Altiplano

Adembenemend, ruig, buitenaards, onmetelijk…
De Altiplano is en blijft het meest extreme natuurfenomeen van de Andes.

Actief vulkanisme en erosie resulteren in kale leegtes met surrealistische kleurcombinaties die tegelijkertijd overweldigen, ontroeren en inspireren.

Bolivie Reizen Header 12
Inspiratie Altiplano2

Een inspirerende leegte

Het land van ijs, vuur, wind en zout strekt zich uit van de laagvlaktes van Peru tot Noord-Argentinië. In het zuiden ontmoeten de uitlopers van Bolivië, Argentinië en Chili elkaar bij borrelende modderpoeltjes. Een snoer van vulkanen wordt weerspiegeld op de uitzichtloze zoutvlaktes.

Hoe onherbergzaam het landschap ook klinkt, onbewoond is het zeker niet. De Altiplano is een uiterst geliefde trekpleister voor viscacha’s, vicuña’s, alpacas en llamas. De kleurrijke lagunes verzamelen duizenden karmijnrode Jamesflamingo’s bij elkaar.

Chili Reizen 40
Chili Reizen 23
Bolivie Reizen 77

Dak van de wereld

De Altiplano ontdek je per goed uitgeruste jeep. Dit kan cross-border of vanuit één land. In Bolivië trek je van het Titicacameer via de Sajama vulkaan naar de zoutvlakte Salar de Uyuni. De zilvermijnstad Potosi is een toegangspoort in het oosten. In Chili spant San Pedro de Atacama dan weer de kroon. Verkies je Argentinië als uitvalsbasis? Rijd dan over de legendarische Ruta 40 doorheen de ruige Puna regio. Aan jou de keuze!

  • De Altiplano strekt zich uit over: Chili, Argentinië, Bolivië, Peru
  • Beste reistijd: april tot november, ideaal tijdens voor- en najaar
  • Highlights: Salar de Uyuni en de Zuid Lipez, Atacamawoestijn, Titicacameer
  • Hidden gems: Lauca en Sajama nationaal park, Ciudad de Roma, Tolar Grande & Salar de Arizaro, Cerro Galan & Campo de Piedra Pomez
Inspiratie Altiplano Pano

Exploreer de overige thema’s van Zuid-Amerika