CHILI - ARGENTINIE

HIGHLIGHTS Icons in the Desert

Ontdek Icons in the Desert in detail

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be1

1 - 2 Aankomst Buenos Aires

Bij aankomst in Buenos Aires word je opgewacht aan de luchthaven en naar het hotel gebracht.

Voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan twee van de mooiste delen van Buenos Aires: de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be10

3 Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 32

4 Vlucht naar Calafate

Luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Calafate. Privé transfer naar het hotel.

Atacama Be Perito Moreno Tegel Glaciar

5 Perito Moreno gletsjer

Op eigen houtje met huurwagen bezoek je de iconische gletsjer Perito Moreno.

Liefhebbers kunnen een begeleide gletsjerwandeling reserveren waarbij je met een pikkel en stijgijzers naar de mooiste ijssculpturen van de gletsjer trekt. De maximum leeftijd voor deze excursie bedraagt 65 jaar.

Ondanks het toeristische karakter worden zelfs de meest doorwinterde wereldreizigers er weggeblazen bij de aanblik van de 70 meter hoge krakende ijsmassa die dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Argentinie Reis Estancia Cristina3 Atacama

6 Lago Argentino

Na een boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino en een bezoek aan de spectaculaire Upsala gletsjer, meer je aan bij een oude estancia in het Los Glaciares Nationaal park. Per jeep gaat het vervolgens de heuvels in naar een weids uitkijkpunt op de snel krimpende Upsala gletsjer en het slechts 60-jaar oude gletsjermeer Lago Guillermo. Afdaling per jeep en aansluitend rondleiding door de Estancia. Aansluitend een heerlijke traditionele BBQ-lunch.

Wandelliefhebbers kunnen vanuit Mirador Upsala een schitterende 5-uur durende trek starten (9,5 km) in kleine internationale groep. Je wandelt overwegend in dalende lijn door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers. Rond 17u brengt een boottocht en bustransfer je terug naar Calafate. De trekking is vrij eenvoudig maar het wandeltempo en de afstand maken de tocht pittig.

Atacama Patagonia Chili Luxe Reizen Matierra 09 Gaucho

7 Busreis naar Puerto Natales

’s Ochtens transfer naar de busterminal voor de toeristenbus naar het stadje Puerto Natales in Chili. Bij aankomst word je opgewacht voor een privé transfer naar het hotel. Rest van de namiddag vrij.

Atacama Chili Patagonie Reizen11

8 Selfdrive Torres del Paine

Je haalt de huurwagen op en rijdt richting Chili’s meest iconische Nationaal Park: Torres del Paine.

Het gaat door ruwe en glooiende graslanden. Een verblijf in de afgelegen wildernis van het Torres del Paine nationaal park vormt zonder twijfel de climax op je reis. Het park werd uitgeroepen tot Wereld Biosfeer-reservaat door Unesco en is ong. 242.000 ha groot. Diverse erosieprocessen in de afgelopen tienduizend jaar resulteren vandaag in spectaculaire gletsjers, indrukwekkende granieten rots massieven, steppelandschappen, lengabossen, een gevarieerde fauna (waaronder de puma) en schitterende natuurpanorama’s. Je vindt er een groot aantal zoogdieren en 4 verschillende vegetatiezones.

Met de huurwagen verken je op eigen ritme de mooiste stukjes van het nationaal park, langs vele melkblauwe meren, toendra landschappen en besneeuwde bergtoppen.

Aanraders zijn korte wandelingen (op eigen houtje) naar Mirador Los Cuernos, de Salto Grande waterval of Mirador Condor.

Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 56

9 Torres del Paine nationaal park

Met de goed bewegwijzerde paden is Torres del Paine eveneens een must voor wandelaars.

Sportievelingen willen beslist de tocht naar de drie granieten torens ’Base de Las Torres’ niet overslagen, een prachtige trekking van 8 à 9 uur (800 meter stijgen). Rijd naar hotel Las Torres, de ideale uitvalsbasis (waar je 1 x overnacht) en volg van hieruit het goed gemarkeerde wandelpad.

Wie het liever rustig aan doet kan naar Laguna Amarga rijden, de tweede ingang van Torres del Paine nationaal park. Een eindje verderop ligt het azuurblauwe Laguna Azul waar je tijdens een eenvoudige wandeling ook getrakteerd wordt op een prachtig vergezicht op dezelfde 3 grillige torens van het krijt gesedimenteerd Painemassief.

Atacama Chili Patagonie Reizen6

10 Torres del Paine

Vrije voormiddag.

