PERU

HIGHLIGHTS Best of Peru

DE HOOGTEPUNTEN VAN ZUID PERU

Reisprogramma

ONTDEK THE BEST OF PERU IN DETAIL

Atacama Best Of Peru 3

1 Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst een privétransfer naar het hotel.

Peru Reizen Paracas

2 Paracas

Een privé transfer van ong. 4 uur brengt je langs de kustlijn door een kale rotswoestijn naar het vissersdorp Paracas. Aankomst rond lunchtijd.

Na de middag een privé begeleide excursie in het Paracas nationaal reservaat waar je weidse woestijnlandschappen combineert met dramatische kliffen en adobe rode stranden, bezaaid met zeeleeuwen en verschillende soorten vogels.

Atacama Best Of Peru 1

3 Ballestas & Huacachina

Voor de middag een optionele excursie Ballestas eilanden: In de ochtend word je naar de pier van Paracas gebracht voor een 2-uur durende speedboottocht naar de Ballestas eilanden.

Het koude water van de Humbolstroom is hier rijk aan nutriënten, wat een sterke plankton- en visgroei als gevolg heeft. Er zegeviert hier een bruisend dierenleven en daarom de Ballestas eilanden de thuishaven van onder meer walvissen, pinguïns, pelsrobben, zeeschildpadden, Jan-van genten, pelikanen en aalscholvers. Onderweg spot je (vanop zee) de karakteristieke candelabro, een reusachtige kandelaar die in de rotsen gegrift. De boten vervoeren ongeveer 40 passagiers.

Na de lunch een transfer van 1,5 uur naar Ica waar je de duinen van het oasedorpje Huacachina verkent, op slechts 10 min van Ica, via een excursie sandboarding en buggy riding.

Peru Reizen Nazca Lijnen

4 Nazca

Voor de middag is de vlucht over de Nazca lijnen gepland.

Per klein 20-seater Cessna propeller vliegtuigje maak je een 90-minuut durende vlucht (iedereen heeft een window seat) geeft je een mooie inkijk op de mysterieuze Nazca cultuur. Vanuit de lucht bekijk je de wereldberoemde lijnen van Nazca & Palpa, prachtige geogliefen, die bestaan uit tientallen dierenfiguren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. Doordat de Nazca mensen de lijnen aanbrachten op de hoogvlakte van Peru in de droge grensstrook met de Atacamawoestijn zijn de lijnen (vermoedelijk uit 200 voor en 900 na Chr) prachtig bewaard gebleven.

Vrije namiddag.

Privé transfer naar de busterminal voor nachtbus naar Arequipa, een rit van ong. 12 uur.

Atacama Best Of Peru 4

5 Arequipa

Welkom in de ‘Witte stad’ Arequipa. Je wordt opgehaald aan het busstation en naar je hotel gebracht.

Privé begeleide stadswandeling door het historisch centrum. Je bezoekt het centrale plein Plaza de Armas, een populaire ontmoetingsplek van de Arequipeños en trekt daarna naar de kathedraal en de jezuïetenkerk La Compañía waar een overdadige barokstijl subtiel gecombineerd werd met het animistische van lokale indianenreligies. Je bekijkt het Santa Catalina-klooster, één van de mooiste koloniale religieuze gebouwen van Peru, en het antropologisch museum waar het gemummificeerde lichaam van het Inca-meisje Juanita bewaard wordt. De mummie werd gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en werd dankzij de vrieskou perfecte bewaard teruggevonden. Liefhebbers kunnen de dag afsluiten in één de uitstekende restaurants van Arequipa.

Atacama Best Of Peru 5

6 Colca canyon

Je wordt opgehaald aan het hotel voor een driedaagse excursie in kleine internationale groep naar de Colca canyon.

Een 4 uur durende rit brengt je voor de middag door een landschap van kale rotswoestijn en een snoer van vulkanen naar de Peruviaanse hoogvlaktes.

