LET'S TALK!

Profielfoto2C

Helen De Meyer

Oprichter & teamleader

Enkele jaren geleden richtte Helen (32) de niche reisspecialist Atacama op. Ze focust op het Andesgebied in Zuid-Amerika en de enorme diversiteit die je er als reiziger op je bord krijgt. Helen keert nu jaarlijks terug naar de Andesbodem en doet niets liever dan reisroutes ontwerpen weg van de gebaande paden die barsten van de beleving en authenticiteit. Helen heeft een echte neus voor 'maatwerk' en kan mits een goed persoonlijk gesprek snel iemands wensen & reisstijl inschatten.

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

Het is moeilijk kiezen tussen Ecuador en Argentinië. Na een verblijf van zes maanden in het mega-diverse Ecuador heb ik een heel bijzondere band met dit land. Naar het afgelegen Amazonewoud kan ik blijven terugkeren. Geen betere plek om volledig te onthaasten en deconnecteren. De combinatie met de mythische Galapagos eilanden blijft voor mij een onvergetelijke ‘once in a lifetime’ ervaring. Maar ook Argentinië - waar ik bijna jaarlijks eens passeer - begint stilaan als een tweede thuis te voelen. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de natuurcontrasten in combinatie met de Argentijnse 'calidad de vida' (levenskwaliteit). Bij een glaasje Malbec, een empanada en een tango deuntje geniet ik van de gletsjers in Vuurland, de canyons rond Salta, de walvissen bij Peninsula Valdes en de authenticiteit in Esteros del Ibera. Wat wil je nog meer?

Meest adembenemende spot

De Altiplano without a doubt! Letterlijk en figuurlijk werd ik weggeblazen door de natuurpracht en de weidse uitzichten over niemandsland tijdens avontuurlijke jeepexpedities over de hoogvlaktes rond Uyuni in Bolivie of bij Tolar Grande in Argentinie. Om maar te zwijgen over de prachtige duinwandelingen in Atacamawoestijn in Chili.

Meest verrassende ervaring

Een moeilijke vraag... Maar toch het minder gekende Noorden van Peru. In het bijzonder de provincie Chachapoyas liet een diepe indruk op me na. Ik stuur sindsdien elke Peru-meerwaardezoeker even die kanten uit na hun bezoek aan Machu Picchu.

Favoriete slogan

Life begins at the end of your comfort zone

Ik ben een ‘beleveniszoeker’ in hart en nieren. Geen aaneenrijging van klassieke hoogtepunten voor mij. Ik hou ervan om reizen te ontwerpen met contrast en beleving, waarbij je het land van binnenuit voelt, en vooral - als dat mogelijk is - ver weg van de massa. Een authentieke ervaring, avontuurlijke trekking of expeditie waarbij ik m’n comfortdrempel verlaag, en dan afsluiten met een snuifje luxe en culinaire adresjes. Heerlijk!

Profielfoto Laura

Laura Eelbode

Travel designer

In 2016 zette Laura (30) haar carrière als zelfstandige logopediste stop en trok ze met haar vriend een jaar op wereldreis. Na een onderdompeling van zeven maanden in Zuid-Amerika was Laura op slag verliefd op dit stukje van de wereld. Van de overweldigende natuur in Patagonië tot ceviche smullen in Peru. Van de Boliviaanse zoutvlaktes tot street art met een vleugje Neruda in Chili. Intussen ontwikkelde ze een grote passie voor het reisagentenwerk en heeft ze bij Atacama echt haar plekje gevonden.

Email Laura Eelbode of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

In Bolivië en Patagonië zoek én vind ik de echte 'sound of silence'. Weg van de stad en alledaagse drukte laad ik mijn batterijen op. Tussen meren en bergen, gletsjers en oerbossen. Prachtige herinneringen deed ik op in de canyons van Toro Toro in Bolivië en aan de voet van Mount Fitz Roy in Argentinië, puur natuur. Je hoort het, mijn drang om me af en toe even helemaal alleen op de wereld te voelen is groot.

