CHILI - ARGENTINIE

HIGHLIGHTS Fin del Mundo

PERITO MORENO GLETSJER

Ontdek Fin del Mundo in detail

Argentinie Reizen 24

1-2 Aankomst Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires in de vroege ochtend en transfer naar het hotel.

Voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan twee van de mooiste delen van Buenos Aires: de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 12

3 Ushuaia

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Bij aankomst privé transfer naar het hotel.

Na de middag kan je optioneel een helikoptervlucht maken boven Ushuaia, de stad aan het Beagle kanaal en aan de voet van het Andesgebergte, een aanrader!

Patagonie Reizen Ushuaia Atacama Reizen

4 Lapataia Bay en Tierra Del Fuego NP

In internationaal gezelschap en met Engelssprekende gids verken je het mythische ‘Tierra del Fuego nationaal park’. De naam ‘Vuurland’ dankte dit park aan de kolonisten, met name Ferdinand Magelhaen, Thomas Drake en Thomas Cavendish die hier sinds de 16e eeuw het Zuiden trachtten te veroveren. In dierenhuid geklede Yamana-nomaden bevolkten hier de woelige baaien en stormachtige zeestraten. Yamana’s leefden van de jacht op vogels, zeehonden en vis. Voor hun primitieve hutten brandden in grote aantallen vuurtjes, waardoor deze verre uithoek van de wereld een te dreigend decor leek voor de eerste ontdekkingsreizigers. Pas halverwege de 19e eeuw vestigden de eerste kolonisten zich in de kuststreek.

Je stapt op de trein in het station “Fin del Mundo” en reist naar het Nationaal Park waar je eerst de schilderachtige Ensenada Bay bezoekt en geniet van mooie uitzichten op het Andesgebergte. Na een stop bij het zuidelijkste postkantoor ter wereld wandel je naar Lago Roca, het mooiste meer van het park. Hier start een wandeling naar de Lapataia baai waar een yacht je opwacht voor een tocht door het wereldberoemde Beaglekanaal met einde in Ushuaia Bay.

Patagonie Rondreizen Specialist Atacama Argentinie Chili 1

5 Martilo eiland & Estancia Haberton

Dagexcursie in klein internationaal gezelschap met Engelssprekende gids. Per boot bezoek je eerst de pinguïn kolonie van Martillo eiland. Daarna zet je koers richting Estancia Harberton waar je aan wal gaat voor een rondleiding door deze authentieke estancia, uitgeroepen tot een Nationaal Historisch Monument omdat het de eerste was in het Argentijnse deel van Tierra del Fuego. Het huis heeft de oorspronkelijke architectuurstructuur behouden, evenals de originele architectuurstructuur. Retour naar Ushuaia over land.

Patagonie Argentinie Reizen14

6 Ushuaia - Calafate

Luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Calafate. Privé transfer naar het hotel.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 6

7 Perito Moreno gletsjer

Op eigen houtje met huurwagen bezoek je de Perito Moreno gletsjer, voor velen een absoluut hoogtepunt op hun reis. Ondanks het toeristische karakter worden zelfs de meest doorwinterde wereldreizigers er weggeblazen bij de aanblik van de 70 meter hoge krakende ijsmassa die dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Patagonie Argentinie Reizen13

8 Lago Argentino

Na een boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino en een bezoek aan de spectaculaire Upsala gletsjer, meer je aan bij een oude estancia in het Los Glaciares Nationaal park. Per jeep gaat het vervolgens de heuvels in naar een weids uitkijkpunt op de snel krimpende Upsala gletsjer en het slechts 60-jaar oude gletsjermeer Lago Guillermo. Afdaling per jeep en aansluitend rondleiding door de Estancia. Aansluitend een heerlijke traditionele BBQ-lunch.

Wandelliefhebbers kunnen vanuit Mirador Upsala een schitterende 5-uur durende trek starten (9,5 km) in kleine internationale groep. Je wandelt overwegend in dalende lijn door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers. Rond 17u brengt een boottocht en bustransfer je terug naar Calafate. De trekking is vrij eenvoudig maar het wandeltempo en de afstand maken de tocht pittig.

Chili Torres Del Paine Rondreizen2

8 Calafate - Puerto Natales

’s Ochtens transfer naar de busterminal voor de toeristenbus naar het stadje Puerto Natales in Chili. Bij aankomst word je opgewacht voor een privé transfer naar het hotel. Rest van de namiddag vrij.

Patagonie Reizen Atacama Reizen

9 Torres del Paine nationaal park

’s Ochtens haal je de huurwagen op en reis je richting het Torres del Paine Nationaal Park waar je twee dagen geniet van prachtige toendra landschappen met glooiende graslanden, melkblauwe meren en besneeuwde bergtoppen. Via de hoofdweg (gravelroad) doorkruis je het hele nationaal park en stop je onder meer bij uitkijkpunten over Lago Nordenskjold, de legendarische Cuernos (de hoorns), de waterval Salto Grande en het Lago Pehoé. Je kan eindigen op de winderige oevers van het Lago Grey waar je op bepaalde tijdstippen (optioneel) een boottocht kan boeken naar het grillige ijsfront van de Grey gletsjer (een aanrader voor fotografen).

Chili Torres Del Paine Rondreizen3

10 Torres del Paine nationaal park

Vrije dag voor wandelingen op eigen houtje in het park naar bv. Laguna Azul en Mirador Condor.

Liefhebbers kunnen deelnemen aan één van de door het hotel georganiseerde excursies in het park te voet, te paard of per minibusje (Laguna Azul, Grey gletjser, Valle Francés, etc.). Excursies te bevestigen bij boeking.

In de loop van de namiddag rijd je terug naar Puerto Natales en lever je de huurwagen weer in.

Atacama Patagonie Reizen 7

11 Puerto Natales - Punta Arenas

Privé transfer naar het busstation waar je per toeristenbus naar de luchthaven in Punta Arenas reist. Binnenlandse vlucht naar Santiago en privé hoteltransfer.

Chili Atacama2 Patagonie Torres Del Paine Reis

12 Puerto Natales - Santiago

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Privé transfer naar het hotel.

Atacama Chili Reizen Valparaiso

14 Valparaiso of Maipo Canyon

Vrije dag in Santiago met keuze tussen twee dagexcursies met Engelssprekende gids.

De ene brengt je naar het Andes gebergte waar je geniet van de spectaculaire Maipo canyon in het Centrale Andesgebergte, de andere gaat naar het kleurrijke Valparaiso, een schilderachtige havenstad die door haar gunstige ligging aan de kust, sfeervolle hotelletjes en eethuisjes en zijn Boheemse flair een genot voor oog- en zintuigen is. Op de terugweg kan je indien gewenst één van de vele wijngaarden in de Casablanca vallei bezoeken, gekend om zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay topwijnen.

Atacama Woestijn 79 Desert Chile Reis Specialist Belgie

14-15 Vertrek vanuit Santiago

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel.

Aankomst de volgende dag.