BLOG

Inkaterra Hacienda Urubamba

Logeren in het hart van de Heilige Vallei

geschreven op 23 Augustusus 2019

Warme oase van sereniteit

Op een landgoed van 100 are ligt Inkaterra Hacienda Urubamba als een verborgen parel in het hart van de legendarische Heilige Vallei. Door zijn ligging tussen de koloniale steden Cusco en Ollantaytambo vormt dit luxueuze hotel de perfecte uitvalsbasis om tot rust te komen net voor of na het bezoek aan het wereldwonder Machu Picchu. Het dramatische decor van de Urubamba vallei rondom het hotel draagt bij aan dit gevoel van sereniteit. National Geographic bestempelt deze Hacienda dan ook als een van de meest unieke lodges ter wereld.

Het hoofdgebouw biedt plaats aan superior deluxe kamers, junior suites en suites, telkens voor 2 personen, waarbij alle ruime kamers over een privé terras beschikken met panoramische uitzichten. Daarnaast bevinden zich in de tuin 24 casita’s waar 4 personen kunnen logeren. Reizigers die meer privacy wensen, kunnen kiezen voor een bungalow (2-6 personen) waar ze ook in alle rust kunnen ontbijten en dineren.

De echtgenote van de oprichter en eigenaar van de Inkaterra groep is de vrouw achter dit zevende hotel in Peru. Door middel van haar oog voor detail brengt elke kamer je meteen in de juiste sfeer. Niet alleen door de rustgevende muziek en subtiele verlichting, maar elk meubel- of decoratiestuk is gewikt en gewogen en komt tot zijn recht. Het hotel ademt een typische Andinostijl uit door de prachtige materiaalkeuze. Ze koos ervoor om gebruik te maken van meubels uit eucalyptushout, marmer in de badkamers en maakt combinaties van ruwe en zachte texturen op bedden en sofa’s. De authentieke kunstwerken, Inkamaskers en wandkleden behoren tot haar eigen privécollectie. Het geheel zorgt voor een hotel dat naast luxe ook warmte, oprechtheid en charme uitstraalt.

“ReismagazineTravel + Leisure bekroonde in 2019 Hacienda Urubamba tot een van de 10 beste hotel resorts in Zuid-Amerika.”

Hacienda Urubamba Peru Reizen Atacama1
Hacienda Urubamba Peru Reizen Atacama2

Een eerlijk Earth to table-concept

De Inkaterra groep staat alom bekend omwille van zijn duurzaamheid en ecologische ingesteldheid. Hacienda Urubamba is hier geen uitzondering op.

Met z’n milde valleiklimaat langs de Urubambarivier, is het de ideale plaats om gewassen te kweken. Daar waar de Inca’s eeuwen geleden deze landen gebruikten om maïs, aardappelen en lokale producten te laten groeien, neemt Inkaterra vandaag de dag deze traditie naadloos over. Op een veld van 10 are worden deze gewassen en kruiden op een biologische manier geproduceerd gebruik makend van originele werktuigen en -wijzen. Gasten kunnen wandelen door hun kruiden- en moestuin of via een korte excursie kennis maken met de ecologische boerderij. Maar wellicht zullen ze het voornamelijk merken door het Earth to table-concept. Het eten dat geserveerd wordt, legt namelijk de nadruk op lokale ingrediënten afkomstig van hun organische landbouw. De menukaart biedt een mix aan van traditionele Peruviaanse gerechten zoals lomo saltado en ceviche en enkele Westerse gerechten met een twist. Rode en zwarte quinoa, maïs en een variëteit aan aardappelen zijn hierbij de hoofdrolspelers. Een absolute aanrader bij het ontbijt is de Eggs Benedict. De bediening is feilloos en draagt bij tot een moment van zorgeloos tafelen in het sfeervolle restaurant of het aanliggende terras. Als aperitief of digestief laat je je verrassen door een verse Pisco Sour, het nationale drankje van Peru.

Atacama Peru Reizen Hacuenda Urubamba Main House Hu1
Atacama Peru Reizen Inkaterra Hacienda Urubamba Lobby2
Peru Reizen Culinair Restaurant7

Luxueus relaxen & traditionele excursies

Een idyllisch gelegen sparuimte met iglosauna en jacuzzi doet je alles vergeten. Hier word je verwend met een lichaamsmassage met kruidenolie, gemaakt op basis van je eigen gekozen kruiden uit de tuin.

De link met de geschiedenis wordt weerspiegeld in het aanbod van excursies waarbij je met een Engelssprekende gids op pad gaat. Zo kan je bij valavond een Sunset Trail Walk maken waarbij je luistert naar verhalen en legendes over de vervlogen Inca astronomie en het belang ervan in de huidige samenleving. Daarnaast is er de mogelijkheid om het proces van het drankje Chica de Jora, dat reeds door hun voorvaderen gedronken werd, van dichtbij te zien en eraan deel te nemen. Na het oogsten, verpulveren en fermenteren kan je op het einde genieten van je zelfgemaakte maïsdrankje. Maar ook de prachtige omgeving wordt ten volle opgenomen bij een Bird Watching tour of een wandeling naar een subliem uitzichtpunt boven op de Huasi Challa Hill. Naast deze inbegrepen excursies staan er nog enkele op het programma mits een supplement; zoals een fietstocht doorheen de Heilige Vallei, een picknick met chef bij het meer van Yanacocha, het verkennen van een nabijgelegen waterval per paard, …

Atacama Reizen Pano95

Daar waar de tijd stil staat

Het is heerlijk thuiskomen van een excursie wanneer je binnenwandelt in de lobby bij tea time. Je bereidt je eigen thee met verse kruiden uit de tuin. Een etagère gevuld met verrassende en versgebakken zoetigheden, zoals koekjes van coca en chia of een stukje quinoacake. Om daarna weg te zinken in één van de comfortabele sofa’s en weg te dromen bij de uitgestrekte vergezichten van frisgroene velden en imposante bergen. In Hacienda Urubamba staat de tijd stil en draait het om een intense beleving van het moment.

Hoe bereik je Hacienda Urubamba?

De Hacienda is gelegen net buiten het centrum van het dorpje Huayoccari. Op anderhalfuur rijden van Cusco kan dit hotel een oase van rust zijn na een dagexcursie in de Heilige Vallei. Een klein uurtje rijden verder ben je in Ollantaydambo, vanwaar je de trein kan nemen naar Aguas Calientes om Machu Picchu te bezoeken.

Wanneer reizen?

De Hacienda is het hele jaar door geopend. Beste reistijd om door Peru te reizen is van april tot november en idealiter in onze zomermaanden. Deze periode overlapt grotendeels met het droge seizoen en kenmerkt zich door een zacht en aangenaam klimaat.

Wat kost het?

KamertypePrijs per kamer per nacht
Superior deluxe€ 415
Casita€ 475
Jr. Suite€ 690
Suite€ 840
Bungalow 4 personen€ 1255
Bungalow 6 personen€ 1665

Prijzen 2019-2020

geschreven door Laura Eelbode

Profielfoto Laura

Andere reissuggesties