BLOG

Tierra Patagonia

Patagonië's gedicht op de wind

geschreven op 16 Juli 2024

Tierra Patagonia, een gedicht op de wind

In het vijfsterrenhotel Tierra Patagonia (gebouwd 2011), gelegen op de rand van Chili's mooiste Nationaal Park 'Torres del Paine', worden luxe en haute-cuisine gecombineerd met een knap staaltje bekroonde architectuur.

Het hotel ligt op slechts een uur rijden van de luchthaven van Puerto Natales en vier à vijf uur van de luchthaven in Punta Arenas of het Argentijnse dorpje Calafate.

Met een overdadig gebruik van lengahout en glas trachtte de architecte Cazu Zegers een gedicht te schrijven op de wind, Patagoniës meest dominerende natuurelement.

Laag verscholen in de heuvels en lang uitgestrekt in golvende lijn met het Lago Sarmiento, wilde Zegers het landschap nooit onderbreken maar, zoals een oude fossiel, continu de dialoog aangaan met de natuur. Hotel Tierra Patagonia kreeg terecht de bijnaam ‘hotel van de wind’.

Alleen het gebouw op zich is een bezoekje waard. De architecte wijdde ook bijzondere aandacht aan het beperken van warmte- en energieverlies.

Chili Patagonie Reizen Torres Del Paine Tierra

Een ligging met een wow-factor

Gelegen aan de oostelijke zijde van het nationaal park Torres Del Paine heeft deze eco-lodge een unieke wow-factor met een spectaculair uitzicht op het Paine-massief.

De oostelijke vlaktes staan bovendien gekend om hun hogere guanaco concentraties en het hotel ligt dan op indrukwekkende wijze ingebed in het landschap om niet van het wildlifespektakel te missen. Over de weidse vlakte rond het hotel zwerven guanaco’s, nandoes, vossen vrij rond, en met een beetje geluk spot je zelfs de iconische poema die hier jaagt op de guanaco's.

De vele hoge glaspartijen van de in- en outdoor lounges, het zwembad en alle gastenkamper nodigen je dagelijks uit om gewoon uit het raam te staren naar een van de meest ontzagwekkende plekken op aarde.

Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 39
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 12

A room with a view

Er zijn 40 kamers onderverdeeld in standaardkamers, superiorkamers, (duplex) suites en familiekamers.

We zijn vooral fan van de kamers in Tierra Patagonia omdat je dagelijks wakker kan worden met een adembenemend uitzicht op de zon die opkomt boven de Torres Del Paine.

Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 31
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 23
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 29
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 5
Chili Patagonia Torres Del Paine 2 © Tierra Hotel 38

Inbegrepen excursies

Zowel halve dag- als volledige dagexcursies worden aangeboden in verschillende fysieke niveaus zodat iedereen op eigen ritme kan genieten van de uitzonderlijke natuur.

Bekijk hier het excursiemenu van Tierra Patagonia.

Je verkent enerzijds het nationaal park maar ook de uitgestrekte pampa's en authentieke estancia's in de omgeving waar amper andere toeristen komen.

Tijdens halve dagexcursies lunch je in het hotel. Tijdens de langere excursies wordt een lunchbox voorzien of geniet je van een heerlijke asado BBQ op een estancia. Je maakt de excursies in kleine groepjes van 5 à 8 personen en in het gezelschap van andere hotelgasten.

Na de vele outdooractiviteiten kan je ontspannen in de Uma Spa en jacuzzi’s of genieten van het weidse uitzicht vanuit het prachtige binnenzwembad.

Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Excursions 3
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Hotel 52
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Excursions 5

Wat kost het?

Je verblijft ontzorgt je van alle kosten en omvat naast je overnachting alle maaltijden, alcoholische dranken, begeleide excursies, vervoer van- en naar de luchthaven en entreegelden. Enkel een fooi is niet inbegrepen.

Reken op ongeveer €1000 per persoon per nacht, afhankelijk van een reis tijdens het hoog- of laagseizoen en het aantal nachten ter plaatse kan dit bedrag variëren.

Er geldt een minimum verblijf van 3 nachten, al raden we een verblijf van 4 à 5 nachten aan om alle aspecten van het park te bewonderen.

Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 53
Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 56
Chili Patagonia Torres Del Paine © Tierra Excursions 10

geschreven door Helen

Helen 2022

Andere reissuggesties