ARGENTINIE

HIGHLIGHTS At Nature's Limits

Een zoektocht naar de kracht van water en ijs

Ontdek de reisoute in detail

Atacama Argentinie Reizen Buenosaires2

1 - 2 Aankomst Buenos Aires

‘s Ochtens aankomst in Buenos Aires, privétransfer naar het hotel.

Een vrije dag in Buenos Aires, het ‘Parijs van Latijns-Amerika’. Interessante bezienswaardigheden om eigen houtje te verkennen. De historische cafés Tortoni of Retiro, de traditionele voetgangersstraat Florida zijn alvast leuke kennismakingsplekjes.

Atacama Buenos Aires Argentinie Reizen

3 Buenos Aires

Voor de middag een privé begeleide stadstour door in Buenos Aires. Je bekijkt het mondaine Puerto Madero, de beroemde Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de Obelisk en Teatro Colón, de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met zijn tango-dansers en hoge Montmartre-gehalte.

Perito Moreno Gletsjer Argentinie Reis 2

4 Buenos Aires - Calafate

Privé luchthaventransfer voor de binnenlandse vlucht naar Calafate, je uitvalsbasis voor de ontdekking van het Los Glaciares Nationaal Park. Privé hoteltransfer.

Perito Moreno Gletsjer Argentinie Reis 12

5 Lago Argentino

’s Ochtends word je aan het hotel opgehaald voor een catamaran boottocht in VIP class over het Lago Argentino dat met zijn 1560 km² het grootste meer van Argentinië is.

Je navigeert door de Brazo Norte in Noordelijke richting. Zorg voor voldoende warme kledij en een windstopper want het kan stevig waaien in deze regio! Er volgt een spectaculaire verwelkoming door huizenhoge ijsbergen die met veel gerommel en gedonder van de Upsala gletsjer afkalven. De Upsala heeft een totale oppervlakte van 765 km² en wordt gevoed door verschillende gletsjers van het Zuid-Patagonische ijsveld. Met een hoogte van 40 m, breedte van 10 km, en lengte van 53,7 km is de Upsala de derde langste gletsjer van het continent, na de Pío XI en Viedma.

Vervolgens zet je koers zuidwaarts naar Spegazzini, een hangende valleigletsjer met prachtig blauw ijsfront dat tussen de 80 tot 135 hoogtemeters meet. Daarmee is deze ijsmuur de hoogste van het Lago Argentino. Rond 16u uur zet het schip koers naar Punta Bandera waar je per lijnbus terug naar het hotel in Calafate wordt gebracht.

Patagonie Argentinie Reizen21

6 Perito Moreno gletsjer

’s Ochtends haal je de huurwagen op voor een bezoek je op eigen tempo aan de Perito Moreno, de beroemdste gletsjer van het land waar een ontzagwekkende krakende ijsmassa dagelijks millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Liefhebbers kunnen optioneel een gletsjerwandeling boeken.

Je reist verder naar Estancia Nibepo Aike die aan het einde van de schilderachtige (onverharde) grintweg ‘Ruta de las Estancias’ ligt. Op de achtergrond lonken de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera de los Andes. Het gaat om een authentieke en nog steeds ‘werkende’ Argentijnse veeboerderij gelegen midden in het Los Glaciares Nationaal Park waar je na een rondleiding verwend wordt met een heerlijk traditioneel driegangenmenu bij een gezellig haardvuur. Met de afwezigheid van telefoon en internet is dit verblijf uitermate geschikt voor wie zich even wil afzonderen in de natuur, en weg van alle drukte.

Patagonie Argentinie Reizen38

7 Estancia Nibepo Aike - Buenos Aires

Vrije voormiddag in Estancia Nibepo Aike. In de omgeving kunnen mooie wandelingen gemaakt worden rond de oevers van het gletsjermeer Lago Roca. Liefhebbers kunnen deelnemen aan één van de paardrijtochtjes die op welbepaalde tijdstippen door het hotel worden aangeboden.

Je levert de huurwagen weer in op de luchthaven en checkt in voor de vlucht naar Buenos Aires. Privé hoteltransfer.

Optioneel: Wandelaars kunnen de reis indien gewenst verlengen met 4 dagen voor een bezoek aan El Chaltén en Mount Fitz Roy. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 3

8 Buenos Aires - Iguazu

Privé luchthaventransfer, vlucht naar Puerto Iguazu, je uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige Nationaal Park. Privé hoteltransfer.

Op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië valt over een afstand van bijna 4 km met veel gerommel en geraas 12.800 kubieke meter water per seconde naar beneden. Dat zijn 18.000 olympische zwembaden per uur… Dit indrukwekkende volume water dankt zijn kracht uit de samenvloeiing van het Pantanal bekken in Brazilië, de Paraguay rivier en de Parana rivier (de op 1 na langste rivier van Zuid-Amerika). Samen zetten ze een vijfde van het Zuid-Amerikaanse continent onder water.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 2

9 Iguazu Nationaal Park

Door verschillende eilanden in de rivier bestaat dit hele watervallenstelsel uit meer dan 270 watervallen waarvan de hoogste 82 meter meet. Het bezoek aan Iguazu verloopt steeds in twee delen.

Voor de Argentijnse zijde heb je een volledige dag nodig. Voor de verkenning van de Braziliaanse zijde een halve dag.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 4

10 Iguazu Nationaal Park

Met een taxi (die je bestelt bij de hotelreceptie) geraak je vlot bij de parkingang. Na het betalen van het entreegeld (niet inbegrepen) verken je de parken via een aangelegd netwerk van passerelles en een frequent over- en weer rijdend parktreintje (Argentinië) of een shuttlebus (Brazilië). De trein/bus zijn inbegrepen in het entreegeld. Plannetjes van het park liggen aan de parkingang.

Het meest spectaculaire deel ervaar je bij de Argentijnse ‘Garganta del Diablo’ (de Duivelskeel) waar het watervolume met een ongekende kracht van de basaltrotsen buldert. Dit alles maak je mee vanop de eerste rij (op enkele meters bovenaan de water). Zelfs de meest ervaren wereldreizigers wordt hier weggeblazen van verbazing.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 1

11 Iguazu Nationaal Park

Een echte aanrader is de 10-minuut durende helikoptervlucht boven de watervallen (optioneel). Deze wordt aangeboden vanuit het Braziliaanse deel. Tijdens de vlucht krijg je een fantastisch beeld op de omvang en de kracht van dit natuurfenomeen.

Liefhebbers kunnen aansluitend het tropische vogelpark bezoeken ‘Parque de Aves’ (entree ong. 140 ARS pp.) waar vogels van de hele wereld vertoeven.

Argentinie Reizen 25

12 Iguazu - Buenos Aires

Privé luchthaventransfer, vlucht naar Buenos Aires. Privé hoteltransfer.

s‘Avonds geniet je van meeslepende Argentijnse ritmes tijdens een live tango dansvoorstelling (met incl. driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel).

Argentinie Reizen 55

13-14 Terugreis vanuit Buenos Aires

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam. Aankomst de volgende dag.