CHILI - ARGENTINIE

TREKKING The Wild Mapuche

W-trek in Torres del Paine & de wildernis rond Mt. Fitz Roy

John Gardner Pass (1200m) - Torres Del Paine Nationaal Park

Ontdek het programma in detail

Atacama Buenos Aires Argentinie Reizen

1-2 Buenos Aires

Internationale vlucht naar Buenos Aires en transfer naar het hotel. Vroege check in op aanvraag.

Voor- of na de middag geniet je van een privé begeleide fietstocht door het Noordelijke stadsdeel waarbij je passeert bij o.a. het mondaine Puerto Madero, Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de historische cafés Tortoni of Retiro, de traditionele voetgangersstraat Florida, de Obelisk en Teatro Colón. Ook een bezoek aan de residentiële tangowijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt staat op de planning en aansluitend het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte.

Argentinie Reizen 48

3 Buenos Aires

Facultatief kan je vandaag een kookworkshop, een fietstocht of tweede stadstour reserveren.

s‘Avonds kan je een professionele Tango avondvoorstelling bijwonen met een inbegrepen driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 22

4 Buenos Aires - Calafate

Privé luchthaventransfer voorde vlucht naar Calafate. Privé hoteltransfer.

Patagonie Argentinie Reizen11

5 Lago Argentino trekking

Na een boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino meer je rond de middag aan bij een oude estancia in het Los Glaciares Nationaal park. Per jeep gaat het vervolgens de heuvels in naar een weids uitkijkpunt op de snel krimpende Upsala gletsjer en het slechts 60-jaar oude gletsjermeer Lago Guillermo.

Daarna start een 5-uur durende trek in dalende lijn(9,5 km) in kleine internationale groep door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers. Rond 17u brengt een boottocht en bustransfer je terug naar Calafate.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 6

6 Perito Moreno gletsjer

’s Ochtens haal je de huurwagen op voor een bezoek op eigen houtje naar de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer, waar een ontzagwekkende krakende ijsmassa dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Optioneel kan je vandaag voor een begeleide gletsjerwandeling kiezen. Je wordt daarbij opgehaald en weer afgezet aan het hotel.

Patagonie Argentinie Reizen33

7 Calafate - El Chaltén

Transfer naar het busstation van Calafate van waar je per minibus (in internationaal gezelschap) naar het hotel in El Chaltén reist, een rit van ong. 3 à 4 uur.

Opgelet: deze budgetvriendelijke pendeldienst is enkel beschikbaar rond 8 AM en 20 PM. Wie flexibiliteit wenst kan optioneel een huurwagen reserveren.

Atacama Patagonie Reizen 5

8 Vrije wandeldag Los Glaciares NP

Met een schilderachtige ligging aan de voet van de legendarische Mount Fitz Roy in het Noorden van het Los Glaciares Nationaal Park is het kleine dorp Chaltén dé uitvalsbasis voor wereldberoemde expedities en trekkings met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Deze ‘trekkershoofdstad’ van het land is slechts een paar straten groot. Wie er geweest is zal niet ontkennen dat het bezoek aan deze verre uithoek geldt als een absoluut hoogtepunt.

Vrije wandeldag. Suggestie: dagtocht naar het gletjsermeer Laguna Torre met zichten op de Cerro Torre (3128m). Duur wandeling: 6 à 7 uur h/t

Patagonie Argentinie Reizen17

9 Laguna de los Tres & Mt. Fitz Roy

De dagtocht naar Laguna de los Tres wordt door velen als allermooiste getipt. Met een privé gids transfer naar het startpunt van de trekking waar je gedurende 2,5 uur een eenvoudig pad volgt door een sprookjesachtig Lenga- en Nirre woud, langs de hangende Piedras Blancas gletsjer. Bij een kleine shelter start een steile klim van 400 meter over een rotsig pad naar het Lago de los Tres en een schitterend omringende maanlandschap aan de voet van de iconische Fitz Roy (3405m). Je daalt af naar Laguna Capri waar je nog een laatste blik werpt op de Fitz Roy. Daarna door een schilderachtige vallei waar vaak condors te zien zijn en het uitkijkpunt Rio de las Vueltas terug naar El Chaltén.

Duur wandeling: ong. 8 uur (19 km), hoogteverschil ong. 700 meter.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 8

10 Chaltén - Calafate

Wandel naar het busstation van Chalten van waar je per minibus naar het hotel in El Calafate reist, een rit van ong. 4 uur.

Patagonie Argentinie Reizen13

10 Calafate - Puerto Natales

Transfer naar het busstation en busrit naar Puerto Natales, een rit van 5 uur. Aan de grens wordt ong. 1,5 uur gestopt voor het vervullen van grensformaliteiten. Visum niet nodig.

Bij aankomst in Puerto Natales volgt een privé transfer naar het hotel.

Puerto Natales is je uitvalsbasis voor de meerdaagse W-trekking in Torres del Paine die je maakt op basis van berghutten (slaapzalen 8 personen) en volpension. Vervoer van- en naar het park, evenals entreegeld en handdoeken zijn inbegrepen. Het is mogelijk je hoofdbagage achter te laten in het hotel.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 14

11 W-trek Torres del Paine (1)

Vandaag start het 6-daagse W-circuit door één van de mooiste en meest iconische nationale parken van Chili: Torres del Paine.

