BLOG

Awasi Patagonia

De essentie van reizen op maat

geschreven op 24 December 2017

AWASI

Awasi Patagonia is ongetwijfeld het meest exclusieve hotel van Chili en een juweeltje uit de Relais & Châteaux hotelcollectie. Je bereikt deze volledig uit hout opgetrokken lodge na een 2 uur durende rit per 4x4 vanuit het dorp Puerto Natales of 5 uur vanuit de luchthavens bij Punta Arenas en El Calafate. Awasi koos voor een strategische en geïsoleerde ligging ver weg van de toeristische paden in een privé natuurreservaat aan de rand van Torres del Paine, Chili’s mooiste en ruigste nationaal park. Het was op deze plek dat de Britse ontdekkingsreizigster Florence Dixie zo'n 140 jaar geleden kampeerde tijdens haar pioniersreis door het mysterieuze Patagonië.

De lodge werd ontworpen door de Chileense architect Felipe Assadi en bestaat uit 12 luxueuze villa’s die geïnspireerd werden op de oude Patagonische schuilhutten. Er zijn 11 tweepersoonsvilla's en 1 master villa met twee slaapkamers voor maximum 5 personen beschikbaar. Allen hebben een comfortabel binnensalon, alpaca wollen dekens, brandende haardvuren en grote panoramaramen. De suites hebben een oppervlakte van 80m². Ze werden opgetrokken aan de rand van een inheems lengabos dat bescherming biedt tegen de alles overwinnende typische Patagonische wind waardoor je continu geniet van een spectaculaire natuurbeleving en de vier seizoenen die zich hier dagelijks afspelen. Buiten is het genieten van de natuur en spot je rondcirkelende Andescondors bij een aperitief op je privé terras of vanuit je hot tub (met bijhorend L’Occitane assortiment). Hier zwerven vossen, poema’s, nandoes en guanaco's vrij rond door de wildernis.

Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen18
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen9
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen13
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen15
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge1
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge7
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge8

De essentie van reizen op maat

Een verblijf in Awasi gebeurt op basis van minimum 3 nachten en een all-in formule met privé transfers, volpension, dranken en een brede waaier aan à la carte excursies die doorgaan met een Engelssprekende privé gids, een concept uniek in Patagonië. Voor het avondmaal bespreek je met je gids je persoonlijke excursieschema. Zowel actieve trektochten, paardrijtochten met een lokale gaucho, poema trackings, fotografietrips als rustige wandelingen en jeeptochten worden aangeboden, niet alleen in Torres del Paine Nationaal Park maar ook in Tercera Barranca en Sierra Baguales (een nabijgelegen nog ongerepte bergketen). Elke uitstap weet op een geslaagde manier prachtige natuurbeleving, exclusiviteit en een portie outdoor adventure in balans te houden.

Je leest het, Awasi biedt liefhebbers van luxe, privacy en exclusiviteit het neusje van de zalm. En dat het meest exclusieve hotel van Chileens Patagonië over een gerenommeerde keuken beschikt spreekt voor zich. Vers, vindingrijk en verfijnd. Chef Federico Ziegler tovert elke maaltijd om tot een feest voor de zintuigen.

Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge5
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge4
Luxe Reizen Awasi Lodge Atacama2
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge2
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge3
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen7
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen2

Nuttig om weten

  • Awasi is het enige luxehotel in Zuid-Amerika dat voor elke gast een privé service op maat biedt (culinair, vervoer en excursies)
  • Check-in om 16u00. Check-out om 12u00.
  • Awasi is gesloten van 1 mei t.e.m. 30 september.
  • Ben je flexibel in reistijd? Kies dan voor een verblijf in oktober of april, wanneer verschillende hotels in Torres del Paine gesloten zijn en het park er rustig en verlaten bijligt. Je geniet niet alleen van prachtige lente- en herfstkleuren maar ook van lagere prijzen.
  • Awasi heeft geen zwembad maar regelt massages indien gewenst. Dit is gratis, al verwacht men na de massage een fooi. Elke villa heeft zijn eigen hot tub.
  • Een verblijf op basis van een bed & breakfast formule is niet beschikbaar
  • Je kan een verblijf in Awasi Patagonië, indien gewenst, combineren met een verblijf in Awasi Atacama.
  • Richtprijs fooien Awasi: € 30 à € 50 per dag voor privé gidsen, € 60 à € 80 per dag voor de staff.

Website: http://awasipatagonia.com

Chili Reizen Awasi2 Specialist Atacama Patagonia
Chili Reizen Awasi3 Specialist Atacama Patagonia
Chili Reizen Awasi Specialist Atacama Patagonia
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen4
Chili Patagonie Luxe Reizen Awasi Lodge6
Awasi Patagonia Chili Luxe Reizen5
Profielfoto2C

Andere reissuggesties