BLOG

De beste jungle lodges van Tambopata National Reserve

Welke junge lodge van Peru past het best bij jou?

geschreven op 7 Mei 2024

Het Tambopata National Reserve in Peru geldt als een van de meest biodiverse regenwouden in het Amazonegebied en trekt reizigers aan die op zoek zijn naar een onvergetelijke "jungle-onderdompeling".

Waar kun je het best verblijven om deze geweldige locatie optimaal te ervaren?
We delen onze insidertips om je te helpen een keuze te maken tussen de lodges.

De beste lodges van Tambopata National Reserve

De meest luxueuze lodges in Tambopata zijn Inkaterra's Reserva Amazónica en Hacienda Concepción, waar luxe vooral gericht is op de kwaliteit van de accommodatie. Deze lodges liggen aan de oever van de rivier Madre de Dios en zijn ideaal als je de sfeer van de Amazone wilt opsnuiven zonder al te ver te reizen of compromissen te sluiten op het gebied van comfort. Beide lodges zijn heel vlot bereikbaar en liggen op amper 25 minuten vliegen van Cusco. Vanaf de luchthaven van Puerto Maldonado brengt een korte transfer en een boottocht van 30 à 40 minuten varen je naar de lodge.

Voor de beste wildlife ervaring van Tambopata zit je dan weer beter in een meer afgelegen lodge. Je reist via de Tambopata, een zijrivier van de Madre de Dios, naar Refugio Amazonas of het Tambopata Research Center. Deze lodges staan garant voor een hoge service en lekker eten in combinatie met een hoge(re) wildlife beleving.

All inclusive concept

Alle lodges in Tambopata worden geboekt op basis van een all inclusive concept waarbij maaltijden, excursies, entreegelden en vervoer van/naar de lodge inbegrepen zijn.

Peru Individuele Rondreis22
Peru Individuele Rondreis53

Hacienda Concepción

7 redenen om voor Hacienda Concepción te kiezen

  1. Luxueuze bungalows met muggengaas: De bungalows bieden extra privacy en beschikken over muggengaas in ramen en deuren om insecten buiten te houden.
  2. Gunstige locatie: Hacienda Concepción ligt op slechts 30 minuten van de luchthaven, waardoor je snel ter plaatse bent. De rustige ligging zorgt voor een ontspannen start van je avontuur in het Amazonewoud.
  3. Comfortabele eerste kennismaking met de jungle: Voor veel reizigers is Hacienda Concepción de eerste kennismaking met het Amazonewoud. De accommodatie biedt comfort en veiligheid terwijl je volop de natuur verkent.
  4. Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: Hacienda Concepcion biedt een sterke prijs-kwaliteitverhouding, waardoor je waar voor je geld krijgt.
  5. Vastgelegd excursieprogramma: Alle aangeboden excursies zijn inbegrepen bij je verblijf via een op voorhand vastgelegd programma.
  6. Gemoedelijke sfeer en kleinschaligheid: Met slechts 25 kamers heeft Hacienda Concepción een gezellige en intieme sfeer. De lodge bestaat uit 6 standaard kamers & 19 vrijstaande bungalows met privéterras.
  7. Kanosafari op Lago Sandoval: Een hoogtepunt is de kanosafari op Lago Sandoval, het mooiste meer in het park. Hier kun je groepen reuzenotters observeren.
Hacienda Concepcion Mainhouse
Hacienda Concepcion Cabin 1

Reserva Amazónica

7 redenen om voor Reserva Amazónica te kiezen

  1. Flexibel à la carte excursieprogramma: Alle aangeboden excursies zijn inbegrepen bij je verblijf via een flexibel excursieprogramma waarbij je zelf bepaalt welke activiteiten je wil ondernemen.
  2. Ruime keuze aan bungalows: Reserva Amazónica beschikt in totaal over 35 kamers, waaronder 24 Superior Bungalows, 8 Superior Riverside Bungalows, 1 Amazónica Suite en 1 Tambopata Suite met privéplonsbad. Of je nu op zoek bent naar een romantische suite of een ruime familiebungalow, er is voor elk wat wils.
  3. Comfortabele eerste kennismaking met het Amazonewoud: Reserva Amazónica biedt een uitstekende balans tussen comfort en natuurbeleving. Net als in Hacienda Concepción beschikken alle bungalows over muggengaas in ramen en deuren om insecten buiten te houden. Je kunt genieten van moderne voorzieningen terwijl je omringd bent door het prachtige regenwoud.
  4. Gunstige locatie: De lodge ligt op slechts 40 minuten varen van de luchthaven van Puerto Maldonado. Dit betekent dat je snel ter plaatse bent en meteen kunt genieten van je verblijf.
  5. Kanosafari op Lago Sandoval: Een van de hoogtepunten is de kanosafari naar Lago Sandoval, één van de mooiste lagunes in het park. Hier kun je groepen reuzenotters observeren en genieten van de prachtige natuur.
  6. Uitgebreide spa-mogelijkheden: Na een dag vol avontuur kun je ontspannen in de spa van Reserva Amazonica. Geniet van massages en behandelingen met uitzicht op de Madre de Dios.
  7. Kies de Tambopata Suite voor de meest luxueuze beleving: Als je op zoek bent naar een nog meer exclusieve ervaring, kies dan voor de Tambopata Suite. Deze suite heeft een privéplonsbad en je hebt de mogelijkheid om een privégids en butlerservice te boeken voor een onvergetelijk verblijf.
Reserva Amazonica Peru Spa
Reserva Amazonica Peru Diningroom

Tambopata Research Center

Waarom de beste keuze voor liefhebbers van wildlife?