Meest adembenemende spot

Dat was op vijfduizend driehonderdvijftig meter hoogte... Na een pittige klim op een heldere dag bereikte ik de top van de Cerro Austria in Bolivië. Hier werd ik getrakteerd op '360° wauw'. Mount Illimani en de koninklijke bergketen Cordillera Real staan nog steeds op m'n netvlies gebrand. Daar op die top overviel me een gevoel van trots en nederigheid.

Meeste verrassende ervaring

Euhm.. In de Heilige Inca vallei in Peru werd ik eens uitgenodigd (lacht) door de indianengemeenschap van Patacancha om er deel te nemen aan hun authentieke lamablessing ceremonie. Ik bundelde plaatselijke kruiden en ingrediënten samen en legde ze al dansend en (mee)zingend op het vuur. Tot slot mocht ik een persoonlijke wens doen. Daar stonden we dan, in het gezelschap van een lokale stam en omringd door bergen en een heleboel lama’s. Het was een... ietwat vreemde, maar unieke belevenis.

Favoriete slogan

Wherever you go, becomes a part of you somehow.

Bij een prachtige bestemming verlies ik steevast een stukje van mijn hart. Ik draag de landschappen, praatjes met de lokale bevolking, de geuren en smaken heel lang met me mee. En probeer een aantal interessante denkbeelden hier in m'n dagdagelijks Gentse leventje toe te passen. Reizen verrijkt me en verruimt mijn visie.

Profielfoto Pamela

Pamela Wauters Jiménez

Reservaties en administratie

Vlaamse papa, Latino mama. Pamela (23) heeft onmiskenbaar Zuid-Amerikaans bloed en is trots op haar roots. Jaarlijks reist Pamela terug naar haar geboorteland om zich te herrenigen met ‘la abuela & la familia’. Als jongste telg van het team deelt ze met veel enthousiasme haar passie voor Peru maar zorgt ze bij Atacama in de eerste plaats voor een piekfijne opvolging van je reis, vanaf de reservatie tot het moment van vertrek.

Email Pamela Wauters Jiménez of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

Moet je dat nog vragen? Ik ben afkomstig uit Trujillo, een koloniale kuststad in Noord-Peru genoemd naar de geboortestad van Peru-veroveraar Pizarro. Elk jaar keer ik terug en telkens breid ik er een reis aan vast naar één van de vele hoekjes van mijn land. Hoogtepunten beleefde ik bij de Zonnepoort van Machu Picchu en in Tambopata Nationaal Park. Maar ook een verblijf in de oase van Huacachina waar ik ging sandboarden of condors spotten in de Colca canyon kon ik héél erg smaken. Peru is en blijft, althans voor mij, één van de meest veelzijdige landen ter wereld. En de gastronomie? Die is ge-wel-dig! Lima is niet voor niets de gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika. Verse visgerechten met een Pisco Sour erbij, heerlijk!

Meest adembenemende spot

Het gletsjermeer Humantay was voor mij een verborgen parel. De wandeling ernaartoe bracht me door een ongerept groen landschap naar vierduizend tweehonderd meter hoogte aan de rand van een diep turquoise meer. Daarachter lag de gelijknamige gletsjer met rondom een cirque van besneeuwde bergtoppen. Voor mij was dit de ideale plek om tot rust te komen.

Meest verrassende ervaring

Zwemmen tussen de zeeschildpadden in El Ñuro. Van kleins af aan ben ik gefascineerd door deze reptielsoort. Elk jaar keer ik graag terug om de Peruaanse kust en haar schoonheid verder te ontdekken.

Favoriete slogan

Pura Vida!

Deze uitdrukking is het levensmotto van bijna elke latino. Wij genieten van elk moment en leven in het “nu”. Voor mij is het de sleutel tot geluk.

Atacama maakt deel uit van de Nordic groep

Ontdek alle reismerken op

Wild Alaska, de specialist in Alaska en Yukon
Met Canada Travel Designers naar Canada
Exploratiereizen naar de poolgebieden met Explore.be
Nordic, de Scandinaviëspecialist
Xplore The North, winters Lapland en noorderlicht reizen