LET'S TALK!

Helen 2022

Helen De Meyer

Teamlead & productmanager

In mei 2016 startte Helen (35) de niche reisspecialist Atacama op. De focus legt ze op het Andesgebied in Zuid-Amerika en de enorme diversiteit die je er als reiziger op je bord krijgt. Helen keert nu jaarlijks terug naar de Andesbodem, alleen of met man en kinderen, en doet niets liever dan reisroutes ontwerpen die barsten van de beleving en authenticiteit. Helen heeft een neus voor maatwerk en kan mits een goed persoonlijk gesprek snel iemands wensen & reisstijl inschatten.

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

Het is moeilijk kiezen tussen Ecuador en Argentinië. Na een verblijf van zes maanden in het mega-diverse Ecuador heb ik een heel bijzondere band met dit land. Naar het afgelegen Amazonewoud kan ik blijven terugkeren. Geen betere plek om te onthaasten en deconnecteren. De combinatie met de Galapagos eilanden blijft voor mij een onvergetelijke ‘once in a lifetime’ ervaring. Maar ook Argentinië - waar ik bijna jaarlijks eens passeer - begint stilaan als een tweede thuis te voelen. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de natuurcontrasten in combinatie met de Argentijnse 'calidad de vida' (levenskwaliteit). Bij een glaasje Malbec, een empanada en een Gaucho deuntje geniet ik van de gletsjers in Vuurland, de canyons rond Salta, de walvissen bij Peninsula Valdes en de authenticiteit in Esteros del Ibera. Wat wil je nog meer?

Meest adembenemende spot

De Altiplano without a doubt! Letterlijk en figuurlijk werd ik weggeblazen door de natuurpracht en de weidse uitzichten over niemandsland tijdens avontuurlijke jeepexpedities over de hoogvlaktes rond Uyuni in Bolivie of bij Tolar Grande in Argentinie. Om maar te zwijgen over de prachtige duinwandelingen in Atacamawoestijn in Chili. De Altiplano is 'mijn plekje'. De ruime regio ontroerde mij dusdanig dat ze de inspiratie was voor het opstarten van Atacama.be

Meest verrassende ervaring

Een moeilijke vraag... Maar toch het minder gekende Noorden van Peru. In het bijzonder de provincie Chachapoyas liet een diepe indruk op me na. Wie wat meer tijd heeft kan er de essentie van Peru beleven. Hier ontdek je een brede waaier aan oude culturen en geniet je van Peru's mooiste landschappen. Ik stuur sindsdien elke Peru-meerwaardezoeker even die kanten uit na hun bezoek aan Machu Picchu.

Favoriete slogan

Life begins at the end of your comfort zone

Ik ben een ‘beleveniszoeker’ in hart en nieren. Geen aaneenrijging van klassieke hoogtepunten voor mij. Ik hou ervan om reizen te ontwerpen met contrast en beleving, maar ook logica en gevoel waarbij je het land van binnenuit voelt, en vooral - als dat mogelijk is - ver weg van de massa. Een authentieke ervaring, avontuurlijke trekking of expeditie waarbij ik m’n comfortdrempel verlaag, en dan afsluiten met een snuifje luxe en culinaire adresjes. Heerlijk!

Profielfoto Laura

Laura Eelbode

Travel designer

In 2016 zette Laura (33) haar carrière als zelfstandige logopediste stop en trok ze een jaar op wereldreis. Na een onderdompeling van zeven maanden in Zuid-Amerika was Laura op slag verliefd op dit stukje van de wereld. Van de overweldigende natuur in Patagonië tot ceviche smullen in Peru. Van de Boliviaanse zoutvlaktes tot het kleurrijke waterwonderland van Caño Cristales in Colombia. Intussen ontwikkelde ze een grote passie voor het individuele maatwerk en heeft ze bij Atacama echt haar plekje gevonden.

Email Laura Eelbode of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

In Bolivië en Patagonië zoek én vind ik de echte 'sound of silence'. Weg van de stad en alledaagse drukte laad ik mijn batterijen op. Tussen meren en bergen, gletsjers en oerbossen. Prachtige herinneringen deed ik op in de canyons van Toro Toro in Bolivië en aan de voet van Mount Fitz Roy in Argentinië, puur natuur. Je hoort het, mijn drang om me af en toe even helemaal alleen op de wereld te voelen is groot.

