CHILI - ARGENTINIE

HIGHLIGHTS The Landscape Trip

Ontdek het reisprogramma in detail

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be8

1-2 Aankomst Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires in de vroege ochtend en transfer naar het hotel.

Voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan twee van de mooiste delen van Buenos Aires: de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte.

Argentinie Chili Patagonie Rondreis Specialist Atacama80

3 Buenos Aires

Voor de middag word je opgehaald aan het hotel voor een privé begeleide fietstocht door de noordelijke wijken van Buenos Aires.

Vrije namiddag in Buenos Aires

Argentinie Calafate Patagonie Rondreis Specialist Atacama20

4 Buenos Aires - Calafate

Luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Calafate.

Privé transfer naar het hotel.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 19

5 Perito Moreno gletsjer

Vandaag bewonder je de Perito Moreno gletsjer met een privé chauffeur en gids, voor velen een absoluut hoogtepunt op hun reis.

Ondanks het toeristische karakter worden zelfs de meest doorwinterde wereldreizigers er weggeblazen bij de aanblik van de 70 meter hoge krakende ijsmassa die dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Argentinie Chili Spegazzini Patagonie Rondreis Specialist Atacama70

6 Lago Argentino

’s Ochtends word je opgehaald in de lobby van het hotel voor een rondvaart met catamaran op het Lago Argentino. Je navigeert richting de noordelijke arm van het meer, de Brazo Norte. Er volgt een spectaculaire verwelkoming door huizenhoge ijsbergen die met veel gerommel en gedonder van de Upsala gletsjer afkalven. De Upsala heeft een totale oppervlakte van 765 km² en wordt gevoed door verschillende gletsjers van het Zuid-Patagonische ijsveld. Met een hoogte van 40 m, breedte van 10 km en lengte van 53,7 km is de Upsala de derde langste gletsjer van het continent, na de Pío XI en Viedma. Vervolgens zet je koers zuidwaarts naar Spegazzini, een hangende valleigletsjer met prachtig blauw ijsfront dat tussen de 80 tot 135 hoogtemeters meet. Daarmee is deze gletsjer en haar ijsmuur de hoogste van het Lago Argentino en Los Glaciares Nationaal Park. In de late namiddag meer je aan bij Punta Bandera voor de transfer naar je hotel.

Chili Torres Del Paine Rondreizen2

7 Calafate - Puerto Natales

’s Ochtens transfer naar de busterminal voor de toeristenbus naar het stadje Puerto Natales in Chili.

Bij aankomst word je opgewacht voor een privé transfer naar het hotel. Rest van de namiddag vrij.

Patagonie Reizen Atacama Reizen

8 Torres del Paine nationaal park

Begeleid bezoek (privé of in groepsverband) met Eng. gids naar Torres del Paine Nationaal Park

In Torres del Paine Nationaal Park resulteerden diverse erosieprocessen uit de afgelopen tienduizend jaar in 4 verschillende vegetatiezones met spectaculaire gletsjers, een mozaïek van melkblauwe en turquoise meren, indrukwekkende granieten rotsmassieven, steppelandschappen en lengabossen. Het park dankt zijn naam aan de drie iconische ‘torens’ aan de oostzijde van de bergketen ‘Macizo Paine’. Meer centraal liggen de hoorns (of Cuernos) van Paine. Het hoogtepunt vandaag is de aanblik van tientallen turquoise en melkblauwe meren, bevolkt door diverse vogelsoorten, met watervallen. Met sneeuw bedekte bergen lonken op de achtergrond. Je stopt o.a. bij Mirador Nordenskjold, Laguna Amarga en de Cascada Paine, de thuisbasis van de charmante Torrent eend en andere soorten. Je wandelt aan de oevers van het prachtige Laguna Azul en geniet van een fraai uitzicht op de omliggende bergen. Je reist verder naar Lago Grey in de westelijke sector, waar je de kans hebt om de immense Grey Gletsjer (van ver!) te observeren. Boottocht naar het front van de Grey gletsjer niet inbegrepen en op aanvraag.

Facultatief: Indien je deze excursie in privé verband doet, kunnen we trager reizen en meer wandelingen inplannen. Ook een Puma safari behoort tot de mogelijkheden.

Atacama Chili Patagonie Reizen4567

9 Puerto Natales - Puerto Varas

Privé transfer naar de luchthaven in Punta Arenas waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Puerto Montt.

Verwelkoming op de luchthaven en privé transfer naar Puerto Varas, je uitvalsbasis voor de verkenning van het Chileense en Argentijnse Merengebied.

Atacama Chili Patagonie Reizen800

10 The Lakes Crossing (Chili - Argentinie)

The Lakes Crossing, ook wel Cruce Andino genoemd, brengt je middels 3 busritten en 3 boottochten via meest schilderachtige reisroute vanuit Chili naar Argentinië.

Het gaat om een spectaculaire oversteek van de Andes waarbij je navigeert over bergpassen en drie iconische meren: Lago Todos los Santos, Lago Frias en Lago Nahuel Huapi.

Bezienswaardigheden onderweg zijn onder meer het Vicente Pérez Rosales National Park en de majestueuze Petrohué watervallen en het schilderachtige plaatsje Peulla.

Chili Rondreizen Patagonie Merengebied4

11 Circuito Chico

Je haalt de huurwagen op om de volgende twee dagen de mooie bergregio van Bariloche te gaan verkennen.

Rijd vandaag het traject langs ‘Circuito Chico’, een loopweg die een fijne kennismaking biedt met de omgeving van Bariloche. De tocht is zo’n 60 km en kan je per fiets of auto afleggen. Je verkent daarbij de zuidelijke oever van het Nahuel Huapi meer waar je verschillende schiereilanden en prachtige meren bewondert.

Vrije voor- of namiddag

Argentinie Bariloche 301 Atacama Be

12 De Zevenmerenroute

Het afwisselend verhard en onverhard loop-parcours dat je vandaag aflegt voert eerst naar het rustige dorpje Villa la Angostura en volgt de wereldberoemde Ruta de Los Siete Lagos (Zevenmerenroute), een schilderachtige en bochtige bergweg met adembenemende vergezichten. De hoofdattracties zijn 7 meren, omzoomd door bergen die spiegelen in kraakheldere wateren, en de twee nationale parken: Nahuel Huapi (het oudste nationale park van Argentinië) en Lanín.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be2

13 Bariloche - Buenos Aires

Privé luchthaventransfer voor de vlucht naar Buenos Aires. Privé hoteltransfer

’s Avonds word je opgehaald om een tango dansvoorstelling bij te wonen, voorafgegaan door een driegangenmenu incl dranken.

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis1

14-15 Einde van de reis

Vandaag eindigt de reis met een transfer naar de luchthaven van Buenos Aires. Je landt in Amsterdam of Brussel de dag nadien.

Liefhebbers kunnen evt. doorreizen naar het spectaculaire Noorden van Argentinie waar de canyons rond Salta of de watervallen van Iguazu zorgen voor nog meer overweldigend natuurgeweld.