Regenwoud

“Vergeet de bewoonde wereld en duik het oerwoud in. Een gordijn van weelderige plantengroei leidt je langs brulapen, zwermen papegaaien en groepjes otters of rivierdolfijnen. Geniet met een cocktail van de oranje ondergaande zon. Dartelende vuurvliegjes en mysterieuze nachtgeluiden zorgen voor de meest onvergetelijke dromen. ‘No need looking further for paradise’ ”

― Helen, Atacama
Atacama Regenwoud Inspiratie1
Atacama Regenwoud Inspiratie2

Groene long

Per boomkano word je naar stemmige ecolodges aan de rand van mysterieuze lagunes gebracht. Subtiele waterrimpels verraden onderweg de aanwezigheid van kaaimannen, anaconda’s en piranha’s.

Nationale parken als Yasuni & Cuyabeno Wildlife Reserve in Ecuador staan met hun groot waternetwerk en vloedwoud garant voor onvergetelijke junglebelevenissen op het water. Naast een uniek ecosysteem dat krioelt van bird- en wildlife, maak je kennis met lokale indianenstammen. Vooral in het Kapawi Reservaat leiden ze nog dagelijks een jachtig bestaan.

Argentinie Reizen 46
Atacama Peru Reizen Hacienda Concepcion Excursie2
Atacama Reizen Ecuador57

Ecolodges en watervallen

Het nationaal reservaat Tambopata in Peru vormt de ideale stek voor ontspannende junglewandelingen. Comfortabele hutten liggen er verscholen in primair woud op de oevers van de rivieren Tambopata en Madre de Dios. Aan de overkant van de nabije landsgrens, in het Boliviaanse Madidi Nationaal Park, runnen authentieke indianengemeenschappen avontuurlijke ecolodges. Wederzijdse interesse tussen culturen was nog nooit zo groot.

Of wat dacht je van een luxueuze Amazone cruise dwars door het Pacaya Samiria Nationaal Reservaat, een van 's werelds grootste beschermde overstroomde bossen?

Zin in wat anders? Er zijn spectaculaire watervallen in overvloed. Van ‘big’ (Gocta waterval), naar ‘bigger’ (San Rafael waterval) ... en ‘biggest’ (Iguazu nationaal park).

‘But, size doesn’t matter… yeah right!’

Inspiratie Regenwoud Rainforest 1
  • Amazonewoud bezoek je in

Colombia, Ecuador, Peru, Bolivië & Argentinië

  • Beste reistijd

april tot december, al kan je meestal heel het jaar door de Amazoneregio bereizen

  • Highlights & Nationale parken

Pacaya Samiria Nationaal Reservaat, Tambopata Nationaal Park, Yasuni Nationaal Park, Cuyabeno Reserve, Madidi Nationaal Park, de watervallen van Iguazu, Amacayacu Nationaal Park

  • Onze TOP aanbevelingen

Het Napo Wildlife Centre & de La Selva Junglelodge in Ecuador, spot jaguars & ara's in Tambopata Research Centre Peru, maak een luxecruise met de Delphin I

Exploreer de overige thema’s van Zuid-Amerika