BLOG

Amantica Lodge

Je eigen privévilla op het Titicacameer in Peru

geschreven op 1 November 2017

Titicaca in stijl

Je eigen privévilla op 4000 meter hoogte

Op zoek naar een romantische huwelijksreis op een schilderachtige locatie waarbij je de bestemming van binnenuit beleeft in de meest comfortabele omstandigheden? Of een familievakantie in stijl zonder zorgen waar alles tot in de puntjes geregeld is? Sinds 2016 mag ook het eiland Amantani op het Titicacameer niet ontbreken op je bucketlist!

Dit hoogst bevaarbare meer ter wereld is gelegen op 4000 meter hoogte en was één van de meest heilige plekken voor de Inca’s. Het meer was de bakermat van hun rijke beschaving en de geboorteplek van hun belangrijkste god, de Zonnegod INTI.

Je bereikt de lodge na een boottocht van ong. 3 ½ uur vanuit de stad Puno. Eens aan wal word je verwelkomd door de gastheer Oswaldo en de chef Adelí. Vanaf nu rest er je enkel nog te genieten van een onberispelijke en persoonlijke service.

Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa2
Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa3

“Dit is veel meer dan een mooi boetiek hotel, het is een adembenemende beleving op een haast mythische locatie!”

Een virtueel Utopia

Deze spectaculaire privévilla accommodeert in totaal 4 à 6 personen. Ze bestaat uit twee suites & een gedeelde badkamer waar de gigantische jacuzzi ongetwijfeld alle aandacht trekt. De grote kuip werd uit de rotsen gehouwen en kijkt uit op het Titicacameer. De kiezelstenen muren zijn geïnspireerd op een oude Inca traditie waarmee ze respect wilden tonen aan Moeder Aarde.

Een verblijf van twee nachten biedt de bezoeker de mogelijkheid om de drijvende rieten Uros eilanden te verkennen en een ‘sunset hike’ met Oswaldo te maken naar 2 prachtige uitkijkpunten op het eiland: Pachamama en Pachatata. Gemiddelde temperaturen overdag schommelen rond de 15°C à 20°C. Maar ’s nachts zakt het kwik tot onder het vriespunt en zijn de oevers omzoomd met een dunne laag ijs. Spreek dus gerust van een verblijf in extreme klimatologische omstandigheden.

De villa werd ontworpen op basis van een unieke en intelligente architectuur die de natuurelementen in balans wilde houden. Rond de middag geniet je van de warme (maar gevaarlijke) hoogtezon op het buitenterras onder een glazen luifel, of kan je pootje baden op het overhangende platform. Het azuurblauwe water stroomt hier letterlijk onder je voeten door. Bij zonsondergang adviseren we een glaasje verse pisco sour (de lokale cocktail) onder een warm alpacadeken in de comfortabele sofa’s op het terras. En ook ‘s nachts hoef je niets van het memorabele landschap te missen want door middel van een groot brandend gasvuur dat ingebouwd werd in een panoramische glazen wand is het gezellig genieten van de mooiste sterrenhemel op aarde. Dit is een virtueel Utopia!

Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa4
Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa5
Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa6

Een symfonie van smaken

Eén van de hoogtepunten van je verblijf in de Amantica Lodge zijn de reeks culinaire gourmet maaltijden en versnaperingen die bereid worden op basis van de slowfood filosofie. De chef Adelí, gekend van het gerenommeerde restaurant GUSTU in La Paz (één van de beste van Zuid-Amerika) is een bijzonder sympathieke local die graag een praatje maakt met zijn gasten en niets liever doet dan hen culinair verrassen. Amantica heeft bovendien zijn eigen wijnstokken van welke het ecologische wijnen en champagne maakt.

Wat kunnen we nog meer zeggen... rust uit, geniet en proef!

Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa9
Peru Reizen Titicaca Meer Hotel Privé Villa8

Titicaca blues…

Hoe ‘toeristisch’ het Titicacameer in de verte ook oogt, daar merk je in Amantica helemaal niets van. Laat je verwonderen door bijzonder authentieke ontmoetingen en geniet van een maximum aan privacy. Op Amantani liggen dan wel enkele homestay verblijven, maar deze bevinden zich aan de andere kant van het eiland. Met de afwezigheid van internet en telefoonsignaal is dit ongetwijfeld dé uitgewezen plek om je compleet af te zonderen van je drukke dagdagelijkse leven. En hoewel je hier geniet van een vijfsterren comfort, draagt de lodge duurzaamheid en sociaal verantwoordelijk ondernemen zeer hoog in het vaandel. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen, wordt elke gast overmand met dezelfde gedachte: “hier had ik nog zoveel langer willen blijven”…

“Wanneer het tijd is om afscheid te nemen, wordt elke gast overmand met dezelfde gedachte: “hier had ik nog zoveel langer willen blijven…”

Richtprijzen (2023) voor de privévilla:

Arrangement 3 dagen / 2 nachten op basis van volpension, excursies, vervoer van/naar Puno

Bij 1-2 reizigers: € 2800
Bij 3-4 reizigers: € 3370

geschreven door Helen De Meyer

Profielfoto2C