ARGENTINIE

SIGNATURE Wonders of the North

Doorkruis Noordwest-Argentinië & de desolate Puna

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be8

1-2 Buenos Aires

Internationale vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires de volgde dag in de vroege ochtend. Verwelkoming op de luchthaven en privé transfer naar je hotel.

Vroege check-in op aanvraag.

We voorzien een stadstour die je meevoert langs de belangrijkste wijken van Buenos Aires. Slenter door San Telmo, de oudste barrio doorspekt met artiestenstudio’s, antiekzaken en vlooienmarkten. In het levendige La Boca fotografeer je de legendarische kleurrijke gevels en sieren tangodansers het straatbeeld. Daarna trek je naar het noordelijk gelegen Palermo, waar eclectische restaurants, gezellige bars en trendy winkels elkaar afwisselen. Tot slot breng je een bezoek aan de beroemde begraafplaats Recoleta.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 1

3 Reis naar Iguazu

Privé transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu, gelegen aan het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Dé uitvalsbasis voor één van de meest indrukwekkende watervalspektakels ter wereld. Bij aankomst pirvé transfer naar het hotel.

Iguazu Falls haalt haar kracht uit de samenvloeiing van het Pantanal bekken (Brazilië) en rivieren Paraguay en Parana. Hierdoor vormde zich over een breedte van 4 km (in de vorm van de letter ‘U’) een waterval die 4 keer zo breed is als de Canadese Niagara Falls. Iguazu Falls bestaat uit meer dan 270 watervallen. Doordat het water hier zo’n 80 meter in de diepte valt, hangt er quasi constant een nevelwolk over het gebied met een microklimaat en een bijzondere flora en fauna als gevolg.
Een absoluut hoogtepunt op je reis!

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 4

4 De watervallen van Iguazu

Een vrije dag om op eigen ritme het Argentijnse Nationaal Park te verkennen. Met een taxi (via het hotel) geraak je vlot bij de ingang waarna je, na het betalen van het entreegeld, het park exploreert via een aangelegd netwerk van passerelles en een frequent over-en-weer rijdend treintje.

Het indrukwekkendste deel van Iguazu Falls ligt bij de ‘Garganta del Diablo’, de Duivelskeel, waar het watervolume met een ongekende kracht over de basaltrotsen buldert. Tijdens de boottocht Gran Aventura word je letterlijk in het waterfenomeen ondergedompeld.

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis1

5 De watervallen van Iguazu

Op de tweede dag steek je de grens over voor een bezoek (op eigen houtje) van het Braziliaanse Nationaal Park. Deze zijde kenmerkt zich met zijn imponerend overzicht over de watervallen.

Een aanrader is de helikoptervlucht (10min, ong. €150 pp). Tijdens de vlucht krijg je een fantastisch beeld op de omvang en de kracht van dit natuurfenomeen. Het ticket voor de helikoptervlucht koop je best ter plaatse en gaat volgens het ‘first come first serve’-principe.

Liefhebbers kunnen aansluitend het tropische vogelpark bezoeken ‘Parque de Aves’ waar vogels van de hele wereld vertoeven.

Noord Argentinie Reizen Atacama 4

6 Iguazu - Cachi

Privé transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta (op maandag, woensdag of vrijdag rechtstreeks).

In de luchthaven van Salta haal je de huurwagen op en start het avontuur in het noordwesten van Argentinië. De schilderachtige rit naar het koloniale pareltje Cachi brengt je in 4 uur achtereenvolgens door de groene Escoipe Canyon, over de bergpas Cuesta del Obispo (3752m) en door het kurkdroge nationaal park Los Cardones (cactussen). Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waar je kan stoppen.

Cachi is een vredig dorpje dat doet denken aan de tijden van Zorro, gesticht in 1694 met een mooi dorpsplein. De meeste huizen zijn opgetrokken in de typische koloniale adobestijl. Elegante zuilenrijen, strakke rechtlijnige gevels, oude lantaarns en patio’s vol met planten. Hier is het aangenaam rondkuieren.

Acsibi2 Argentinie Reis Salta

7 Molinos

Na een uur over de befaamde ‘Ruta Nacional 40’ bereik je het slaperig dorpje Molinos, waar een pittoreske witte kerk en een reeks adobehuizen afsteken tegen majestueuze bergketens. Hier herbeleef je als het ware een stukje (pre-)koloniale geschiedenis van Argentinië.

Onderweg stop je in klein gehucht. Met een lokale gids gaat het eerst per jeep en vervolgens te voet door een kloof naar rotsformaties met enorme druipstenen die lijken alsof het boetseerwerk nog gedaan moet worden: de afgelegen grotten van Acsibi.

Argentinie Reizen 41

8 Molinos - Cafayate

Alvorens verder te reizen naar het wijnstadje Cafayate kan je optioneel genieten van een begeleide wijntour in één van de gerenommeerde bodega’s van de streek. De specialiteit is hier de fruitige Torrontés, een droge witte druif met een sterke afdronk die rijpt op grote hoogtes.

Vanuit Molinos doorkruis je de Quebrada de las Flechas (kloof der pijlen) die over een afstand van 150 km grillige en spectaculaire panorama’s toont. Het zandstenen gebergte is door eeuwenlange erosie van hevige regenval en wind zo geplooid en gespitst, dat het lijkt alsof je door een ‘bos’ van zandpijlen en gerimpelde bergen rijdt.

