CHILI - ARGENTINIE

TREKKING The Wild Mapuche

W-trek in Torres del Paine & de wildernis rond Mt. Fitz Roy

John Gardner Pass (1200m) - Torres Del Paine Nationaal Park

Ontdek het programma in detail

Atacama Buenos Aires Argentinie Reizen

1-2 Buenos Aires

Internationale vlucht naar Buenos Aires en transfer naar het hotel. Vroege check in op aanvraag. Voor- of na de middag geniet je van een privé begeleide fietstocht door het Noordelijke stadsdeel waarbij je passeert bij o.a. het mondaine Puerto Madero, Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de historische cafés Tortoni of Retiro, de traditionele voetgangersstraat Florida, de Obelisk en Teatro Colón.

Argentinie Reizen 48

3 Buenos Aires

Facultatief kan je vandaag een tweede stadstour reserveren naar de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte. Of s‘avonds een professionele Tango avondvoorstelling bijwonen met een inbegrepen driegangenmenu, wijn en transfer van/naar hotel.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 22

4 Buenos Aires - Calafate

Privé luchthaventransfer voorde vlucht naar Calafate. Privé hoteltransfer.

Patagonie Argentinie Reizen11

5 Lago Argentino off the beaten track

Na een boottocht langs de indrukwekkende ijsbergen van het Lago Argentino meer je rond de middag aan bij een oude estancia in het Los Glaciares Nationaal park. Per jeep gaat het vervolgens de heuvels in naar een weids uitkijkpunt op de snel krimpende Upsala gletsjer en het slechts 60-jaar oude gletsjermeer Lago Guillermo. Daarna start een 5-uur durende trek (9,5 km) in kleine internationale groep door een desolate canyon waar je de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan levende lijve ondervindt. Spekgladde geërodeerde rotsblokken met prachtige kleuren, stukjes kwarts gesteente en 175 miljoen jaar oude fossielen in combinatie met een mozaïek van weerspiegelende meertjes zijn een echte speeltuin voor geologen, wandelaars en natuurliefhebbers. Rond 17u brengt een boottocht en bustransfer je terug naar Calafate. De trek gaat overwegend in dalende lijn, is vrij eenvoudig maar het wandeltempo is pittig.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 6

6 Perito Moreno gletsjer

’s Ochtens haal je de huurwagen op voor een bezoek op eigen houtje naar de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer, waar een ontzagwekkende krakende ijsmassa dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend! 

Patagonie Argentinie Reizen33

7 Calafate - El Chaltén

Transfer naar het busstation van Calafate van waar je per minibus (in internationaal gezelschap) naar het hotel in El Chaltén reist, een rit van ong. 3 à 4 uur. Deze pendeldienst is enkel beschikbaar rond 8 u ‘s ochtens en 8u ‘s avonds.

Atacama Patagonie Reizen 5

8 Vrije wandeldag Los Glaciares NP

Met een schilderachtige ligging aan de voet van de legendarische Mount Fitz Roy in het Noorden van het Los Glaciares Nationaal Park is het kleine dorp Chaltén dé uitvalsbasis voor wereldberoemde expedities en trekkings met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Deze ‘trekkershoofdstad’ van het land is slechts een paar straten groot. Wie er geweest is zal niet ontkennen dat het bezoek aan deze verre uithoek geldt als een absoluut hoogtepunt.

Vrije wandeldag. Suggestie: dagtocht naar het gletjsermeer Laguna Torre met zichten op de Cerro Torre (3128m). Duur wandeling: 6 à 7 uur h/t

Patagonie Argentinie Reizen17

9 Laguna de los Tres & Mt. Fitz Roy

De dagtocht naar Laguna de los Tres wordt door velen als allermooiste getipt. Met een privé gids transfer naar het startpunt van de trekking waar je gedurende 2,5 uur een eenvoudig pad volgt door een sprookjesachtig Lenga- en Nirre woud, langs de hangende Piedras Blancas gletsjer. Bij een kleine shelter start een steile klim van 400 meter over een rotsig pad naar het Lago de los Tres en een schitterend omringende maanlandschap aan de voet van de iconische Fitz Roy (3405m). Je daalt af naar Laguna Capri waar je nog een laatste blik werpt op de Fitz Roy. Daarna door een schilderachtige vallei waar vaak condors te zien zijn en het uitkijkpunt Rio de las Vueltas terug naar El Chaltén.

Duur wandeling: ong. 8 uur (19 km), hoogteverschil ong. 700 meter.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 8

10 Chaltén - Calafate

Wandel naar het busstation van Chalten van waar je per minibus naar het hotel in El Calafate reist, een rit van ong. 4 uur. 

