transparante totaalprijs die beantwoordt aan je verwachtingen.

En wat met het prijskaartje?

Hieronder lees je richtprijzen met bijhorende comfort categorieën. Elk schip hanteert echter eigen tarieven die (soms sterk) kunnen afwijken van onderstaande prijzen, zeker wanneer je data weinig flexibel zijn. Het gaat meestal om kleinschalige schepen (meestal catamarans, soms motorjachten) met goede stabiliteit.

In deze richtprijzen zijn de vluchten van- en naar Galapagos (vanuit Quito of Guayaquil) inbegrepen.

Richtprijzen per persoonToerist classFirst ClassDeluxe class
4-daagse cruises€2500€2800€3800
5-daagse cruises€3300
€3500€5000
8-daagse cruises€4200€5200€7200

Het juiste cruiseschip?

Zoek je een wegwijs tussen de comfort categorieën? Scroll dan even door de lijst "cruise schepen" in onze 8-daagse suggestieroute. Deze lijst toont een selectie schepen waarmee we onder meer vaak samenwerken. Alle cruises bieden een all-inclusive formule aan, tevens de beste manier om de Galapagos archipel écht te beleven.

Video impressie