In de namiddag kan optioneel een paardrijtocht georganiseerd worden door de wijngaarden rond Cafayate.

Tegel Cafayate Argentinie

9 Cafayate - Salta

De rit tussen Cafayate en Salta brengt je door de Quebrada de las Conchas langs adembenemende rotsformaties en canyons met de meest uiteenlopende kleuren van grijsgroen tot donkerrood.

Je levert de huurwagen in te Salta.

Tegel Tolar Grande1 Argentinie

10 Tolar Grande

Een Engelssprekende chauffeur gids haalt je ‘s ochtend op bij het hotel voor een 4-daagse begeleide jeepexpeditie naar de Argentijnse Puna. Een miniversie van onze grote Puna expeditie.

Via de Quebrada del Toro zet je koers naar San Antonio de los Cobres, een klein mijnwerkersdorp (koper en zink) op 3775 meter hoogte. Na de lunch reis je verder via de 4560m hoge bergpas ‘Abra de Alto Chorrillos’ naar Tolar Grande (3700m). Het wordt al snel duidelijk dat je de bewoonde wereld achter je laat en dat je wat comfort zal inruilen voor waanzinnige landschappen die zelden bezocht worden door toeristen.

Bezienswaardigheden op het programma vandaag zijn o.a. de Tuzgler vulkaan, de zoutvlakte Salar de Pocitos, Siete Curvas en Desierto del Diablo.

Je zal 2 nachten verblijven in een eenvoudig pension of bij een gastgezin. Ontbijt en avondmaal zijn voorzien in het (enige) restaurant van Tolar Grande.

Reistijd: 6u, 350km

Argentinie Reizen 43

11 Salar de Arizaro

De volgende dag trek je erop uit en bezoek je de 2.000 km² grote zoutvlakte Salar de Arizaro (3460m). In de omgeving liggen maanlandschappen zonder weerga. Je bezoekt de karakteristieke Cono de Arita, een perfect symmetrische 200 meter hoge kegel die als een eilandje op de zoutvlakte drijft.

Rit naar Antofallita en een bezoek aan de zoutvlaktes Salar del Hombre Muerto & Salar de Antofalla die wellicht als mooiste zoutvlaktes van de regio gelden.

Via de Vega Colorada en de Quebrada de Calalaste reis je verder naar Antofagasta en El Penon. Tussen Antofagasta en El Penon geniet je ook gedurende enkele kms van een stukje verharde weg, een ware verademing!

Reistijd: 7u, 340km

Argentinie Reizen Catamarca Atacama 1

12 Campo de Piedra Pomez

‘s Ochtends trek je naar de vulkaan Carachi Pampa waar er van mei tot oktober enkele flamingo’s vertoeven in de gelijknamige lagune.

Na de middag bezoek je naar het gigantische Campo de Piedra Pomez, of vrij vertaald ‘het veld van puimstenen’. Campo de Piedra Pomez is gelegen in een regio meer dan 200 vulkanen en op ongeveer 63 km van de bekende vulkaan Antofagasta de la Sierra. Een grote vulkanische explosie, afkoelende vulkanische gassen en later de sterke winden vormden dit sneeuwwit gesteente om tot ware kunstwerken.

Samen met de gids wandel je als afsluiter door het schitterende duinenlandschap van Dunas Blancas langs tientallen “natuurlijke sculpturen” die dit weinig bezochte beschermd natuurgebied sieren.

Reistijd: 5u, 130km

Atacama Be Puna Expedition Carachi Pampa

13 Terug naar Salta

Reisdag: transfer van El Peñon naar Salta via Cafayate met onderweg voor heerlijke Asado lunchstop. We zien ook eindelijk de verharde weg terug na het dorpje Villa Vil. Sunset in de Quebrada de las Conchas

Reistijd: 7u, 490km

Finca Valentina Argentinie Reizen Estancia Argentina

14 Vrije dag

Op deze vrije dag kunnen liefhebbers de twee belangrijkste religieuze gebouwen bezoeken, zijnde de kathedraal en de basiliek van San Francisco opgetrokken in Italiaanse Barokstijl. Ook het (kleine) MAAM museum is een bezoekje waard. Het museum staat bekend om z’n 3 perfect bewaarde mummies die teruggevonden werden op de top van de stratovulkaan Llullaillaco.

Op en rond de Plaza de Armas getuigen rijkelijk bewerkte herenhuizen met Spaanse architectuur, kasseistraten, honderd jaar oude monumenten en smalle voetpaden dat de koloniale geest hier nog steeds sterk aanwezig is. Een bezoek aan de stad en de omgeving betekent ongetwijfeld ook even het proeven van de wereldwijd bekende “empanada’s” uit Salta.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be2

15 Salta - Buenos Aires

Privé transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires.

Bij aankomst privé transfer naar het hotel.

’s Avonds kan je optioneel een passionele tango dansvoorstelling bijwonen, inclusief driegangenmenu en transfers van en naar je hotel.

Argentinie Reizen Restaurants2

16-17 Terugreis

Privé luchthaventransfer en internationale vlucht naar België. Aankomst de volgende dag.

Andere reissuggesties