Patagonie Argentinie Reizen13

10 Calafate - Puerto Natales

Transfer naar het busstation en busrit naar Puerto Natales, een rit van 5 uur. Aan de grens wordt ong. 1,5 uur gestopt voor het vervullen van grensformaliteiten. Visum niet nodig. Bij aankomst in Puerto Natales volgt een privé transfer naar het hotel. Dit is de uitvalsbasis van de W-trekking in Torres del Paine. Het is mogelijk hoofdbagage achter te laten.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 14

11 W-trek Torres del Paine (1)

Vandaag start je met de 5-daagse W-trekking circuit door het mooiste en beroemdste nationale park van Chili: Torres del Paine. Na een korte registratie neem je de bus (ong. 2 uur) naar Laguna Amarga, de ingang van het park en daarna shuttletransfer naar sector Las Torres. Op eigen houtje wandel je over een goed belopen pad naar de berghut. 

Overnachting in refugio Torre Central incl. slaapzak en volpension. Entreegeld Nationaal Park inbegrepen.

Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 56

12 W-trek Torres del Paine (2)

De tocht van vandaag voert door de mooie Ascencio vallei naar refugio Chileno waar je de rugzak achterlaat. Klim 2 uur verder door dichte Lenga-bossen tot aan de Base de las Torres, eén van de meest iconische uitkijkpunten van het park. Drie dramatische granietrotsen en de Cerro Nido de Cóndor rijzen op uit het emeraldgroene bergmeer, een magisch tafereel. Je maakt rechtsomkeer naar de berghut.

Duur wandeling: 6 à 7 uur; 15 km, 800 meter stijgen. Overnachting in refugio Chileno incl. slaapzak en volpension

Atacama Patagonie Reizen 1

13 W-trek Torres del Paine (3)

Vandaag volgt de Nordenskjold doorsteek, een trek van 4 à 5 uur westwaarts naar de voet van de dramatische Cuernos-bergen, waar je overnacht. Je passeert de voet van de Almirante Nieto die deel uitmaakt van het majestueuze Paine-massief en prachtige vergezichten over de vele melkblauwe meren van het Nationaal Park. 

Duur wandeling: 5 uur, 13 km. Overnachting in refugio Los Cuernos incl. slaapzak en volpension

Atacama Patagonie Reizen 3

14 W-trek Torres del Paine (4)

Je wandelt naar de berghut Paine Grande en volgt daarna de oevers van Lago Grey langs verschillende uitkijkpunten over de gelijknamige gletsjer naar refugio Grey.

Duur wandeling: 8 uur. Overnachting in refugio Grey incl. slaapzak en volpension.

Atacama Patagonie Reizen 7

15 W-trek Torres del Paine (5)

Je gaat aan boord op een comfortabele catamaran voor een prachtige tocht langs de ijssculpturen van de Grey gletsjer waarbij je de verder gelegen stukken van de gletsjer bezoekt (deze zijn moeilijk zichtbaar vanop het land). Je eindigt op de oevers van het Lago Grey, aan hotel Lago Grey waar je één nacht verblijft in een comfortabel hotel.

Wie de boottocht wil overslaan kan via hetzelfde pad weer afdalen naar refugio Paine Grande en de pier aan Lago Pehoé. 

Optioneel kan je voor de middag een kayaktocht doen voor de Grey gletsjer - onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Patagonie Reizen Argentinie Atacama Reizen19 2

16 Lago Grey - Puerto Natales

Transfer naar Pudeto waar je de bus neemt naar Puerto Natales voor overnachting.

Patagonie Reizen Chili Atacama Reizen13

17 Puerto Natales - Punta Arenas

Privé transfer naar het busstation voor de busrit naar Punta Arenas. Privé transfer naar het hotel.

Atacama Patagonie Reizen 8

18 Isla Magdalena & Vuurland

Hoewel de meeste toeristen Ushuaia en Argentijns Vuurland bezoeken, heeft ook Chili met zijn vele fjorden en woelige baaien de bezoekers een prachtig stuk ’einde van de wereld’ te bieden. In de vroege ochtend brengt een overdekte zodiakboot je door de straat van Magellaan in een klein uur naar het kleine onbewoonde Isla Magdalena waar ong. 200.000 Magellaan pinguïns nesten. Je gaat aan wal voor een eenvoudige wandeling naar de vuurtoren waarbij deze koddige wezentjes je letterlijk voor de voeten lopen. Indien de weersomstandigheden het toelaten houdt de boot daarna halt bij Isla Marta, waar 1000 zeeleeuwen, zeeolifanten en vogels de rotsen bevolken. 

Patagonie Rondreizen Specialist Atacama Argentinie Chili 1

19 Punta Arenas - Santiago

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Santiago. Privé hoteltransfer.

Chili Atacama Reizen Selfdrive Individuele Rondreis4

20-21 Vertrek vanuit Santiago

Privé transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam. Aankomst de volgende dag.

Video impressie