Meest adembenemende spot

Dat was op vijfduizend driehonderdvijftig meter hoogte... Na een pittige klim op een heldere dag bereikte ik de top van de Cerro Austria in Bolivië. Hier werd ik getrakteerd op '360° wauw'. Mount Illimani en de koninklijke bergketen Cordillera Real staan nog steeds op m'n netvlies gebrand. Daar op die top overviel me een gevoel van trots en nederigheid.

Meeste verrassende ervaring

Euhm.. In de Heilige Inca vallei in Peru werd ik eens uitgenodigd (lacht) door de indianengemeenschap van Patacancha om er deel te nemen aan hun authentieke lamablessing ceremonie. Ik bundelde plaatselijke kruiden en ingrediënten samen en legde ze al dansend en (mee)zingend op het vuur. Tot slot mocht ik een persoonlijke wens doen. Daar stonden we dan, in het gezelschap van een lokale stam en omringd door prachtige bergen en een heleboel lama’s. Het was een... ietwat vreemde, maar erg authentieke belevenis.

Favoriete slogan

Wherever you go, becomes a part of you somehow.

Bij een prachtige bestemming verlies ik steevast een stukje van mijn hart. Ik draag de landschappen, praatjes met de lokale bevolking, de geuren en smaken heel lang met me mee. En probeer een aantal interessante denkbeelden hier in m'n dagdagelijks Gentse leventje toe te passen. Reizen verrijkt me en verruimt mijn visie.

Lynne1

Lynne De Bondt

Travel designer

Nadat Lynne (33) afstudeerde ging ze onmiddellijk aan de slag in de toeristische sector. Haar eerste doel was om te proeven van elk continent. Elk continent heeft zijn unieke plekjes om te ontdekken, maar het is Latijns-Amerika dat voor haar alle vakjes afvinkt. Ze is heel blij dat ze bij Atacama haar passie voor Latijns-Amerika kan doorgeven in de reisvoorstellen. Ze vindt het geweldig om te adviseren en prachtige reizen samen te stellen waar nog jaren over wordt nagepraat.

Email Lynne De Bondt of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

Latijns-Amerika is zo divers en heeft zoveel te bieden, toch is het minder toeristische en bereisde Bolivië mijn favoriet. De desolate en extreme natuur van de Altiplano is onwerkelijk en liet een blijvende indruk op me na. Toen ik door deze landschappen reed voelde het net alsof ik helemaal alleen op de wereld was, wat zorgde voor een pure ervaring. Maar ook Argentinië brengt heel veel vrolijke herinneringen naar boven, vooral het verblijf in Mendoza waar ik als wijnliefhebber Malbec ontdekte en heerlijke culinaire ervaringen mocht bleven.

Meest adembenemende spot

Een stralende, zonnige dag in El Chalten met een verbluffend zicht op Mount Fitz Roy en Cerro Torre. Toch best een magisch moment wanneer je weet dat Mount Fitz Roy in de lokale taal ‘Rokende berg’ wordt genoemd verwijzend naar de wolken die rondom de toppen ontstaan.

Meest verrassende ervaring

Dat moet de Ecuadoriaanse Amazone zijn. Ik had nooit gedacht dat ik hier een stukje van mezelf zou achterlaten. Het gevoel één te zijn met de jungle, de junglegeluiden en de jungledieren is onbeschrijfelijk. Tijdens mijn eerste ontmoeting met de jungle zagen we tijdens onze eerste boottocht parende anaconda’s. Wat een uniek en grappig moment!

Favoriete slogan

Wherever you go, go with all your heart

Elke reis die ik maak start vanuit een drang om op ontdekking te gaan, een drang om nieuwe ervaringen op te doen, een drang naar avontuur en om even te ontsnappen. Ik vind het heerlijk om te vertellen over alles wat ik meemaakte op reis tegen mijn vrienden en familie, en telkens weer merken ze dat ik spreek vanuit het hart. En dat maakt me een heel gelukkige reiziger.

Atacama maakt deel uit van de Nordic Collection

Ontdek alle reismerken op

Wild Alaska, de specialist in Alaska en Yukon
Met Canada Travel Designers naar Canada
MyHimalaya, de expert voor reizen naar Bhutan, Nepal, India, Myanmar en Sri Lanka
Exploratiereizen naar de poolgebieden met Nordic
Nordic, de Scandinaviëspecialist
Galtic, dé specialist voor reizen naar Ierland en Schotland