OVER ONS

Profielfoto2C

Helen De Meyer

Helen (32) is wereldburger in hart en nieren. Van jongs af aan verkende ze alle continenten, maar ze verloor haar hart in Zuid-Amerika. Helen was jarenlang aan de slag als producer op verschillende bestemmingen in Zuid-Amerika bij een grotere Vlaamse reisorganisatie en kent de mystieke Andeslandschappen ondertussen op haar duim. Met Atacama toont ze ‘de Andes & Patagonië ‘all the way’, langs kleurrijke markten, ruige berglandschappen, of bij een goed glas Malbec op de uitgestrekte pampas.

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Latino Life

Na een verblijf van 6 maanden in het mega diverse Ecuador had Helen het Andino-gevoel helemaal te pakken en bestempelde ze het Amazonewoud als 'haar tweede thuis'. Helen volgde de jaren nadien de legendarische Ruta 40 in Noord-Argentinië, reisde van het groene Chachapoyas in Peru naar Machu Picchu en maakte een maandlange ontdekkingsreis in het adembenemende Patagonië. Een absoluut hoogtepunt vond Helen tijdens een lange jeepexpeditie door het Altiplano gebied, met hoogtepunten op de Salar de Uyuni en in de Atacama woestijn.

Retour

Sindsdien lijdt Helen aan een chronische goesting om elk jaar terug te keren naar haar Latino Life. De extreme contrasten en diversiteit die je in Zuid-Amerika vindt zijn uniek in de wereld, zowel cultureel, landschappelijk als klimatologisch. Het geluid van de wind in Patagonië en op de Altiplano, en de weidse uitzichten over niemandsland, ... heerlijk! Voeg daarbij nog de kleurrijke folklore met authentieke markten, oprechte en hartelijke bevolking, zwoele salsa- en tangobars, overheerlijke en diverse keukens en een waaier een leuke verblijfsadresjes. Maar vooral… la calidad de vida. Increíble! Elke retour naar Zuid-Amerika is keer op keer weer thuiskomen.

Atacama

Helen creëerde Atacama om haar passie voor de Andes landen te delen en de bezoeker ontroeren met het échte Zuid-Amerika in al zijn facetten. 'Ja, het is een job maar voor mij is het vooral doen wat ik zalig vind: ervaring en expertise delen, meereizen en wegdromen. Ondertussen blijf ik continu speuren naar de beste belevenissen, creatieve reisroutes, kleurrijke festivals, charmante hotelletjes en sfeervolle restaurants. Want het is vaak de combinatie van enkele kleine toegevoegde waarden die het verschil maken op reis.

Lid van The Pioneers

Atacama maakt deel uit van het reizigerscollectief The Pioneers.

“We are the pioneers. The warmhearted.
Forever fueled by our quest for adventure.
Ready to disconnect. Retrust our instincts.
Life is a voyage. Let’s go beyond.
Out of office. Into the wild.”

Lees meer over the Pioneers