CHILI - ARGENTINIE

CROSSBORDER SELFDRIVE The Lake District Traverse

Ontdek The Lake District Traverse

Merengebied Chili Reizen Tegel

1 Temuco - Pucon

Bij aankomst op de luchthaven van Temuco haal je de huurwagen op. 

Rit naar Pucon, hét outdoorstadje van het Chileense merengebied, schilderachtig gelegen aan de voet van de Villarica vulkaan en de oevers van het gelijknamige meer. 

Rit: 112 km

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied2

2 Huerquehue Nationaal Park​

Pucon is je uitvalsbasis voor de verkenning van verschillende nationale parken in de regio, met hemelsblauwe meren en klaterende watervallen. 

Suggestie: Trek in de voormiddag naar het Huerquehue Nationaal park voor een wandeling op eigen houtje. Het park is gekend om zijn schitterende araucariabossen, bamboewouden, meren en canyons met watervallen. Na de middag kan je heerlijk relaxen in één van de vele thermale baden in de omgeving.

Een alternatief (en aanrader voor fotografen) is een bezoek aan het Conguillio Nationaal Park, op ong. 3 uur rijden van Pucon. Conguillio herbergt de 3125 meter hoge Llaima vulkaan, één van de meest actieve van het land die in 2008 voor het laatst uitbarstte. We raden een wandeling van 10 kilometer aan die je door prachtige Nothofagusbossen en langs Apenbomen naar de voet van de Sierra Nevada vulkaan leidt. 

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied6

3 Pucon - San Martín de Los Andes

Vandaag geniet je van de spectaculaire contrasten tussen het Chileense en Argentijnse Merengebied. Via de Ruta 199 zet je koers richting de grenspost Mamuil Malal. Door de bergen zal het landschap drastisch veranderen waarbij het frisgroene regenwoud en de glooiende weiden van het Villarrica National Park langzaam overgaan in de droge en kleurrijke Pampa van het Lanín National Park. De prachtige vulkaankegel van Lanín is continu je referentiepunt. Via de oeroude Araucariabossen bereik je in de namiddag de Argentijnse stad San Martín de Los Andes, prachtig gelegen aan de oevers van het Lácar meer. 

Rit: 192 km

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied4

4 Zevenmerenroute

Het onverharde parcours dat je vandaag aflegt naar het rustige dorpje Villa la Angostura (en daarna Bariloche) volgt de wereldberoemde Ruta de Los Siete Lagos (Zevenmerenroute), een schilderachtige en bochtige bergweg met adembenemende vergezichten. De hoofdattracties zijn de 7 meren omzoomd door bergen die spiegelen in kraakheldere wateren, en de twee nationale parken: Nahuel Huapi (het oudste nationale park van Argentinië) en Lanín. 

Vergeet vanuit Villa la Angostura het wereldberoemd schiereiland Quetrihué niet te bezoeken, bekend om zijn mirtenbossen.

Rit: 105 km

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied12

5 Villa la Angostura - Puyehue

Voor de middag kan je indien gewenst de regio rond Bariloche verkennen, op een uurtje rijden van Villa la Angostura. Je rijdt terug naar Chili via de spectaculaire bergpas Cardenal Antonio Samoré waarbij je opnieuw van overweldigende contrasten geniet tussen de natuur van Nahuel Huapi en het Chileense Puyehue Nationaal Park.

Je overnacht vlakbij het Lago Puyehuemeer, één van de mooiste meren van het merengebied.

Rit: 114 km.

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied10

6 Puyehue Nationaal Park

Verkenning van het weelderige Puyehue Nationaal Park, dat tot de oudste van Chili behoort. Je geniet er van een enorme variëteit aan vogels, boomsoorten en frisgroene varens. Verschillende eenvoudige wandelpaden leiden je naar niet minder dan 20 kristalheldere meren. Sluit af met een bezoek aan één van de vele thermale hotsprings in de omgeving. 

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied9

7 Puyehue - Puerto Varas

Na een korte tocht landinwaarts langs het Lago Rupanco rijd je langs de grens van het Llanquihue Meer (het op twee na grootste meer van Zuid-Amerika) naar Puerto Varas. Stop even in de stad Puerto Octay bekend om zijnvele  Duitse invloeden en trek van daaruit verder naar het charmante dorpje Frutillar, bekend om zijn 19e eeuwse architectuur, het theater en het lokale museum. Volg dan dezelfde reisroute die de Duitse kolonisten eeuwen geleden aflegden, langs de waterkant met schitterende zichten op de perfect kegelvormige Osorno vulkaan naar Puerto Varas. 

Rit: 140 km

Een alternatieve route naar Puerto Varas loopt via de rechteroever van het Lago Llanquihue en via een kleine omweg naar het dorpje Petrohué. Dit is de uitvalsbasis voor de prachtige gelijknamige watervallen, gelegen aan de voet van de Osorno vulkaan in het Nationaal Park Vincente Perez Rosales. Ook een combinatie van beide routes is mogelijk (mits rit van ong. 270 km).

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied11

8 Puerto Varas - Puerto Montt

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Puerto Montt.

Vanuit Puerto Montt kan je de reis evt. verlengen met een bezoek aan het schiereiland Chiloé, een luxueus all-in verblijf in Haciënda Vira Vira of mits een binnenlandse vlucht verder reizen naar Patagonië.