CHILI

Chili reizen

Als lange smalle sliert op de Ring van Vuur is Chili een aaneenrijging van onherbergzame wildernissen en stille uithoeken. Het land herbergt zowel de droogste als natste plekken ter wereld met spectaculaire natuurfenomenen tot gevolg. Reizen door Chili is een kennismaking met een land van uitersten.

Altijd al gedroomd van een adembenemende natuurreis door het diverse Chili? Atacama helpt je graag verder met de uitwerking van een reis die op je lijf geschreven is. Ontdek hieronder ons breed aanbod individuele reisprogramma's. In het programma A Desert Blend bezoek je op basis van Engelssprekende gidsen en een selfdrive het hele land. Liever een actieve gezinsvakantie, een pittige wandelreis of ontspannende luxevakantie? Ook deze reizigers stelt Chili niet teleur. Imposante vuurbergen en verbluffend natuurschoon verzekeren je van een onvergetelijke reiservaring.

Autorondreizen door onherbergzaam Chili

Je kan ook vlot per huurwagen door Chili reizen. Op zoek naar een combinatie van Noord-Chili en Patagonië? Dan vormt de rondreis Vicuña Roads wellicht een perfecte vertrekbasis.

Het programma Atacama crossing biedt een grondige verkenning van Noord-Chili d.m.v. een uitdagende autorondreis die je door de kurkdroge Atacamawoestijn van San Pedro naar Arica voert. Deze onherbergzame streek geniet wereldwijde faam vanwege natuurlijke elementen als borrelende geisers, grillige maanlandschappen en een mozaïek van zoutvlaktes. Woestijnliefhebbers komen hier zeker en vast aan hun trekken. Onze autorondreis leidt je over de kaarsrechte Panamerican Highway langs spookstadjes en gekleurde lagunes waarin dagelijks duizenden flamingo’s neerstrijken naar het Lauca Nationaal Park op de Peruviaanse grens. Met een luxeverblijf in een sfeervol wijnhotel of een stemmige Andeslodge sluit je een memorabele reis door Chili op comfortabele wijze af.

Chili Versielight

Unieke rondreis door Patagonië

Een rondreis door Patagonië combineert de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Argentinië en Zuid-Chili. In dit uitgestrekte niemandsland lonkt een onmetelijke wildernis met een waaier aan spectaculaire natuurreizen en wandelreizen.

Van de ‘vuurberg’ Villarica over de zuidelijke ijskap tot aan de Straat van Magelaan in Vuurland. Duizenden mistrijke fjorden met woelige baaien, gletsjers en kliffen vol wildlife vormen de barrière én toegangspoort tot een spektakel aan natuurgeweld. Je treedt er in het spoor van pioniers en bannelingen naar een plek waar de aarde ophoudt. Trotseer de natuurelementen tijdens een cruise door Vuurland of maak een schilderachtige autorondreis over de legendarische Carretera Austral.

Breed aanbod Chili reizen

Op de website reiken we verschillende Chili voorbeeldreizen aan, allen aanpasbaar op maat indien gewenst. Wandel de befaamde W-trekking in Torres del Paine op basis van berghutten of vanuit de luxueuze domes van EcoCamp Patagonia, ontdek de schilderachtige Zevenmerenroute per huurwagen door frisgroene in nevel gehulde Alercebossen in het Chileense en Argentijnse Merengebied of blaas even uit op Paaseiland met zijn mysterieuze moai beelden en uitgedoofde vulkaankraters. Dit mythische eiland is als goed bewaard geheim beslist een paradijs voor fijnproevers.

Meer weten over onze Chili reizen of heb je vragen over een andere vakantie in Zuid-Amerika?
Bel ons op +32 9 398 28 76, stuur een mailtje of schrijf je in voor één van onze infoavonden.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Chili.

Onze reizen in Chili

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E. info@atacama.be

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu