PERU

GEZINSREIS Inca adventure

Actieve gezinsreis Zuid-Peru o.b.v gevarieerde excursies en kleinschalige sfeervolle hotels

NUTTIG OM WETEN

De ideale reisperiode voor de Zuid-Peru valt van mei t.e.m oktober. Tijdens onze zomermaanden (Juni tot augustus) is het warm (20°C) en helder in de Andes. ’s Avonds kan het snel afkoelen, soms tot het vriespunt. Wie reist tijdens het tussenseizoen (april – mei) geniet naast wat meer neerslag van groenere landschappen, minder toeristen en doorgaans lagere prijzen voor accommodaties.

Deze reis situeert zich op grote hoogte. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden,

Arequipa 2300m | Colca canyon 4900m - 3400m | Puno & Titicacameer 3800m | Cuzco 3400 | Machu Picchu 2400m

Alle overnachtingen op basis van kamer met ontbijt. Overige inbegrepen maaltijden: volpension tijdens de Inca Trail. 5 x lunch (Titicacameer, busreis naar Cuzco, fietstocht, Urubamba rafting, Ollantaytambo wandeling). Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Goede basisconditie met sportieve ingesteldheid. In de Heilige vallei doe je een fietstocht, een rafting excursie en een wandeling van ong. 6 uur. Op de Inca Trail wandel je gemiddeld 7 uur per dag over goed aangelegde wandelpaden door ruw bergachtig terrein. Technisch is de Inca Trail niet moeilijk. Er zijn enkele pittige trajecten en 3 hoge passen. De bekendste is de Death Woman’s pass (4200m) die je op de tweede dag overbrugt.

Je loopt de Inca Trail in internationale groep (max 16 personen) met Engelssprekende berggids. Overdag wandel je met een dagrugzak van ongeveer 30l à 40l. Er zijn dragers voorzien voor het vervoer van gezamenlijk kampeermateriaal (zoals tenten, kookgerei) + 7 kg persoonlijke bagage per persoon. Bagage wordt op de Inca Trail gedragen door mensen. Lastdieren zijn verboden om beschadiging aan het pad te vermijden. Zorg dus voor een compacte stofbestendige duffelbag waarin je zaken zoals slaapzak, slaapmatje, verse kleren, e.d. kan meegeven. Je ziet deze bagage maar terug aan het einde van de dag op de kampplaats. Op de Inca Trail en de andere meerdaagse trektochten is er geen elektriciteit, ook geen generatoren. Neem reserve batterijen mee voor je fototoestel.

Huur slaapmat / slaapzak
Een foam slaapmatje is reeds inbegrepen in de basisprijs van de trekking, een slaapzak neem je zelf mee. Op aanvraag kan een donzen slaapzak en een opblaasbaar matje gehuurd worden (indien beschikbaar).

Permit Inca Trail
Het aantal permits voor de Inca Trail is beperkt tot 500 personen per dag. Dit is inclusief de permits van gidsen, dragers en koks. Vooral tijdens het hoogseizoen zijn de permits razendsnel uitverkocht.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de Inca Trail en de binnenlandse vluchten in Peru hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Peru