CHILI - ARGENTINIE

SIGNATURE Patagonia Dreaming

Combineer Torres del Paine NP met een 5-daagse cruise door Vuurland

Ontdek Patagonia Dreaming

Argentinie Reizen 24

1-2 Aankomst Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires in de ochtend en privé transfer naar het hotel. 

Voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan twee van de mooiste delen van Buenos Aires: de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte. 

Argentinie Reizen 25

3 Buenos Aires

Laat de stad op je afkomen tijdens een vrije dag in Buenos Aires.

’s Avonds word je opgehaald voor een spectaculaire tango show inclusief driegangenmenu.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 12

4 Buenos Aires - Ushuaia

Privé luchthaventransfer voor de binnenlandse vlucht naar Ushuaia. Privé hoteltransfer.

Patagonie Reizen Cruise9

5 Cruise 'Fjorden van Vuurland'

Overdag tussen 10u en 17u check je in voor de 5-daagse cruise door Vuurland in het kantoor van Cruceros Australis. Rond 18u ga je aan boord op de M/V Stella of Ventus Australis. Er volgt een welkomstdrink met introductie van de kapitein die vertelt over de bijzondere ontdekkingsreis naar één van de verste uithoeken van onze planeet. Daarna zet je koers richting Chili, door het Beagle kanaal & via het desolate eiland Navarino op zoek naar een stukje ‘extreem Patagonië’. 

De cruise maak je op basis van een all-inclusive formule waarbij maaltijden, excursies en Engelssprekende gidsen en talrijke boeiende lezingen aan boord inbegrepen zijn.

Patagonie Reizen Cruise7

6 Wulaia Baai & Kaap Hoorn

Voor de middag cruise je door Nassau Bay richting de desolate archipel en woelige baaien rond Kaap Hoorn Nationaal Park. Je gaat aan land voor een wandeling naar het wereldberoemde 425-meter hoge monument dat het echte ‘einde van de aarde’ symboliseert (onder voorbehoud van weersomstandigheden). 

Na de middag wordt het anker uitgegooid in de historische Wulaia Baai, een gebied met ongekende natuurpracht en een dramatische landschap. Bovendien is het één van de weinige plaatsen in Patagonië waar de menselijke geschiedenis net zo interessant is dan die van Moeder Natuur. Hier maakten beruchte zeevaarders en ontdekkingsreizigers kennis met grote groepen Yámana indianen die met hun haast vijandige hutten en vuurtjes het Beagle kanaal bevolkten. Zo ook Charles Darwin en zijn kapitein FitzRoy tijdens hun expeditie rond de wereld op de HMS Beagle in 1830. Je leermeer over de natuurlijke en menselijke geschiedenis in het kleine museum en oude radiostation en krijgt nadien de keuze tussen drie wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden. 

Chili Patagonie Reizen Australis Cruise

7 Avenue of the Glaciers

’s Ochtens cruise je door het spectaculairste deel van het Agostini National Park, genaamd ‘Avenue of the Glaciers’. Hier monden talrijke impressionante gletsjers vanuit de Darwin Mountains & het Darwin IJsveld uit in de fjorden. Je bezoekt eerst de machtige Alley gletsjer terwijl je uitkijkt naar dolfijnen, luipaard zeehonden en walvissen die deze wateren bevolken. Daarna vaar je door de smalle Pia fjord naar de gelijknamige gletsjer, wellicht de meest adembenemende op deze cruise! Per zodiacbootje reis je tot vlakbij de krakende ijsmassa. Daarna ga je aan wal voor een wandeling naar een uitkijkpunt over de Pia gletsjer die hier over de Cordillera’s de baai inglijdt. Liefhebbers kunnen een moeilijkere wandeling maken naar een morene die de oude Pia gletsjer achterliet. 

In de late namiddag ga je opnieuw aan wal bij de hemelsblauwe Garibaldi Glacier, één van de drie enige in Patagonië die nog steeds groeiende is, voor een schitterende wandeling door Magellaan woud naar een waterval en weidse uitzichten over de fjord. 