Na ongeveer 2 uur rijden stop je in Pampas Cañahuas waar groepjes vicuñas en alpacas gespot kunnen worden in het Aguada Blanca Salinas nationaal reservaat. Na enkele foto’s bij het hoogste punt op 4900m, de ‘Mirador de los Andes’ volgt een spectaculaire afdaling naar je hotel in Chivay en Yanque (3400m), mooi gelegen in de groene Colca-vallei. De hellingen van de kloof zijn bedekt met landbouwterrassen en kleine dorpjes.

Een vrije namiddag in de Colca vallei wordt aangeraden om voldoende te acclimatiseren.

Atacama Best Of Peru 6

7 Colca Canyon

Voor dag en dauw vertrek je met de groep naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar de kloof een diepte van ongeveer 1200 meter bereikt. Vooral ‘s ochtends laat de machtige Andescondor (die tot de grootste vliegende vogels op aarde behoort) zich zweven op de opstijgende thermiek van de valleibodem. Daarna gaat het naar het dorp Cabanaconde waar je luncht (niet inbegrepen). Via een paar koloniale dorpjes keer je terug naar het hotel in Yanque of Chivay.

Vrije namiddag met optionele activiteiten

Atacama Peru Reizen Condor 2

8 Colca canyon

Voor de middag voorzien we een ontspannende wandeling door de Canocota Canyon, het kleinere en minder bekende broertje van de Colca Canyon. De Canocota Canyon bevindt zich in het noordoostelijke deel van de Colca Vallei en is de thuishaven van dramatische landschappen met ongelooflijke uitzichten. Het gaat om een wandeling in lijn die vertrekt op op 3.500m hoogte in het kleine dorpje Canocota en eindigt bij La Calera op 3624m hoogte, één van de vele natuurlijke thermale baden in de Colca Vallei. De wandeling is ongeveer 8,2 km en duurt ongeveer 3 uur.

Alvorens terug te keren naar Arequipa lunch je nog in een lokaal restaurant in Chivay.

Atacama Best Of Peru 7

9 Cusco & Sacsaywaman

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Cusco.

Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

Na de middag een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad Cuzco (3400m). Je bezoekt de kathedraal op het plein Plaza de Armas, gelegen tussen de Compañia de Jesus kerk links en de kerk El Trumfo rechts, en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren naar de kunstenaarswijk San Blas. Hier bekijk je witgeschilderde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes. Na een korte stop bij de markt van San Pedro bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk, want de muren waren ooit volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over). In de 16e eeuw bouwden de Dominicanen een kerk op de tempel. Je eindigt het bezoek bij de indrukwekkende citadel Sacsaywaman waar je geniet van een prachtig panorama over Cusco. Vrije namiddag in Cusco.

Atacama Peru Reizen Maras Helen De Meyer

10 Wandeling in de Heilige vallei

Privé excursie met Eng. gids naar de Heilige vallei d.m.v een 3-uur durende wandeling van Chinchero naar Urquillos, ong. 8 km langs oude Inca paden.

In Chinchero bezoek je eerst de Inca terrassen en een oud buitenverblijf van een van de belangrijkste Inca heersers: Huayna Capac. Vervolgens daal je te voet af via een schilderachtige en goed bewaarde prekoloniale weg naar Urquillos. Het wandeltraject dat je aflegt slingert naar beneden via de Quebrada de Loros en maakte deel uit van de belangrijkste route van het Incarijk: de Qhapaq ñan Chinchaisuyu route. De wandeling start op 3800 meter hoogte en daalt af naar 2850m.

Rit naar Maras voor een bezoek aan de fotogenieke zoutmijn. Het water waaruit men het zout wint komt uit een bron in de bergen en wordt afgeleid naar een mozaïek van ontelbare opvangbekkens waar het water kan verdampen. Aan het einde van dit bezoek word je naar het hotel in Ollantaytambo gebracht.

