ARGENTINIE

SIGNATURE Great deserts & wetlands

Ontdek het programma

Buenos Aires Citytrip Reisbureau3

1-2 Vlucht naar Buenos Aires

Internationale vlucht naar Buenos Aires

Aankomst in de vroege ochtend. Verwelkoming op de luchthaven en privé hoteltransfer.

Tegel Cachi Argentinie

3 Salta - Cachi

Privé luchthaventransfer & vlucht naar Salta.

Verwelkoming op de luchthaven door je privé gids voor een schilderachtige rit naar de koloniale parel Cachi.

Acsibi2 Argentinie Reis Salta

4 Cuevas de Acsibi

Vandaag trek je met de gids naar Las Cuevas de Acsibi waar je rotsformaties bewondert die nog amper ontdekt werden door het toerisme (want ze zijn moeilijk bereikbaar). Je wordt opgewacht door de hartelijke eigenaar van de Finca: Fido (of een familielid). Per jeep reis je eerst 16 km landinwaarts om vervolgens een wandeling te maken van 4 à 5 uur door de grillige Quebrada del Rincón. Je bewondert er rotsformaties met enorme druipstenen waarbij het lijkt alsof het boetseerwerk nog gedaan moet worden.

Atacama Be Puna Expedition Laberinto

5 Tolar Grande

Rit richting de Puna, via het dorpje La Poma en de schitterende bergpas Abra del Acay (4895m hoogte). Vervolgens rijd je naar het mijnersdorpje San Antonio en verder naar Tolar Grande.

Na de middag bewonder je onder meer Salar de Pocitos, 7 Curvas en het Desierto del Laberinto

Argentinie Reizen 43

6 Salar de Arizaro - El Penon

’s Ochtends bezoek je Salar de Arizaro (3460m - 2000 km²).

Daarna reis je verder naar Antofallita oasis, en bezoek je onderweg de schitterende zoutvlaktes Salar del Hombre Muerto & Salar de Antofalla.

Via de Vega Colorada (met uitzicht op de vulkaan Antofalla) en de Quebrada de Calalaste reis je verder naar Antofagasta en El Penon.

Tussen Antofagasta en El Penon geniet je ook gedurende enkele kms van een stukje verharde weg, een ware verademing!

Argentina Puna Vierkant5 Atacama Be

7 Campo de Piedra Pomez

Na de lange reisdag van gisteren staat vandaag een spectaculaire excursie op het programma. ‘s Ochtends trek je naar de vulkaan Carachi Pampa waar er van mei tot oktober enkele flamingo’s vertoeven in de gelijknamige lagune.

Na de middag bezoek je naar het gigantische Campo de Piedra Pomez, of vrij vertaald ‘het veld van puimstenen’. Campo de Piedra Pomez is gelegen in een regio meer dan 200 vulkanen en op ongeveer 63 km van de bekende vulkaan Antofagasta de la Sierra. Een grote vulkanische explosie, afkoelende vulkanische gassen en later de sterke winden vormden dit sneeuwwit gesteente om tot ware kunstwerken.

Samen met de gids wandel je als afsluiter door het schitterende duinenlandschap van Dunas Blancas langs tientallen “natuurlijke sculpturen” die dit weinig bezochte beschermd natuurgebied sieren.

Tegel Cafayate Argentinie

8 El Penon - Quebrada de las Conchas

In de vroege ochtend zet je weer koers naar Salta waar je tegen de avond aankomt.

Het laatste traject slingert door de Quebrada de las Conchas langs adembenemende rotsformaties en canyons met de meest uiteenlopende kleuren van grijsgroen tot donkerrood.

Finca Valentina Argentinie Reizen Estancia Argentina

9 Rustdag

Voetjes in de lucht! Van een vrije rustdag aan het zwembad in een landelijk hotel als House of Jasmines of Finca Valentina kan iedereen wel eens genieten.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be2

10 Buenos Aires

Privé luchthaventransfer & vlucht naar Buenos Aires.

Vrije dag in Buenos Aires.

’s Avonds tango show met driegangenmenu (transfers inbegrepen).

Ibera Reis2

11 Nachtbus naar Ibera

Voor de middag een privé stadstour in Buenos Aires met Nederlandse gids (halve dag).

’s Avonds brengt een transfer je naar het station voor een luxueuze nachtbus naar Mercedes waar je arriveert in de vroege ochtend.

Wie een lijnvlucht verkiest kan naar Posadas vliegen waar je wordt opgewacht door een privé piloot die je per propeller (Cessna 206) naar de lodge zal overvliegen, een wondermooie vlucht van ongeveer 1 uur.

Met een oppervlakte zo groot als België vormen de Esteros del Ibera een van de belangrijkste zoetwaterreservoirs van Zuid-Amerika. Het Ibera gebied werd ondergebracht in een Nationaal Park en staat vandaag bekend om zijn indrukwekkende en enorme biodiversiteit. Er leven ongeveer 350 verschillende vogelsoorten en een indrukwekkende reeks aan zoogdieren.

Rincon Del Socorro Ibera Argentinie Reis

12 Esteros del Ibera

Welkom in het thuisland van de Gaucho’s van Argentinië, een regio waar van massatoerisme nog geen sprake is.

Je verblijft 3 nachten in het charmante en comfortabele Rincon del Soccoro, op basis van volpension en à la carte excursies naar keuze. Hier krijg je de smaak van Argentinië meteen te pakken!

Ook op culiniar vlak wordt de bezoeker in de lodges van Ibera echt verwend. Voeg daarbij nog een eindeloze rust en een landelijke subtropische ‘campo’ sfeer en je vakantiegevoel is compleet.

Per kano, te paard, per jeep of via een wandelsafari trek je over weidse drassige vlaktes. Langs het riet en door een textuur van frisgroene lagunes ga je in de vroege ochtend en late namiddag op zoek naar verschillende soorten apen, anaconda’s, capibara’s, yacarekaaimannen, breedsnuitkaaimannen en de oranje gekleurde moerashert.


Ibera Reis7

13 Esteros del Ibera

A la carte excursie naar keuze in Ibera Nationaal Park.

’s Middags kan je uitblazen aan het zwembad of in de schaduw van een palmboom. Aan de hemel vliegen frequent grote kolonies vogels over.

Een aanrader is een namiddagsafari te paard. Samen met een gaucho gids zoek je naar wildlife op de oevers en in de bomen die verspreid in de lagunes groeien. Vooral tijdens de magische zonsondergangen zorgen ze voor prachtige weerspiegelingen op het water.

Esterosdelibera Argentinie Reizen2

14 Esteros del Ibera

A la carte excursies naar keuze in Ibera Nationaal Park.

Optioneel kan je een flightseeing reserveren.

Je zweeft over uitgestrekt waterwonderland dat van bovenuit oogt als een soort Argentijns Mesopotamië. De vergelijking met het Braziliaanse Pantanal is terecht, al heb je als bezoeker het privilege de natuur voor jou alleen te hebben.

Ibera Reis9

15-16 Ibera - Asuncion

Je wordt opgehaald aan het hotel voor een privé transfer naar de luchthaven van Asuncion in Paraguay.

Einde van de reis. Aankomst de volgende dag.

Optioneel kan je de reis verlengen naar de watervallen van Iguazu.