BLOG

The Singular Patagonia

In de pioniersgeest van Patagonië

geschreven op 6 Februari 2018

The Singular Patagonia

In de pioniersgeest van Patagonië

Op 5 km buiten het centrum van het stadje Puerto Natales opende The Singular Patagonia in november 2011 haar deuren. Dit prestigieuze en charismatische hotel is een voormalig post-Victoriaanse koelhuis uit 1915 dat in 1996 werd uitgeroepen tot Nationaal Monument van Chili.

Met een schilderachtige ligging in Puerto Bories aan de oevers van de Ultima Esperanza fjord (De laatste hoop fjord), toverde architect Pedro Kovacic het gebouw om tot één van de opmerkelijkste luxehotels van Chili.

The Singular Patagonie Rondreis Chili Rechthoek 1Atacama
Thesingular Blog Chili Rondreis 2

Door het het contrast van het futuristisch design in een historisch gebouw dat de pioniersgeest van Patagonië uitademt, waant men zich haast tussen twee werelden.

In het gebouw bevindt zich, tussen het compartiment met de kamers en het restaurant, een indrukwekkend museum waar de originele machines uit 1915 ondergebracht zijn. Ze geven een goed inzicht in de impact die de eerste pioniers in Patagonië hadden.

De 57 luxueuze suites hebben grote kingsize bedden met Egyptisch katoenen lakens en grote panoramaramen geven uit op de fjord Puerto Bories.

Patagonie Reizen Chili Atacama Reizen32
The Singular Patagonie Rondreis Chili Vierkant2 1Atacama
The Singular Patagonie Rondreis Chili Vierkant4 1Atacama

Een zorgeloze all-inclusive formule

Een verblijf is mogelijk op basis van een B&B-formule, halfpension of een all-inclusive excursiepakket.

Bij de all-inclusive formule ontdek je het natuurschoon van Patagonië op basis van dagelijkse excursies naar keuze in de omgeving of naar Torres del Paine Nationaal Park, dit in kleine groepjes van ongeveer 4 à 7 personen.

Het hotel beschikt bovendien over een eigen overdekte motorjacht waarmee ze tours organiseren door de Ultima Esperanza fjord naar de Balmaceda en Serrano gletsjer.

Je geniet daarnaast van heerlijke culinaire gerechten in één van de twee restaurants, huiswijnen en likeuren in de gezellige bar / zithoek, een uitmuntende service én je kan gratis gebruik maken van rustgevende spafaciliteiten met jacuzzi en binnen- en buitenzwembad. Premium wijnen, gedistilleerde dranken en massages worden aangeboden mits supplement.

Chili Patagonie Reizen Thesingular
Chili Patagonie Reizen Thesingular6

Torres del Paine Nationaal Park op een boogscheut

De grote troef van The Singular Patagonia is haar ligging. Het hotel is een uitstekende keuze voor wie grote reisafstanden wil beperken. Zo bevindt de luchthaven van Punta Arenas zich op slechts 2.5 uur rijden en het Argentijnse stadje El Calafate, je uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Perito Moreno gletsjer, op 4 uur. Na 1 uur en 10 minuten bereik je al het Torres del Paine Nationaal Park.

geschreven door Helen

Profielfoto2C

Andere reissuggesties