  1. Afgelegen ligging: De lodge ligt diep in het nationaal park langs de Tambopata, die doorgaans wat smaller en rustiger is dan de Madre de Dios. De reis naar de lodge duurt 3,5u (1u per busje + 2,5u per motorboot).
  2. De beste wildlife beleving: Het befaamde Tambopata Research Center is de enige lodge die in Tambopata National Reserve ligt. Hier ligt de focus op wildlife! Door deze afgelegen ligging kan je als bezoeker de Amazone nog intenser beleven. Bezoekers spotten hier méér soorten apen, ara's, reptielen, amfibieën en vogelsoorten dan waar dan ook. Eén op drie gasten ziet zelfs een jaguar.
  3. A la carte excursies met hoge kwaliteit gidsen: Excursies zijn inbegrepen en je bepaalt zelf wat je wil doen via een flexibel à la carte excursiemenu. De lodge staat bovendien gekend voor haar hoogwaardige professionele begeleiding en comfortabele omkadering.
  4. Meest intense regenwoudervaring: Het Tambopata Research Center heeft slechts 24 kamers, allen met prachtige junglezichten. Geen enkele ruimte of kamer heeft ramen en allen grenzen ze nauw aan het regenwoud. Dit open gevoel in combinatie met de junglegeluiden vergroot je interactie met het regenwoud. De kamers zijn verdeeld in 16 comfort kamers met 2 tweepersoonsbedden, 4 suites met 2 queensize tweepersoonsbedden en een indoor zithoek, en 4 deluxe kamers met 2 queensize tweepersoonsbedden met groot outdoor terras met zit- en eethoek, een hangmat en een ligbad.
  5. Research hotspot: Naast echte wildlife liefhebbers trekt Tambopata Research Center veel onderzoekers en biologen aan uit de hele wereld. De reden is het Tambopata Macaw Project dat geldt als het belangrijkste wetenschappelijke project om de populatie van wilde ara's te beschermen en hun gedrag te onderzoeken. De troefkaart van het project is de ligging van TRC, op ongeveer 500 meter van Collpa Colorado, de grootste 'kleilik' van het Amazonewoud.
  6. Gemoedelijke sfeer en gezelligheid: Er is een gemeenschappelijke lounge met gezellige bar, zetels en hangmatten waar het zalig relaxen is tijdens de siësta's. Ook wetenschappelijke boeken en avondlezingen zijn beschikbaar voor alle gasten. ’s Avonds kan je napraten in de bar bij een cocktail of biertje (alcoholische dranken zijn niet inbegrepen).
Trc Lodge Peru Rainforest 249
Trc Lodge Peru Deluxe New 5

Refugio Amazonas

Wildlife, multi-avontuur en gezinnen met kinderen

  1. Intense jungle ervaring: Refugio Amazonas biedt met haar 32 kamers met open inrichting en gelijkaardig interieur een waardig alternatief voor Tambopata Research Center met het verschil dat de activiteiten iets gevarieerder zijn en de lodge meer aanbod heeft voor gezinnen met kinderen.
  2. Multiavontuur in het regenwoud: Refugio Amazonas focust meer op multi-avontuur bij het à la carte excursie concept waarbij je dagelijks kan kiezen welke activiteit je wenst te doen. Denk maar aan een cruise bij zonsondergang, MTB-tours of een avontuurlijke nachtsafari. Verder is er een canopy tower om wildlife in de bovenste boomlagen te ontdekken. Ook wetenschappelijke boeken en avondlezingen zijn beschikbaar voor alle gasten.
  3. Top wildlife locatie: Net als Tambopata Research Center heeft Refugio een zeer gunstige ligging voor wildlife, in een 200 hectare privaat natuurreservaat in de bufferzone van het Tambopata National Reserve. De lodge ligt in een Braziliaans paranotenbos langs de Tambopata, die doorgaans wat smaller en rustiger is dan de Madre de Dios. Langs haar oevers kan ook vaker een jaguar gespot worden!
  4. 2 uur vanuit Puerto Maldonado: Je bereikt de lodge na een transfer van 60 min per minibusje vanuit Puerto Maldonado Airport naar een pier aan de Tambopata. Per motorkano gaat het dan 45 min (stroomafwaarts) verder naar de lodge. Je gaat aan land bij een kleine pier en bereikt de lodge na een wandeling van zo'n 10 min. Je bagage hoef je zelf niet te dragen.
  5. Gezelligheid troef: 's Avonds kan je gezellig napraten in de bar bij een cocktail of biertje.
Refugio Amazonas Lobby
Refugio Amazonas Superior1

geschreven door Helen

Helen 2022

Andere reissuggesties