BLOG

Finch Bay Your Way op Galapagos

Het enige beachfront hotel op Isla Santa Cruz

geschreven op 16 Januari 2018

“Op de Galapagos eilanden aanschouw je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve. Door de afwezigheid van roofdieren (inclusief de mens) zegeviert hier een uitbundige flora en fauna die elders geen kans kreeg op overleven, een absolute 'once in a lifetime beleving' die zelden op de bucketlist van de natuur- en wildlifeliefhebber ontbreekt. Wie beperkt is in reistijd of zich moeilijk kan schikken naar de strikte vertrekdata van de cruises, kan de Galapagos eilanden bezoeken vanuit een vast verblijf. Overdag neem je deel aan optionele excursies of kan je er zelf op uit trekken. ”

Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis9
Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis2

Finch Bay Ecohotel

National Geographic's Beachfront hotel op Santa Cruz

Het door National Geographic gerenommeerde Finch Bay hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Galapagos. Als enig beachfront hotel van Puerto Ayora biedt Finch Bay een rustige en geprivilegieerde ligging op één van de meest diverse eilanden van de archipel: Santa Cruz.

Dit kleinschalige ecohotel beschikt over 6 suites met zeezicht en 21 kamers met uitzicht op de tuin. Het hotel heeft een verfrissend buitenzwembad en een jacuzzi.

Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis3
Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis5
Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis7

Het verblijf

Finch Bay geniet een uitstekende bereikbaarheid. Na een vluchtje van ongeveer 2 uur vanuit Quito of Guayaquil, land je rond de middag in Baltra, de luchthaven van Galapagos. Een korte ferry en transfer brengen je vervolgens van het noorden van Santa Cruz naar het dorpje Puerto Ayora in het zuiden.

Je kiest tussen een verblijf van 4 à 6 dagen, op basis van kamer en ontbijt of volpension. Lunch en avondmaal worden aangeboden onder de vorm van een verfijnd buffet of à la carte maaltijden.

  • Het basisprogramma 'Finch Bay Your Way' is een flexibel programma op basis van kamer en ontbijt waarbij gasten ter plaatse de excursies naar wens bijboeken (niet inbegrepen). Het hotel beschikt over twee eigen luxe jachtboten waarmee ze excursies met een hoogwaardige service naar 4 nabijgelegen eilanden uitvoeren. Het is eveneens mogelijk om in het dorpje Puerto Ayora een excursie te boeken. De prijzen van de excursies in het dorp liggen doorgaans een stuk lager. Hou er wel rekening mee dat de boten en de natuurgidsen van een iets mindere kwaliteit zijn.
  • In het programma 'Finch Bay by Sea' of 'Finch Bay by Land' is één excursie met lunch (per boot of overland) inbegrepen. Je boekt deze formule op basis van kamer en ontbijt.
  • De "Bestseller" is het 'Finch Bay Complete' programma dat je beleeft op basis van dagelijkse georganiseerde excursies (per boot en te land) met volpension. Naast snorkelmateriaal zijn bij dit programma ook prettige kajakmomenten inbegrepen. Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.
  • Tot slot is er ook het exclusief 8-daags Island-hopping programma met volpension in samenwerking met de luxueuze Scalesia Lodge die een glamping formule aanbiedt op het afgelegen eiland Isabela.

Finch Bay Ecohotel werkt op basis van "fixed program" arrangementen. Omdat het bezoek aan de Galapagos eilanden streng gereglementeerd is (ter bescherming van de unieke flora en fauna), wordt het dagprogramma op voorhand vastgelegd door de lodge.

Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel5

Bootexcursies naar de eilanden

Het hotel beschikt over twee privé jachtboten waarmee ze excursies organiseren naar de kleinere eilanden rond Santa Cruz.

Tijdens de boottochten (Finch Bay by Sea & Finch Bay Complete programma's) wordt één van de eilanden in de regio van Santa Cruz bezocht, met name North Seymour, Bartolome, South Plaza of Santa Fe. Op elk van deze eilanden leven verschillende diersoorten samen waardoor je altijd een fantastische beleving van de uitzonderlijke wildlife van Galapagos hebt.

Tijdens de bootexcursies is tijd voorzien om te snorkelen en de wonderlijke onderwaterwereld van de archipel te ontdekken. Snorkelmateriaal is inclusief bij je verblijf (m.u.v. een wetsuit, te huur aan $15).

Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis10
Ecuador Atacama Reizen Galapagos Eilanden Individuele Rondreis6

Het eiland Santa Cruz

Santa Cruz eiland biedt haar bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. In het hotel kan je kajaks huren en rond peddelen in de mooie nabijgelegen baai. Een absolute aanrader is een rit per mountainbike dwars door de hooglanden waar een grote kolonie reuzenschildpadden huist in de mistrijke moerassen.

  • Een 2-persoonskajak met zwemvesten kost 30 USD voor 2 uur
  • Mountainbikes kan je gemakkelijk huren via het hotel of op de nabijgelegen pier

Breng zeker ook een bezoek aan het strand van Garrapatero. Of wat dacht je van korte wandelingen (20 min) naar de kliffen van Las Grietas, waar het heerlijk zwemmen is in kristalheldere wateren, of naar het paradijselijke strand van Tortuga? Wat verderop ligt het wereldberoemde Charles Darwin Research Centre, het hoofdkwartier van onderzoekers en biologen. Een taxi of mountainbike kan je regelen via het hotel.

Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel1
Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel7
Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel6

Wie reist naar Finch Bay Hotel?

  • Verkies je een comfortabel hotelbed boven een kajuit? Of ben je gevoelig aan zeeziekte?
  • Families met (kleine) kinderen beleven hier ongetwijfeld een onvergetelijke gezinsreis.
  • Honeymooners? Finch Bay heeft speciale programma's uitgewerkt voor jong gehuwden en verzekert hen een rustig en romantisch verblijf.
  • Je hebt een voorkeur voor flexibiliteit en bekijkt liever ter plaatse of je excursies (al dan niet in groep) wil maken (steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid).
Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel4
Atacama Specialist Ecuador Galapagos Rondreizen Finch Bay Hotel3

Andere reissuggesties