Na de registratie in Puerto Natales (kan ook de dag voordien) is een rit van 2 uur per toeristenbus voorzien richting de ingang bij Laguna Amarga waar je opnieuw alles laat registreren. Je wordt vervolgens opgehaald door een kleine shuttletransfer die je afzet in sector Las Torres vanwaar je op eigen houtje over een goed belopen pad naar de berghut wandelt.

Overnachting in refugio Chileno of Torre Central (afh. van beschikbaarheid) incl. slaapzak en volpension.

Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 56

12 W-trek Torres del Paine (2)

De tocht van vandaag voert door de mooie Ascencio vallei naar refugio Chileno waar je de rugzak achterlaat. Klim 2 uur verder door dichte Lenga-bossen tot aan de Base de las Torres, eén van de meest iconische uitkijkpunten van het park. Drie dramatische granietrotsen en de Cerro Nido de Cóndor rijzen op uit het emeraldgroene bergmeer, een magisch tafereel. Je maakt rechtsomkeer naar de berghut.

Duur wandeling: 6 à 7 uur; 15 km, 800 meter stijgen. Overnachting in refugio Torre Central of Chileno (afhankelijk van beschikbaarheid) incl. slaapzak en volpension

Atacama Patagonie Reizen 1

13 W-trek Torres del Paine (3)

Vandaag leg je het zogenaamde ‘Nordenskjold crossing’ traject af, een trek van 5 à 6 uur westwaarts langs het gelijknamige meer en aan de voet van de dramatische Cuernos-bergen (de Hoorns van Paine).

Je passeert Valle Bader en de voet van de Almirante Nieto die deel uitmaakt van het majestueuze Paine-massief. De hele dag geniet je van prachtige vergezichten over de vele melkblauwe meren van het Nationaal Park.

Duur wandeling: 5,5 uur, 13 km. Overnachting in refugio Los Cuernos incl. slaapzak en volpension

Atacama Patagonie Reizen 4

14 W-trek Torres del Paine (4)

Vandaag maak je de tocht door de ‘Valle Francés’, één van de mooiste van het park. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je de toegang tot de Valle Frances. Je passeert eerst de Domos Los Cuernos (waar je vandaag zal overnachten en bagage kan achterlaten). De tocht heen en terug door de vallei duurt ong. 6 uren.

Je zet koers naar refugio Italiano en het uitkijkpunt ‘Glaciar Francés’ waar een hangende gletsjer een landschap domineert. Het pad kronkelt verder naar refugio Británico, een tocht van 2,5 uur. Op 20 à 30 minuten hiervandaan ligt Mirador Británico met weergaloze uitzichten op o.a. Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Máscara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tiburón en Cuerno Norte. Dit is een amfitheater van bergen en jij zit er middenin. Je maakt rechtsomkeer en daalt via hetzelfde pad weer af naar refugio Italiano. Overnachting in Domos Los Cuernos, incl. slaapzak en volpension.

Duur wandeling: zelf te bepalen, reken ongeveer 9 à 10 uur voor het volledige traject heen en terug (16,5 km)

Atacama Patagonie Reizen 3

15 W-trek Torres del Paine (5)

Je wandelt naar de berghut Paine Grande en volgt daarna de oevers van Lago Grey langs verschillende uitkijkpunten over de gelijknamige gletsjer naar refugio Grey. Het parcours is relatief vlak maar kan heel pittig zijn langs het Grey meer door de hevige winden.

Duur wandeling: 8 uur (21,6 km)
Overnachting in refugio Grey incl. slaapzak en volpension.

Atacama Patagonie Reizen 7

16 W-trek Torres del Paine (6)

Je gaat aan boord op een comfortabele catamaran voor een prachtige tocht langs de ijssculpturen van de Grey gletsjer waarbij je de verder gelegen stukken van de gletsjer bezoekt (deze zijn moeilijk zichtbaar vanop het land).

Je eindigt op de oevers van het Lago Grey, aan hotel Lago Grey waar je één nacht verblijft in een heerlijk comfortabel hotel.

Wie de boottocht wil overslaan kan via hetzelfde pad weer afdalen naar refugio Paine Grande en de pier aan Lago Pehoé.

Optioneel kan je voor de middag een kayaktocht doen voor de Grey gletsjer - onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Patagonie Reizen Argentinie Atacama Reizen19 2

17 Lago Grey - Puerto Natales

Transfer naar Pudeto waar je de bus neemt naar Puerto Natales voor overnachting.

Patagonie Reizen Chili Atacama Reizen13

18 Puerto Natales - Punta Arenas

Privé transfer naar het busstation voor de busrit naar Punta Arenas. Privé transfer naar het hotel.

Patagonie Rondreizen Specialist Atacama Argentinie Chili 1

19 Punta Arenas - Santiago

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Santiago. Privé hoteltransfer.

Liefhebbers kunnen eventueel een nachtje toevoegen voor het bezoek aan de pinguïnkolonie van Isla Magdalena waar ong. 200.000 Magellaan pinguïns nesten (bootexcursie onder voorbehoud van weersomstandigheden)

Chili Atacama Reizen Selfdrive Individuele Rondreis4

20-21 Vertrek vanuit Santiago

Privé transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam. Aankomst de volgende dag.

Video impressie