PERU

VERLENGING Nazca lijnen & Paracas

Ontdek het programma in detail

Peru Reizen Paracas 2

1 Lima - Paracas

Een busrit van ong. 4 uur brengt je langs de kustlijn door een kale rotswoestijn naar het vissersdorp Paracas. Aankomst rond lunchtijd.

Een vrije namiddag om uit te waaien op het strand en het gelijknamige reservaat te verkennen.

Je kan gebruik maken van de gratis hotelfaciliteiten (fietsen, kajakken, peddle boards). Hotel La Hacienda Bahia Paracas is een comfortabel en gezinsvriendelijk hotel gelegen in de baai van Paracas aan de rand van Paracas nationaal reservaat waar enkele van de mooiste stranden van het land te vinden zijn. Afh. van het reisseizoen (idealiter in juni en juli) spot je hier in de ondiepe waters soms Jamesflamingo’s.

Atacama Peru Reizen Ballestas

2 Paracas & Ballestas

’s Ochtens geniet je van een privé excursie in het Paracas nationaal reservaat waar je weidse woestijnlandschappen combineert met dramatische kliffen en adobe rode stranden, bezaaid met zeeleeuwen en verschillende soorten vogels.

Optionele excursie Ballestas eilanden:
Na de middag word je naar de pier van Paracas gebracht voor een 2-uur durende speedboottocht naar de Ballestas eilanden. Het koude water van de Humbolstroom is hier rijk aan nutriënten, wat een sterke plankton- en visgroei als gevolg heeft. Er zegeviert hier een bruisend dierenleven en daarom de Ballestas eilanden de thuishaven van onder meer walvissen, pinguïns, pelsrobben, zeeschildpadden, Jan-van genten, pelikanen en aalscholvers. Onderweg spot je (vanop zee) de karakteristieke candelabro, een reusachtige kandelaar die in de rotsen gegrift. De boten vervoeren ongeveer 40 passagiers.

Peru Reizen Nazca Lijnen

3 Nazca lijnen - Huacachina

Een transfer van 1,5 uur brengt je naar een kleine airstrip in Ica waar je board op een klein 20-seater Cessna propeller vliegtuigje. Een 70-minuut durende vlucht (iedereen heeft een window seat) geeft je een mooie inkijk op de mysterieuze Nazca cultuur.

Vanuit de lucht bekijk je de wereldberoemde lijnen van Nazca & Palpa, prachtige geogliefen, die bestaan uit tientallen dierenfiguren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. Doordat de Nazca mensen de lijnen aanbrachten op de hoogvlakte van Peru in de droge grensstrook met de Atacamawoestijn zijn de lijnen (vermoedelijk uit 200 voor en 900 na Chr) prachtig bewaard gebleven.

Na de middag trek je naar de duinen van het oasedorpje Huacachina, op slechts 10 min van Ica voor een excursie sandboarding en buggy riding. Liefhebbers kunnen nadien evt. (optioneel) deelnemen aan een Pisco tour & tasting (ong. €70pp).

’s Avonds neem je de nachtbus naar Arequipa waar je de volgende ochtend aankomt (luxe zetels & catering inbegrepen). De busrit duurt 12 à 13 uur.

Atacama Peru Reizen Nazca

4 Aankomst Arequipa

Aankomst in Arequipa en vervolg van de reis.