BOLIVIE

VERLENGING Madidi break

The sound of the jungle

Reisprogramma

ONTDEK MADIDI BREAK IN DETAIL

Bolivie Reizen 75

1 La Paz - Rurrenabaque

Een vlucht van een klein uur naar de primitieve luchthaven van Rurrenabaque, de junglestad aan de voet van de Andes. Je zegt vaarwel tegen de bewoonde wereld en reist in ong. 5 à 6 uur door de Bala Canyon en over de Rio Beni per overkapte motorkano (in comfortabele zeteltjes) het Madidi nationaal park in, gekend om zijn indrukwekkende biodiversiteit. 

Via de Tuichi rivier en een 25 min durende wandeling bereik je de (eenvoudige) ecolodge, gelegen aan de oevers van laguna Chalalan waar het heerlijk zwemmen is. De lodge ligt in het hart van het park en wordt gerund door de lokale indianengemeenschap San José de Uchupiamonas. Rond de lodge huizen verschillende vogelsoorten, apen en vleermuizen. Tijdens een nachtsafari per kano spot je de eerste dag kaaimannen, verschillende amfibieën en nachtdieren. Na het avondmaal ervaar je de ‘Sound of the Jungle’, een indrukwekkende introductie op je verblijf.

Bolivie Reizen 72

2 The sound of Madidi

’s Ochtens word je gewekt door prachtige vogelzangen. Voor de vogelaars staat een vroeg ontbijt klaar, anderen kunnen uitslapen. Rond de ecolodge ligt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden die je na het ontbijt samen met de lokale natuurgids verkent. De gids vertelt over de medicinale krachten van planten en bomen en geeft een inleiding in de geheimen van de jungle. 

‘s Middags is er tijd om te zwemmen of uit te schommelen in één van de hangmatten rond de lodge alvorens je er opnieuw te voet op uit trekt. In de late namiddag verken je al peddelend de wildlife langs de oevers van Laguna Chalalan. De gids wijst op de aanwezigheid van dieren die vaak moeilijk te spotten zijn met het blote oog. Zij kennen het regenwoud op hun duim. 

Bij de magische zonsondergang bereiken de jungle geluiden hun climax en merk je op dat de enige waterrimpels veroorzaakt worden door de kano die geruisloos dobberend mee deel uitmaakt van het omringende woud, een hoogtepunt! Nadien ben je de gast bij de lokale indianengemeenschap van San José de Uchupiamonas en neem je deel aan een Quechua Tacana avond, waarbij je leert over hun lokale gebruiken, traditionele muziek en indianendansen.

Bolivie Reizen 73

3 Madidi - La Paz

Na een laatste junglewandeling en lunch reis je terug naar Rurrenabaque, een tocht van 3 uur. Transfer naar La Paz en overnachting (incl.) De volgende dag verderzetting van de reis.

Video impressie