PERU

SIGNATURE The last Inca

Rondreis in Noord en Zuid-Peru voor de actieve meerwaardezoeker

Reisprogramma

ONTDEK THE LAST INCA IN DETAIL

Peru Reis Tegel Atacama5

1 Aankomst Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst check in op het luchthavenhotel.

Peru Reizen Amazonewoud

2 Lima - Amazonewoud

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado.

In een motorkano vaar je de Madre de Dios of Tambopata rivier af (afhankelijk van je gekozen lodge) naar een comfortabele jungle verblijf waar je verwelkomd word met een heerlijke lunch van lokale producten. De volgende dagen gebeuren in volpension en draaien volledig rond een intense junglebeleving.

Na de middag een kennismaking met de medicinale krachten van bomen en planten tijdens een begeleide wandeling door het omringende primaire en secundaire regenwoud. Bij zonsondergang volgt een avondsafari voor wildlife observatie waarbij je vanuit de kano één wordt met het tropische woud en een orkest aan nachtgeluiden.

Atacama Peru Reizen © Lucas Bustamente Amazone 2

3-4 Tambopata nationaal park

Een begeleide wandelingen in het Tambopata Nationaal Reservaat. Onderweg uitleg over het ecosysteem en het gebruik ervan door de indiaanse bevolking. Nadien verkenning van een schitterende lagune (bv. Lago Sandoval) per uitgeholde boomkano. Al peddelend spot je het uitbundige dierenleven op de oevers. In en rond het meer huizen kolonies papegaaien, rode brulapen, kaaimannen, monsterachtige Arapaima vissen als ook een familie Reuze rivierotters.

Je reist per kano naar het bezoekerscentrum. Via een aangelegd netwerk van passerelles over igapo vloedwoud (moerassen) bereik je een 30 meter hoge uitkijktoren met een netwerk van loopbruggen die toelaten de specifieke fauna en flora in de boomtoppen gade te slaan. Kijk alvast uit naar doodshoofdaapjes, luiaards, kleurrijke toekans, boomspecht, trogons. In de late namiddag volgt een tweede nachtsafari, deze keer naar een ander junglegebied, en het avondmaal

Atacama Reizen Tambopata © Paul Francisco Condori Vilca

5 Puerto Maldonado - Cusco

Een motorkano brengt je naar Puerto Maldonado voor middagvlucht naar Cusco.

De terugreis gaat stroomafwaarts en verloopt sneller dan de heenreis. Speur voor een laatste keer de oevers af van de Rio Tambopata. Dit is een uitstekende plek om jaguars te spotten in het wild.

Aansluitend privé transfer naar je hotel in Cusco. Neem ’s avonds zeker je tijd om te proeven van de overheerlijke keuken van Cusco in één van de vele uitstekende restaurants.

Peru Reizen Luxe Chincero Urquillos2

6 Wandeling naar Urquillos & Maras

Privé excursie met Eng. gids naar de Heilige vallei d.m.v een 3-uur durende wandeling van ong. 8 km langs oude Inca paden.

In Chinchero bezoek je eerst de Inca terrassen en een oud buitenverblijf van een van de belangrijkste Inca heersers: Huayna Capac. Vervolgens daal je te voet af via een schilderachtige en goed bewaarde prekoloniale weg naar Urquillos. Het wandeltraject dat je aflegt slingert naar beneden via de Quebrada de Loros en maakte deel uit van de belangrijkste route van het Incarijk: de Qhapaq ñan Chinchaisuyu route. De wandeling start op 3800 meter hoogte en daalt af naar 2850m.

Rit naar Maras voor een bezoek aan de fotogenieke zoutmijn. Het water waaruit men het zout wint komt uit een bron in de bergen en wordt afgeleid naar een mozaïek van ontelbare opvangbekkens waar het water kan verdampen. Aan het einde van dit bezoek word je naar het hotel in Ollantaytambo gebracht.

Pumamarca Hike Peru Atacama Be

7 De ruïne van PumaMarca

Net buiten het dorpje Ollantaytambo, leidt een smalle onverharde weg je in ongeveer 30 minuten door de Patacancha Vallei naar het weinig bezochte Pumamarca, een Inca ruïne gelegen op 3400 meter hoogte met het hoogste aantal landbouwterrassen van de Heilige vallei.

Je bezoekt de weinig bezochte Incaruïne van PumaMarca en start daarna met een 3-uur durende begeleide wandeling van ongeveer 6 km via een traditioneel landbouwgebied naar het dorp Ollantaytambo.

De tocht eindigt in de oude straten van Ollantaytambo met zijn smalle geplaveide doorgangen en overal aanwezige Inca-muren. Hier bezoek je de gelijknamige Inca ruïne.

Inca Trail Peru Atacama Be 5

8 Korte Inca Trail

Een alternatief voor de klassieke 4-daagse trektocht is het verkort tweedaags traject waarbij je d.m.v. een dagwandeling van ongeveer 11 km de Zonnepoort van Machu Picchu bereikt.

Met een privé Engelssprekende gids neem je ‘s ochtends de trein vanuit Ollantaytambo (2840m) naar km 104, bij Chachabamba (2250m). Je wandelt over een goed belopen pad door weelderig nevelwoud met orchideeën en frisgroene varens richting de Inca ruïne Intipata op 2800 meter hoogte. De tocht gaat verder richting één van de mooiste Inca ruïne van de Inca trail: Wiñay Wayna (2700m) die je na de lunch (inbegrepen) samen met de gids bezoekt.

Hier sluit je aan op het klassieke traject via Inti Pata naar Inti Punku, waar de Inca’s hun Zonnegod ‘Inti’ vereerden. Bij deze ‘Zonnepoort’ op 2730m (hoogste punt op de trek) word je beloond met de mooiste panorama’s op de Verloren Stad van de Inca’s. In de loop van de namiddag daal je af naar het dorp Aguas Calientes voor overnachting.

Atacama Peru Reizen Machu Picchu5

9 Machu Picchu

Je wordt opgewacht door een gids aan het hotel. Na een rit van 20 min per shuttlebus bereik je de poort van Machu Picchu. Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. We voorzien een rondleiding van ong. 2.5 uur met Engelstalige privégids alsook voldoende vrije tijd voor vrijblijvende wandelingen naar de Inca-brug of de Zonnepoort Inti Punku. Rond de middag neem je de trein naar Ollantaytambo waar een privé chauffeur wacht voor de transfer naar naar Cusco.

Mits supplement en een goede conditie kan je onder begeleiding ook Huayna Picchu of Machu Picchu mountain beklimmen voor schitterende uitzichten op de site en haar omgeving. Aan wie Machu Picchu Mountain wil beklimmen wordt aangeraden een extra dag te voorzien.

Atacama Peru Reizen Cuzco2

10 Cusco

Begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad Cusco, gelegen op 3400m. Je start op het plein Plaza de Armas met haar mooie kathedraal, gelegen tussen de Compañia de Jesus kerk links en de kerk El Trumfo rechts, en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren en mooi bewaarde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes naar de wijk San Blas. Na een korte stop bij de markt San Pedro bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over). In de 16e eeuw bouwden de Dominicanen er een kerk op.

Daarna trek je naar de hoger gelegen stadsdelen. Met zijn zigzaggende verdedigingsmuren, die de tanden van de poema afbeelden, is Saqsayhuaman de meest tot de verbeelding sprekende ruïne nabij Cusco. Hier werden Pizarro’s troepen wekenlang opgehouden door de laatste Inca troepen. Je bekijkt monolithische rotsblokken die naadloos op elkaar aansluiten en geniet er van een spectaculair panorama over Cusco en de centrale Plaza de Armas.

Privé luchthaventransfer voor avondvlucht naar Lima

Peru Reizen Goctalodge2

11 Lima - Chachapoyas

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht via Lima naar Chachapoyas. Max. toegestane bagage is 15 kg per persoon.

Je wordt opgewacht aan de luchthaven voor een kleine stadstour van Chachapoyas met bezoek aan het uitkijkpunt bij de Huanca Urco Canyon & Huancas, één van de eerste Inca nederzettingen in de regio. Aansluitend een transfer naar je schitterend gelegen lodge (1800m) bij de Gocta waterval.

De volgende 5 dagen ontdek je Peru’s Best Kept Secret: Chachapoyas, een spectaculair frisgroen berggebied met duizelingwekkende ravijnen, wilde bergrivieren en klaterende watervallen. De bergwegen verkeren soms in slechte staat maar achter elke bocht word je getrakteerd op indrukwekkende panorama’s met 3000m hoge Andespieken die boven je uitreiken. Alle excursies gebeuren in privé verband en afh. van de gekozen lodge is half- of volpension inbegrepen.

Noord Peru Rond Reizen Atacama 10

12 Kuelap

Privé excursie met Eng. gids naar het fort van Kuelap, het Machu Picchu van het Noorden.
Deze nog voor de Incatijd gebouwde vesting van de Wolkenmensen was de enige stad die de Inca (na 70 jaar proberen) noch de Spanjaarden nooit konden veroveren, waardoor de Inca een diep respect hadden voor de Wolkenmensen. Kabelbaan tickets van/naar de citadel zijn inbegrepen.

De citadel van Kuelap is spectaculair gelegen op een rotsplateau met uitzicht op de Utcubamba rivier. Deze vrijwel onbekende archeologische schat getuigt van de bloeiende Chachapoyas beschaving tussen ongeveer 800 N.C tot ongeveer 1540 N.C. die tijdens haar gloriedagen zo’n 3000 inwoners huisvestte en nog beter georganiseerd was dan de Inca. De excursie start met een rit van 1,5u door duizelingwekkende canyons en langs 3000 meter hoge Andestoppen naar het parkeerterrein van de kabelbaan. Eens boven volg je een stijgend wandelpad van ongeveer 2,5 km tot aan de 3 meter hoge stadsmuur van de citadel.

Na de lunch een transfer naar Leymebamba (rit 1 uur) voor een bezoek aan het museum. Je bent terug in de lodge voor het avondmaal.

Noord Peru Rond Reizen Atacama 11

13 Gocta waterval

Een prachtige wandeling van ongeveer 5 uur door dichtbegroeid nevelwoud brengt je vandaag naar de voet van de Gocta waterval in de Noordelijke Peruviaanse hooglanden. De waterval stort in twee delen maar liefst 770 meter naar beneden. Tijdens de tocht word je omringd door kleurrijke vogels en weelderige plantengroei. Sommige stukken zijn wat steil. Liefhebbers kunnen dit traject te paard afleggen (op aanvraag).

Vrije namiddag.

Peru Reizen Kuelap Atacama

14 Route van de Sarcofagen

Een privé gids begeleid je vandaag langs de “Route van de Sarcofagen” in de provincie Lamud. De sarcofagen van de Chachapoyas werden steeds in overhangende rotskliffen boven de Utcubamba rivier gehouwen. Je bezoekt twee sites, die van Lengate en vervolgens Karajia. Onderweg geniet je van uitzonderlijk mooie vergezichten over de canyons van Chachapoyas en ook de Gocta waterval in de verte is te zien.

Peru Reizen Goctalodge2

15 Vrije dag

Vrije voormiddag in de Gocta Andes lodge.

Transfer naar Jaen airport en avondvlucht naar Lima.

Privé hoteltransfer.

Atacama Peru Reizen Huaraz1

16-17 Terugreis

Privé luchthaventransfer. ‘s Avonds aansluiting naar Brussel. Aankomst de volgende dag.

Video impressie

Andere reissuggesties