ARGENTINIE

HIGHLIGHTS Best of the North

Kennismakingsreis met hoogtepunten van Noord Argentinie

Best of the North

Reisprogramma

Argentinie Reizen 27

1 - 2 Aankomst Buenos Aires

‘s Ochtends aankomst in Buenos Aires in de vroege ochtend. Verwelkoming op de luchthaven en privé-transfer naar je hotel.

Vroege check-in op aanvraag.

In afwachting van de check-in voorzien we voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan de mooiste delen van Buenos Aires. Je wandelt door de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met zijn tango-dansers en hoge Montmartre-gehalte. Daarna trek je naar het noordelijke stadsdeel rond Palermo en de begraafplaats Recoleta.

Argentinie Reizen 25

3 Buenos Aires

Een vrije dag in Buenos Aires, ideaal om uit te rusten of op eigen tempo deze bruisende metropool te verkennen.

s‘Avonds Tango avondvoorstelling inclusief driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel.

Argentinie Reizen 6

4 Buenos Aires - Iguazu

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu, gelegen aan het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië, en uitvalsbasis voor één van de meest indrukwekkende watervalfenomenen ter wereld. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Op het punt waar de Iguazu-rivier zicht versmelt met de Parana-rivier, vormde zich over een breedte van 4 km (terécht in de vorm van de letter ‘U’) een waterval die 4 keer zo breed is als de Canadese Niagara falls. Iguazu falls bestaat uit meer dan 270 watervallen. Doordat het water hier zo’n 80 meter in de diepte valt hangt er een quasi constante nevelwolk over het gebied die resulteert in een microklimaat met een bijzondere flora en fauna. Een hoogtepunt op je reis? Uiteraard!

Argentinie Reizen Iguazufalls

5 Iguazu nationaal park

Een vrije dag om op eigen ritme het Argentijnse nationaal park te verkennen. Met een taxi (via het hotel) geraak je vlot bij de ingang waar je, na het betalen van de parkingang, overal geraakt via een aangelegd netwerk van passerelles en een frequent over- en weer rijdend parktreintje.

Het indrukwekkendste deel van Iguazu falls ligt bij de ‘Garganta del Diablo’, de Duivelskeel, waar het watervolume met een ongekende kracht over de basalt rotsen buldert. Tijdens de boottocht Gran Aventura word je letterlijk in het waterfenomeen ondergedompeld.

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis1

6 Iguazu nationaal park

Op de tweede dag steek je de grens over voor de verkenning (op eigen houtje) van het Braziliaanse Nationaal Park.

Een aanrader is de helicoptervlucht (10min, ong. €150 pp). Tijdens de vlucht krijg je een fantastisch beeld op de omvang en de kracht van dit natuurfenomeen. Het ticket voor de helikoptervlucht koop je best ter plaatse en gaat volgens het ‘first come first serve’-principe.

Argentinie Reizen 58

7 Iguazu - Salta - Purmamarca

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta.

Rechtstreekse vlucht Iguazu - Salta enkel op maandag, woensdag en vrijdag.

Transfer naar het hotel in Purmamarca of Tilcara via de groene bergroute La Cornis

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis3

8 Quebrada del Humahuaca

Samen met een privé chauffeur/gids verken je vandaag de schilderachtige Quebrada de Humahuaca (Unesco) en de “Cerro de los Siete Colores” (de zevenkleurige berg), een uitgestrekte ravijn met magnifieke vormen en kleuren die over een afstand van 155 km tot aan de grens met Bolivië loopt en tal van Quechua-gemeenschappen herbergt.

Je bezoekt een kleurrijke indianenmarkt, het dorpje Humahuaca, de pittoreske kerk van Uquia en de Incaruïnes van Tilcara.

Argentinie Deluxe Reizen Salinas Grandes

9 Salinas Grandes - Quebrada del Toro

De prachtige zoutvlakte Salinas Grandes is een van de meest afgelegen gebieden in Argentinië en heeft een oppervlakte van ong. 220 km². Je bereikt de vlakte na een rit van ong. 1 ½ u vanuit Purmamarca over de RP52 via de steile haarspeldbochten van de Cuesta de Lipan.

Over de hoge vlaktes van de Puna reis je verder naar San Antonio de los Cobres, een klein mijnwerkersdorpje (koper en zink) op 3775m hoogte. Niet ver hiervandaan ligt het viaducto Polvorilla, de eindhalte van de legendarische trein ‘tren à las Nubes’. Vanuit San Antonio volg je een onverhard traject van terug naar Salta. Het gaat door een mooi maanlandschap met enorme cactusvelden, grimmig gerimpelde rotswanden en de Quebrada del Toro (de Stierenkloof).

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 8

10 Salta - Cachi

Naar keuze een vrije voormiddag in Salta, een stad die in de 16de eeuw gesticht werd door conquistador Hernando de Lerma. Tot op vandaag is de koloniale sfeer er nog voelbaar aanwezig. Salta heeft een klein historisch centrum met een reeks kerken en kathedralen die je op een uur kan bezoeken. Ook het MAAM museum, gelegen op het centrale plein van Salta, is een bezoek waard. Het museum staat bekend om z’n 3 perfect bewaarde mummies die teruggevonden werden op de top van de stratovulkaan Llullaillaco. Het gaat om geofferde Incakinderen uit de 15e eeuw.

Vervolgens een 4-uur durende rit door de Escoipe Canyon, de Cuesta del Obispo (3752m) en Los Cardones National Park naar Cachi waar het aangenaam rondkuieren is door de slaperige koloniale straatjes en op het dorpspleintje.

Noord Argentinie Reizen Atacama 2

11 Cuevas de Acsibi

Over de befaamde ‘Ruta Nacional 40’ reis je zuidwaarts naar de koloniale parel Molinos, waar een pittoreske witte kerk en een reeks schattige adobe huizen afsteken tegen majestueuze bergketens.

Onderweg stoppen we in Seclantas voor een prachtige jeeptocht met wandeling naar afgelegen grotten van Acsibi.

Argentinie Reizen 41

12 Quebrada de las Flechas - Cafayate

Vanuit Molinos doorkruis je de kurkdroge Quebrada de las Flechas (kloof der pijlen) die over een afstand van 150 km grillige en spectaculaire panorama’s toont. Alvorens verder te reizen naar het wijnstadje Cafayate geniet je van een begeleide wijntour in één van de gerenommeerde bodega’s rond Cafayate. Dé specialiteit is hier de fruitige Torrontés, een droge witte druif met een sterke afdronk die rijpt op grote hoogtes.

Vrije namiddag.

Argentinie Reizen 23

13 Cafayate - Buenos Aires

Langs Rio de la Conchas reis je noordwaarts naar Salta.

Nog een laatste keer is het genieten van de typische Argentijnse Quebrada’s (rotskloven) van het noordenwesten.

De weg slingert van de ene grillige kloof in de andere. De vreemde rotsformaties en kleurschakeringen bij Los Castillos (de kastelen), El Obelisco (de obelisk), El Ampiteatro (het amfitheater) of El Garganta del Diablo (de duivelskeel) maken ongetwijfeld indruk.

In Salta neem je de vlucht naar Buenos Aires. Privé hoteltransfer.

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis2

14-15 Vertrek Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel.