OVER ONS

Gepassioneerde Zuid-Amerika specialisten

Atacama ontstond uit de gedeelde reispassie van Helen en Brent. Zij kennen de mystieke Andeslandschappen ondertussen op hun duim. Op basis van twee onontbeerlijke ingrediënten, hun passie en jouw reiswensen, ontwerpen ze unieke en verfrissende reisroutes naar vijf ATA-bestemmingen: Ecuador, Peru, Bolivië, Chili & Argentinie.

Profielfoto2C

Helen De Meyer

Helen (31) is wereldburger in hart en nieren. Van jongs af aan verkende ze alle continenten, maar ze verloor haar hart in Zuid-Amerika. Helen was jarenlang aan de slag als producer op verschillende bestemmingen in Noord- & Zuid-Amerika en Azie bij een grotere Vlaamse reisorganisatie. Met Atacama toont ze ‘de Andes & Patagonië ‘all the way’, langs kleurrijke markten, ruige berglandschappen, of bij een goed glas Malbec op de uitgestrekte pampas. 

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Latino Life

Na een verblijf van 6 maanden in het mega diverse Ecuador had Helen het Andino-gevoel helemaal te pakken en bestempelde ze het Amazonewoud als 'haar tweede thuis'. Helen volgde de jaren nadien de legendarische Ruta 40 in Noord-Argentinië, reisde van het groene Chachapoyas in Peru naar Machu Picchu en maakte een maandlange ontdekkingsreis in het adembenemende Patagonië. Een absoluut hoogtepunt vond Helen tijdens een meerdaagse jeepexpeditie door het Altiplano gebied, met hoogtepunten op de Salar de Uyuni en in de Zuid-Lipez hoogtewoestijn. 

Retour

Sindsdien lijdt Helen aan een chronische goesting om elk jaar terug te keren naar haar Latino Life. De extreme contrasten en diversiteit die je in Zuid-Amerika vindt zijn uniek in de wereld, zowel cultureel, landschappelijk als klimatologisch. Het geluid van de wind in Patagonië en op de Altiplano, en de weidse uitzichten over niemandsland, ... heerlijk! Voeg daarbij nog de kleurrijke folklore met authentieke markten, oprechte en hartelijke bevolking, zwoele salsa- en tangobars, overheerlijke en diverse keukens en een waaier een leuke verblijfsadresjes. Maar vooral… la calidad de vida. Increíble! Elke retour naar Zuid-Amerika is keer op keer weer thuiskomen.

Atacama

Atacama is het kind van Helen waarmee ze de bezoeker wil ontroeren met het échte Zuid-Amerika in al zijn facetten. 'Ja, het is een job maar voor mij is het vooral doen wat ik zalig vind: ervaring en expertise delen, meereizen en wegdromen. Ondertussen blijf ik constant speuren naar creatieve vernieuwende reisroutes, kleurrijke festivals, charmante hotelletjes en sfeervolle restaurants. Want het is vaak de combinatie van enkele kleine toegevoegde waarden die het verschil maken op reis. 

Brent2

Brent D'Hooge

Noorderlicht-hunter, bergsportliefhebber, papa van drie dochters en gedreven expeditiegids. Brent (35) zijn voorliefde voor de altiplano, uitgestrekte gebieden en bergketens deden hem maandenlang rondreizen in de hoge Andes, met een uitgesproken voorkeur voor Bolivia.

Email Brent D'Hooge of bel 0032 9 398 28 76

Cordilleras en Altiplano

Brent belichaamt het trekking- en expeditieluik van Atacama. De Cordillera Vilcanota met het Ausangate circuit in Zuid-Peru is daarbij alvast zijn stokpaardje. Het is immers één van de weinige treks waar spectaculaire bergen, gletsjers en turkooise bergmeren afgewisseld worden met een kleurrijke Quechua cultuur. En dat op relatief korte afstand van het sfeervolle Cuzco waar een Vlaming urenlang bourgondisch kan tafelen. De bijzondere ontmoetingen en uitbundige wildlife onderweg maken van deze tocht meer dan een gewone bergtocht. 

Zijn favoriete spot?

Bolivië is wellicht het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika, althans volgens Brent na zijn rondreis van 7 maanden. 'Surrealistische landschappen, hoge witte pieken, een authentieke bevolking, eenzame groepjes vicuna's in de Zuid-Lipez woestijn... *zucht*. In Bolivia kreeg ik beelden te zien die nog steeds op mijn netvlies plakken. De beklimming van de Licancabur vulkaan was daarbij best een hoogtepunt. En als fervente wijnliefhebber kom ik zowel in de Andes als Patagonië natuurlijk niets te kort.'

Lid van The Pioneers

Atacama maakt deel uit van het reizigerscollectief The Pioneers.

“We are the pioneers. The warmhearted.
Forever fueled by our quest for adventure.
Ready to disconnect. Retrust our instincts.
Life is a voyage. Let’s go beyond.
Out of office. Into the wild.”

Lees meer over the Pioneers