Regenwoud

“Vergeet de bewoonde wereld en duik het oerwoud in. Een gordijn van weelderige plantengroei leidt je langs brulapen, zwermen papegaaien en groepjes otters of rivierdolfijnen. Geniet met een cocktail van de oranje ondergaande zon. Dartelende vuurvliegjes en mysterieuze nachtgeluiden zorgen voor de meest onvergetelijke dromen. ‘No need looking further for paradise’ ”

― Helen, Atacama
Atacama Regenwoud Inspiratie1
Atacama Regenwoud Inspiratie2

Groene long

Per boomkano word je naar stemmige ecolodges aan de rand van mysterieuze lagunes gebracht. Subtiele waterrimpels verraden onderweg de aanwezigheid van kaaimannen, anaconda’s en piranha’s.

Nationale parken als Manu, Yasuni & Cuyabeno Wildlife Reserve staan met hun groot waternetwerk en vloedwoud garant voor onvergetelijke junglebelevenissen. Naast een uniek ecosysteem dat krioelt van bird- en wildlife, maak je kennis met lokale indianenstammen. Vooral in het Kapawi Reservaat leiden ze nog dagelijks een jachtig bestaan.

Argentinie Reizen 46
Atacama Peru Reizen Hacienda Concepcion Excursie2
Atacama Reizen Ecuador57

Ecolodges en watervallen

Het nationaal reservaat Tambopata in Peru vormt de ideale stek voor ontspannende junglewandelingen. Comfortabele hutten liggen er verscholen in primair woud op de oevers van de rivieren Tambopata en Madre de Dios. Aan de overkant van de nabije landsgrens, in het Boliviaanse Madidi Nationaal Park, runnen authentieke indianengemeenschappen avontuurlijke ecolodges. Wederzijdse interesse tussen culturen was nog nooit zo groot.

Zin in wat anders? Er zijn spectaculaire watervallen in overvloed. Van ‘big’ (Gocta waterval), naar ‘bigger’ (San Rafael waterval) ... en ‘biggest’ (Iguazu nationaal park).

‘But, size doesn’t matter… yeah right!’

Inspiratie Regenwoud Rainforest 1
  • Regenwoud vind je in: Ecuador, Peru, Bolivië, Argentinië
  • Beste reistijd: april tot december
  • Highlights: Tambopata Nationaal Park, Yasuni Nationaal Park & Madidi Nationaal Park, de watervallen van Iguazu
  • Hidden gems: Napo Wildlife Centre & La Selva Lodge, jaguarspotting in Manu Nationaal Park, een luxecruise op de 'Aria Amazon'

Exploreer de overige thema’s van Zuid-Amerika