Een aanrader os de catamaran boottocht naar het ijsfront van de Grey gletsjer. De boot vertrekt vier keer per dag aan Hotel Lago Grey. Eens aangekomen aan de grillige ijsmuur geniet je van dit natuurgeweld met een fris glaasje pisco sour.

In de loop van de namiddag rijd je terug naar Puerto Natales en lever je de huurwagen weer in.

Atacama Header4 Specialist Reis Chili

11 Reis naar Santiago

’s Ochtens een regulier busrit naar de luchthaven in Punta Arenas voor de vlucht naar Santiago.

Bij aankomst check je in op het luchthavenhotel.

Atacama Chili Reis Kari2

12 Kari Gorge trekking

Binnenlandse vlucht naar Calama & privé transfer naar het oasedorp San Pedro de Atacama (110 km - ca. 1u30).

D.m.v. een wandeling in lijn bezoek je met privé gids de spectaculaire Kari Canyon die je een zeer goed inzicht geeft in de geologie en het ontstaan van de Cordillera de Sal en de Maalvallei. De Kari Gorge trekking is een pittige maar zeer aan te bevelen (begeleide) wandeling van ongeveer 3 uur. Je volgt daarbij de richel van een uitgestrekt rotsplateau van de Maanvallei en daalt daarna via hoge zandduinen af in de schilderachtige Kari Canyon.

Atacama Chili Reis Tatio

13 Tatio geisers & Salar de Atacama

Vandaag staat een bezoek aan de Tatio-geisers (4.000 m) op de planning waar je geniet van overweldigende landschappen met op de voorgrond sissende fumarolen, borrelende modderpoelen en opspuitende waterkolommen. Tatio is het op twee na grootste geiserveld ter wereld, na het Nationaal park Yellowstone in de Verenigde Staten en de Vallei van de Geisers op het Russische schiereiland Kamtsjatka. De excursie start tussen 5 uur en 9 uur ‘s ochtends, afhankelijk van je persoonlijk wensen.

In de late namiddag trek je richting de Salar de Atacama en de Laguna Chaxa waar flamingo’s bij zonsondergang komen vissen op algen en krill.

Atacama Woestijn 66 Desert Chile Reis Specialist Belgie

14 Guatin trekking & Puritama

Privé wandeltocht met Engelssprekende gids door de Guatin canyon (3 uur) naar de hotsprings van Puritama, ongetwijfeld de meest idyllische warmwaterbronnen van de Altiplano en gelegen in een prachtige canyon.

Hier is het heerlijk de ledematen te verkwikken in één van de 8 door hoge grassen omzoomde poeltjes. Het geothermische bronwater stroomt van de ene naar de andere pool en het heldere water wordt door de lokale bevolking gebruikt voor medische behandelingen bij verschillende soorten aandoeningen.

Na een drankje en snack brengt de transfer je naar San Pedro.

Atacama Woestijn 77 Desert Chile Reis Specialist Belgie

15 Salar de Tara

Privé excursie met Engelssprekende gids. Je volgt de Ruta 27 richting de grenspost Paso Jama voor een bezoek aan de minder gekende maar daarom niet minder spectaculaire zoutvlakte ‘Salar de Tara’ (4500m). Dit spectaculaire en zeer fotogenieke natuurgebied ligt in de krater van de vulkaan Vilama en beschikt over een rijk ecosysteem waaronder ook een grote kolonie James flamingo’s. De belangrijkste bezienswaardigheid vind je nabij de zoutvlakte Aguas Calientes. Hier rijzen cilindervormige verticale rots zuilen op uit de kale vlakte, de zogenaamde Monjes de Pacana (de priesters van Pacana). Bij de Catedrales de Cenizas (kathedralen van as) aanschouw je prachtige spiraalvormige rotsformaties die gevormd werden na een vulkanische eruptie en verder afgewerkt werden door een geologisch windproces van de door de Llaima vulkaan aangevoerde as.

Atacama Chili Reis Regenboog Vallei

16 Regenboog vallei - Santiago

Op de laatste dag bezoek je met je privé gids de petrogliefen van Yerbas Buenas en het dorpje Maitencillo. Je neemt afscheid van de spectaculaire Cordillera de Sal & de Atacamawoestijn tijdens een prachtige wandeling door de Regenboogvallei.

Liefhebbers kunnen het bezoek aanpassen naar een 4-uur durende wandelexcursie waarbij de droge Purilaktis vallei volgt naar een prachtig uitkijkpunt over de Regenboog bergen die je aansluitend bezoekt.

Privé transfer naar de luchthaven van Calama waar je incheckt voor de vlucht naar Santiago.

Privé hoteltransfer

Chili Atacama2 Patagonie Torres Del Paine Reis

17-18 Vertrek uit Santiago

Privé transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel. Aankomst de volgende dag.