CHILI

SELFDRIVE Vicuña Roads

Selfdrive Torres del Paine NP & Atacamawoestijn

TATIO GEISERS - 07:34 AM

Ontdek Vicuña Roads in detail

Chili Reizen Sanpedrode Atacama Woestijn 2

1 - 2 Aankomst Santiago

Bij aankomst in Santiago de Chili word je opgewacht aan de luchthaven en naar het hotel gebracht.

Atacama Woestijn 80 Desert Chile Reis Specialist Belgie

3 De Maipo canyon

Dagexcursie met privé gids richting het Andesgebergte, dat in deze regio verbazingwekkende hoogtes bereikt.

De eerste halte is de Maipo-vallei, gekend om zijn weelderige wijngaarden traditionele bakkers, imkers en handwerkslieden.

Een kronkelende bergweg leidt daarna tot aan de bergdorp San Alfonso, de uitvalsbasis van uitgestrekte natuurparken met watervallen, weidse vergezichten en wandelpaden. Mits supplement kunnen liefhebbers hier een korte trekking starten of tocht te paard of per zipline boeken.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 23

4 Santiago - Puerto Natales

Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Punta Arenas, de poort tot Chileens Patagonië.

Je haalt de huurwagen op en reist d.m.v. een 3-uur durende rit over de Patagonische steppe naar het dorpje Puerto Natales, de toegangspoort naar Chili’s meest iconische Nationaal Park: Torres del Paine.

Chili Reizen Patagonie Atacama 2

5 Puerto Natales - Torres del Paine NP

Door ruwe en glooiende graslanden reis je noordwaarts naar Laguna Amarga, de ingang van Torres del Paine nationaal park waar je entreegeld dient te betalen.

Een eindje verderop ligt het azuurblauwe Laguna Azul waar je tijdens een eenvoudige wandeling getrakteerd wordt op een prachtig zicht op de 3 grillige torens van het krijt gesedimenteerd Painemassief.

Chili Reizen Patagonie Atacama 1

6 Torres del Paine nationaal park

Met de huurwagen verken je op eigen ritme de mooiste stukjes van het nationaal park, langs vele melkblauwe meren, toendra landschappen en besneeuwde bergtoppen.

Aanraders zijn korte wandelingen (op eigen houtje) naar Mirador Los Cuernos, de Salto Grande waterval of Mirador Condor. Sportievelingen willen beslist de tocht naar de drie granieten torens ’Base de Las Torres’ niet overslagen, een prachtige tocht van 8 à 9 uur (800 meter stijgen).

Tip: boek de catamaran boottocht naar het ijsfront van de Grey gletsjer. De boot vertrekt vier keer per dag aan Hotel Lago Grey. Eens aangekomen aan de grillige ijsmuur geniet je van dit natuurgeweld met een fris glaasje pisco sour.

Atacama Chili Patagonie Reizen7

7 Torres del Paine NP - Santiago

Je reist terug naar Punta Arenas waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor de vlucht naar Santiago.

Chili Reizen Sanpedrode Atacama Woestijn 1

8 Santiago - San Pedro

Binnenlandse vlucht naar Calama waar je de huurwagen ophaalt op de luchthaven.

Rit naar het oasedorp San Pedro de Atacama (110 km - ca. 1u30). Onderweg raden we aan te stoppen aan de Maanvallei, bekend om z’n grillige, geologische formaties, waar je geniet van een magische zonsondergang.

Demeyer Helen Atacamawoestijn Chili Reizen3

9 San Pedro de Atacama

Met huurwagen verken je de komende 3 dagen de Atacama-regio vanuit een sfeervol en charmant verblijf in San Pedro.

Suggestie: Trek voor de middag naar de Regenboogvallei. Stop bij Yerbas Buenas, waar je prachtige rotstekeningen kan bewonderen die verhalen over de oude Atacameno bewoners. Deze indianen leefden hier in dit zoutbekken bijna 3 duizend jaren geleden. Vervolgens volg je een weg door een schitterende vallei met opvallende, veelkleurige berghellingen waar je kan rondwandelen.

In de late namiddag raden we een bezoek aan de Salar de Atacama aan (Laguna Tebenquinche of Laguna Chaxa), een barre vlakte waar door verdamping dikke lagen zout de woestijnbodem bedekken.

Demeyer Helen Atacamawoestijn Chili Reizen2

10 San Pedro de Atacama

Selfdrive in de Atacamawoestijn met bezoeken op eigen houtje.

Suggestie: Breng een bezoek aan een prachtige canyon waar je de meest idyllische warmwaterbronnen van de Atacamawoestijn terugvindt. Na de middag een bezoek aan de Dodenvallei, minder bezocht dan de Maanvallei maar minstens zo mooi.

Atacama Woestijn 77 Desert Chile Reis Specialist Belgie

11 San Pedro de Atacama

Selfdrive in de Atacamawoestijn met bezoeken op eigen houtje.

Suggestie: Volg de Ruta 27 richting de grenspost Paso Jama voor een bezoek aan de minder bekende maar daarom niet minder spectaculaire zoutvlakte ‘Salar de Tara’ (4500 à 4800m).

Keer terug naar San Pedro voor de lunch of neem een picknick mee. Na de middag kan je de ruïnes van Quitor en/of Tulor bezoeken of wat ontspannen in het hotel.

Optioneel: Engelstalige gids naar Salar de Tara (deze kan het stuur overnemen indien u last krijgt van de hoogte)

Demeyer Helen Atacamawoestijn Chili Reizen5

12 San Pedro - Santiago

Vroeg uit de veren voor de rit naar de Tatio-geisers (4.000 m) waar je geniet van overweldigende landschappen met op de voorgrond sissende fumarolen, borrelende modderpoelen en opspuitende waterkolommen.

Reis verder naar de luchthaven van Calama waar je incheckt voor de vlucht naar Santiago. Transfer naar het hotel.

Demeyer Helen Atacamawoestijn Chili Reizen7

13 - 14 Vertrek uit Santiago

Privé transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel. Aankomst de volgende dag.