Patagonie Reizen Cruise4

8 De Agostini NP & Condor gletsjer

’s Ochtens vaar je door het spectaculaire Cockburn kanaal en het Alberto de Agostini Nationaal Park. Je gaat aan wal voor een mooie wandeling naar het gletsjermeer aan de voet van de Águila gletsjer. Onderweg spot je talrijke zeevogels en met wat geluk ook enkele zeeolifanten. 

Na de middag stap je opnieuw de zodiac bootjes in voor een excursie naar de zeer indrukwekkende Condor gletsjer.

Patagonie Rondreizen Specialist Atacama Argentinie Chili 1

9 Isla Magdalena - Puerto Natales

’s Ochtens vroeg stap je van boord op het onbewoonde eiland Isla Magdalena voor een kennismaking met 25.000 koddige Magellaan pinguïns die hier in onoverzienbare aantallen voor je voeten lopen (onder voorbehoud van weersomstandigheden). Rond 11u30 is de aankomst in de haven van Punta Arenas voorzien. 

Je wordt opgewacht door een privé chauffeur en gids en naar het kantoor van de autoverhuurder begeleid. Na de middag start je een 4-daagse selfdrive richting Puerto Natales (3 uur rijden), de uitvalsbasis voor een bezoek aan Chili’s meest iconische nationale park: Torres del Paine!

Chili Torres Del Paine Rondreizen3

10 Torres del Paine nationaal park

Vervolg je selfdrive en reis verder de ruige pampa landschappen van Chileens Patagonie tegemoet. Na ong. 24km kan je stoppen voor een bezoek aan de Milodon grot waar in 1895 een stuk huid van een Milodon gevonden werd, een grote herbivoor uit de IJstijd die lijkt op een rechtopstaande beer. Het gaat door ruwe en glooiende graslanden naar je hotel in sector Serrano. 

Torres del Paine nationaal park werd uitgeroepen tot Wereld Biosfeer-reservaat door Unesco en is ong. 242.000 ha groot. Diverse erosieprocessen in de afgelopen tienduizend jaar resulteren vandaag in spectaculaire gletsjers, indrukwekkende granieten rots massieven, steppelandschappen, lengabossen, een gevarieerde fauna (waaronder de puma) en schitterende natuurpanorama’s. Je vindt er een groot aantal zoogdieren en 4 verschillende vegetatiezones.

Met de huurwagen verken je na de middag op eigen ritme de mooiste stukjes van het nationaal park, langs vele melkblauwe meren, toendra landschappen en besneeuwde bergtoppen. Aanraders zijn korte wandelingen (op eigen houtje) naar Mirador Los Cuernos, de Salto Grande waterval of Mirador Condor. 

Atacama Chili Patagonie Reizen11

11 Torres del Paine nationaal park

Met de goed bewegwijzerde paden is Torres del Paine eveneens een must voor wandelaars. Sportievelingen willen beslist de tocht naar de drie granieten torens ’Base de Las Torres’ niet overslagen, een prachtige trekking van 8 à 9 uur (800 meter stijgen). Rijd naar hotel Las Torres, de ideale uitvalsbasis en volg van hieruit het goed gemarkeerde wandelpad.

Wie het liever rustig aan doet kan naar Laguna Amarga rijden, de tweede ingang van Torres del Paine nationaal park. Een eindje verderop ligt het azuurblauwe Laguna Azul waar je tijdens een eenvoudige wandeling ook getrakteerd wordt op een prachtig vergezicht op dezelfde 3 grillige torens van het krijt gesedimenteerd Painemassief. 

Chili Rondreizen Specialist Patagonie Atacama Paaseiland2

12 Torres del Paine - Punta Arenas

Vrije voormiddag in het park. Na de lunch vat je de terugrit aan naar Punta Arenas, een rit van ong 5 uur waar je de huurwagen inlevert. Wandel naar het hotel.

Atacama Patagonia Chili Luxe Reizen Matierra 09 Gaucho

13 Punta Arenas - Santiago

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Santiago. Privé hoteltransfer.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 25

14-15 Vertrek vanuit Santiago

Privé-luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam.

Video impressie