Peru Reis Pumamarca Ollantaytambo Wandeling

11 Wandeling in de Heilige vallei

Net buiten het dorpje Ollantaytambo, leidt een smalle onverharde weg je in ongeveer 30 minuten door de Patacancha Vallei naar het weinig bezochte Pumamarca, een Inca ruïne gelegen op 3400 meter hoogte met het hoogste aantal landbouwterrassen van de Heilige vallei.

Je bezoekt de weinig bezochte Incaruïne van PumaMarca en start daarna met een 3-uur durende begeleide wandeling van ongeveer 6 km via een traditioneel landbouwgebied naar het dorp Ollantaytambo.

De tocht eindigt in de oude straten van Ollantaytambo met zijn smalle geplaveide doorgangen en overal aanwezige Inca-muren. Hier bezoek je de gelijknamige Inca ruïne.

Peru Reis Inca Trail Winay Wayna 3

12 Inca Trail naar Machu Picchu

Privé wandelexcursie met Eng. gids: korte Inca Trail naar Machu Picchu:

Een vroege transfer voor de trein naar Machu Picchu. Bij KM 104 stapt u uit en begint u aan uw Inca Trail trekking, een traject van 13km (ong. 7 uur) naar de iconische Zonnepoort van Machu Picchu.

Onderweg bezoek aan de ruïnes van Chachabamba en Wiñay Wayna. Op het laatste stuk klimt het pad vrij steil over oude Inca-trappen naar boven. Na een welverdiende picknick met een geweldig uitzicht start het mooiste gedeelte van de dagtocht, met weelderige vegetatie, de geur van wilde orchideeën en felgekleurde tropische zangvogels.

Al snel bereik je de trappen die uitkomen bij de ‘Inti Punku’, de legendarische Zonnepoort. Wanneer je door de oude stenen poort stapt, verschijnt je beloning aan de horizon. Na veel foto’s van Machu Picchu stap je verder naar de ingang van dit Inca meesterwerk.

Je daalt af (te voet of per shuttlebus) naar het dorp Aguas Calientes voor overnachting (2200m). Voorzie een rugzak met persoonlijke bagage voor 2 dagen.

Machu Picchu Rondreis 678

13 Machu Picchu

Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond.

Je wordt opgewacht door een gids aan het hotel. Na een rit van 20 min per shuttlebus bereik je de poort van de site.

We voorzien een korte rondleiding van ongeveer 2.5 uur met Engelstalige privégids alsook wat vrije tijd voor vrijblijvende wandelingen.

Na de middag reis je weer naar Cusco.

Peru Reis Waqrapucara Trekking2

14 Vrije dag Cusco

Vrije dag Cusco met optionele activiteiten.

Atacama Peru Reizen Hacienda Concepcion Excursie5

15 Tambopata Nationaal Park

Privé luchthaventransfer voor de vlucht naar Puerto Maldonado.

Transfer & boottocht naar de lodge.

Start all-in Amazone expeditie in Tambopata Nationaal Park. Excursies in klein internationaal gezelschap met Engelssprekende gids.

Lees meer over onze lodges en hun eigenschappen.

Atacama Peru Reizen Hoogtepunten2

16-17 Tambopata Nationaal Park

All-in Amazone expeditie in Tambopata Nationaal Park. Excursies in klein internationaal gezelschap met Engelssprekende gids.

Peru Amazonewoud Praktisch2 Atacama

18 Tambopata - Lima

Boottocht naar Puerto Maldonado & transfer naar de luchthaven.

Vlucht naar Lima & privé hoteltransfer.

Peru Reis Tegel Atacama5

19-20 Vertrek vanuit Lima

Vrije voormiddag in Lima.

Optioneel kan je vandaag een culinaire tour of stadstour doen in Lima met Engelssprekende gids (privé of in groepsverband).

Privé luchthaventransfer & internationale avondvlucht naar Brussel of Amsterdam.