OVER ONS

Profielfoto2C

Helen De Meyer

Enkele jaren geleden richtte Helen (32) de niche reisspecialist ‘Atacama’ op. Ze focust op het Andesgebied in Zuid-Amerika en de enorme diversiteit die je er als reiziger op je bord krijgt. Helen keert nu jaarlijks terug naar de Andesbodem en doet niets liever dan reisroutes ontwerpen weg van de gebaande paden die barsten van de beleving en authenticiteit. Helen heeft een echte neus voor 'maatwerk' en kan mits een goed persoonlijk gesprek snel iemands wensen & reisstijl inschatten.

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming?

Het is moeilijk kiezen tussen Ecuador en Argentinië. Na een verblijf van 6 maanden in het mega-diverse Ecuador heb ik een heel bijzondere band met dit land. Naar het afgelegen Amazonewoud kan ik blijven terugkeren. Geen betere plek om volledig te onthaasten en deconnecteren. En de combinatie met de mytische Galapagos eilanden blijft voor mij een onvergetelijke ‘once in a lifetime’ ervaring. Maar ook Argentinië - waar ik bijna jaarlijks eens passeer - begint stilaan als een tweede thuis te voelen. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de natuurcontrasten in combinatie met de Argentijnse 'calidad de vida' (levenskwaliteit). Bij een glaasje Malbec, een empanada en een tango deuntje genieten van de gletsjers in Vuurland, de canyons rond Salta, de walvissen bij Peninsula Valdes of de authenticiteit in Esteros del Ibera. Wat wil je nog meer?

Meest adembenemende spot?

De Altiplano without a doubt!
Letterlijk en figuurlijk werd ik weggeblazen door de natuurpracht en de weidse uitzichten over niemandsland tijdens avontuurlijke jeepexpedities over de hoogvlaktes rond Uyuni in Bolivie of bij Tolar Grande in Argentinie. Om maar te zwijgen over de prachtige duinwandelingen in Atacamawoestijn in Chili.

Meest verrassende ervaring?

Een moeilijke vraag... Maar toch het minder gekende Noorden van Peru. In het bijzonder de provincie Chachapoyas liet een diepe indruk op me na. Ik stuur sindsdien elke Peru-meerwaardezoeker even die kanten uit na hun bezoek aan Machu Picchu.

Favoriete slogan?

"Life begins at the end of your comfort zone"

Ik ben een ‘beleveniszoeker’ in hart en nieren. Geen aaneenrijging van klassieke hoogtepunten voor mij. Ik hou ervan om reizen te ontwerpen met contrast en beleving, waarbij je het land van binnenuit voelt, en vooral - als dat mogelijk is - ver weg van de massa. Een authentieke ervaring, avontuurlijke trekking of expeditie waarbij ik m’n comfortdrempel verlaag, en dan afsluiten met een snuifje luxe en culinaire adresjes. Heerlijk!

Atacama maakt deel uit van de Nordic groep

Ontdek alle reismerken op

Wild Alaska, de specialist in Alaska en Yukon
Met Canada Travel Designers naar Canada
Exploratiereizen naar de poolgebieden met Explore.be
Nordic, de Scandinaviëspecialist
Xplore The North, winters Lapland en noorderlicht reizen