ARGENTINIE

HIGHLIGHTS Glaciers & whales

Ontdek Glaciers & Whales

Atacama Argentinie Reizen Buenosaires2

1 - 2 Aankomst Buenos Aires

‘s Ochtens aankomst in Buenos Aires, het ‘Parijs van Latijns-Amerika’.

Privé hoteltransfer met aansluitend een privé begeleide stadstour door in Buenos Aires.

Je bekijkt het mondaine Puerto Madero, de beroemde Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de Obelisk en Teatro Colón, de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt. Eindigen doe je in het kleurrijke La Boca met zijn tango-straatdansers en hoge Montmartre-gehalte.

Een vrije namiddag in Buenos Aires. Interessante bezienswaardigheden om eigen houtje te verkennen. De historische cafés Tortoni of Retiro, de traditionele voetgangersstraat Florida zijn alvast leuke kennismakingsplekjes.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 10

3 Buenos Aires - Trelew

Luchthaventransfer en vlucht naar Trelew. Op de luchthaven haal je de huurwagen op. Start selfdrive op het schiereiland Península Valdés, de meest noordoostelijke grens van Patagonië. Hier maak je voor het eerst kennis met de oneindige steppe en de sterke alles overwinnende wind die zo typerend zijn voor dit gebied. Kijk onderweg alvast uit naar mara’s, nandoes, gordeldieren en guanaco´s.

Je reist naar Puerto Piramides om er op eigen ritme het kustdorp te verkennen. Inbegrepen: voucher voor whalewatching tour.

Tussen juni en eind november zijn de ondiepe baaien rondom het schiereiland de geliefde habitat voor Zuidkapers die hier komen paren en hun jongen baren. In september en oktober bedraagt de populatie rond de 500 walvissen. Hoewel je deze reusachtige wezens in deze periode gemakkelijk vanop het land kan spotten, is de whalewatching bootexcursie ongetwijfeld een hoogtepunt op je reis.

Patagonie Argentinie Reizen32

4 Peninsula Valdez

Op deze verlaten kusten maakten de immigranten uit Wales kennis met zeeolifanten en walvissen. En ook vandaag wacht er de toeristen een impressionant wildlife spektakel.

Via de parkingang bij Itsmo Ameghino en het bezoekerscentrum reis je naar de uithoeken van het schiereiland Valdes. De mooiste attracties bevinden zich op de uitgestrekte kliffen: pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten, pelsrobben en walvissen in onoverzichtelijke aantallen.

Niet te missen is Punta Delgada waar tussen augustus en maart de luidruchtige logge zeeolifanten met slurfachtige neuzen en grote slagtanden de kliffen bevolken. Jaarlijks worden hier ruim elfduizend jonge zeeolifantjes geboren.

Patagonie Argentinie Reizen22

5 Peninsula Valdez

Selfdrive op het schiereiland.

Optioneel kan je gaan kajakken tussen de walvissen of een Pinguïntour boeken. Iets noordelijker, bij Punta Norte, vind je tussen oktober en maart nl. een grote Magelhaenpinguïn kolonie.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 13

6 Trelew - Calafate

Reisdag. Je levert de huurwagen in op de luchthaven en neemt de binnenlandse vlucht naar El Calafate.

Deze vluchten worden enkel aangeboden op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Patagonie Argentinie Reizen30

7 Lago Argentino

’s Ochtens word je aan het hotel opgehaald voor een catamaran boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino dat met zijn 1560 km² het grootste meer van Argentinië is. In de noordelijke arm van het meer, bezoek je eerst de Upsala en daarna de Spegazzini gletsjer. De Spegazzini is een hangende valleigletsjer met een prachtig blauw ijsfront dat tussen de 80 tot 135 meter hoog reikt. Daarmee is deze ijsmuur meteen de hoogste van het Lago Argentino.

Wandelliefhebbers kunnen optioneel een 5-uur durende trek maken (9,5 km) in kleine internationale groep. Je wandelt door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 3

8 Perito Moreno gletsjer

Met huurwagen (1 dag) trek je op eigen houtje naar de Perito Moreno, de beroemdste gletsjer van het land waar een ontzagwekkende krakende ijsmassa dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend! Voor 18u lever je de huurwagen weer in.

Rond 19u reis je per minibus (in internationaal gezelschap) naar het hotel in El Chaltén, een rit van ong. 3 uur.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 17

9 Mt. Fitz Roy

Met een schilderachtige ligging aan de voet van de legendarische Mount Fitz Roy in het Noorden van het Los Glaciares Nationaal Park is het kleine dorp Chaltén dé uitvalsbasis voor wereldberoemde expedities en trekkings met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Deze ‘trekkershoofdstad’ van het land is slechts een paar straten groot. Wie er geweest is zal niet ontkennen dat het bezoek aan deze verre uithoek geldt als een absoluut hoogtepunt.

Vrije wandeldag. Suggestie: dagtocht naar het gletjsermeer Laguna Torre met zichten op de Cerro Torre (3128m). Duur wandeling: 6 à 7 uur h/t

Patagonie Argentinie Reizen18

10 El Chaltén - Calafate

Een tweede vrije dag laat toe om verder te genieten van de iconische zichten op Mt. Fitz Roy en de Cerro Torre. Wie het graag rustig aan doet kan vandaag naar het uitkijkpunt Condores & Aguilas wandelen (ong. 2 uur).

De dagtocht naar Laguna de los Tres wordt door velen als allermooiste getipt. De meren bereik je na een wandeling van ong. 8 uur (19 km) vs. een hoogteverschil van ong. 700 meter.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 6

11 Calafate - Buenos Aires

Je wandelt naar het busstation van Chalten van waar je per minibus naar de luchthaven in El Calafate reist, een rit van ong. 4 uur.

Binnenlandse vlucht naar Buenos Aires & privé hoteltransfer.

Atacama Buenos Aires Argentinie Reizen

12 Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires

Optioneel kan je overdag het Unesco stadje Colonia del Sacramento in Uruguay bezoeken. Atacama kan transfers en ferry tickets verzorgen op aanvraag. Foodies kunnen een kookles volgen waarbij je de meest typische gerechten en drankjes van Argentinië proeft.

s‘Avonds geniet je van meeslepende Argentijnse ritmes tijdens een live tango dansvoorstelling (met incl. driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel).

Argentinie Reizen 55

13-14 Terugreis vanuit Buenos Aires

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam. Aankomst de volgende dag.