ARGENTINIE

SIGNATURE Wonders of the North

Doorkruis Noordwest-Argentinië & de desolate Puna

Argentinie Chili Patagonie Rondreis Specialist Atacama70

1 Reis naar Buenos Aires

Neem de avondvlucht naar Buenos Aires.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be7

2 Aankomst Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires in de vroege ochtend. Verwelkoming op de luchthaven en privé transfer naar je hotel.

Vroege check-in op aanvraag.

We voorzien een stadstour die je meevoert langs de belangrijkste wijken van Buenos Aires. Slenter door San Telmo, de oudste barrio doorspekt met artiestenstudio’s, antiekzaken en vlooienmarkten. In het levendige La Boca fotografeer je de legendarische kleurrijke gevels en sieren tangodansers het straatbeeld. Daarna trek je naar het noordelijk gelegen Palermo, waar eclectische restaurants, gezellige bars en trendy winkels elkaar afwisselen. Tot slot breng je een bezoek aan de beroemde begraafplaats Recoleta.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be8

3 Buenos Aires

Een vrije dag in Buenos Aires, ideaal om uit te rusten of op eigen tempo deze bruisende metropool verder te verkennen.

Optioneel kan je vandaag de ferry heen en terug nemen naar het stadje Colonia del Sacramento in Uruguay.

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 1

4 Reis naar Iguazu

Privé transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu, gelegen aan het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Dé uitvalsbasis voor één van de meest indrukwekkende watervalspektakels ter wereld. Bij aankomst pirvé transfer naar het hotel.

Iguazu Falls haalt haar kracht uit de samenvloeiing van het Pantanal bekken (Brazilië) en rivieren Paraguay en Parana. Hierdoor vormde zich over een breedte van 4 km (in de vorm van de letter ‘U’) een waterval die 4 keer zo breed is als de Canadese Niagara Falls. Iguazu Falls bestaat uit meer dan 270 watervallen. Doordat het water hier zo’n 80 meter in de diepte valt, hangt er quasi constant een nevelwolk over het gebied met een microklimaat en een bijzondere flora en fauna als gevolg.
Een absoluut hoogtepunt op je reis!

Iguazu Falls Waterval Argentinie Reis 4

5 De watervallen van Iguazu

Een vrije dag om op eigen ritme het Argentijnse Nationaal Park te verkennen. Met een taxi (via het hotel) geraak je vlot bij de ingang waarna je, na het betalen van het entreegeld, het park exploreert via een aangelegd netwerk van passerelles en een frequent over-en-weer rijdend treintje.

Het indrukwekkendste deel van Iguazu Falls ligt bij de ‘Garganta del Diablo’, de Duivelskeel, waar het watervolume met een ongekende kracht over de basaltrotsen buldert. Tijdens de boottocht Gran Aventura word je letterlijk in het waterfenomeen ondergedompeld.

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis1

6 De watervallen van Iguazu

Op de tweede dag steek je de grens over voor een bezoek (op eigen houtje) van het Braziliaanse Nationaal Park. Deze zijde kenmerkt zich met zijn imponerend overzicht over de watervallen.

Een aanrader is de helikoptervlucht (10min, ong. €150 pp). Tijdens de vlucht krijg je een fantastisch beeld op de omvang en de kracht van dit natuurfenomeen. Het ticket voor de helikoptervlucht koop je best ter plaatse en gaat volgens het ‘first come first serve’-principe.

Liefhebbers kunnen aansluitend het tropische vogelpark bezoeken ‘Parque de Aves’ waar vogels van de hele wereld vertoeven.

Noord Argentinie Reizen Atacama 4

7 Iguazu - Cachi

Privé transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta (op maandag, woensdag of vrijdag rechtstreeks).

In de luchthaven van Salta haal je de huurwagen op en start het avontuur in het noordwesten van Argentinië. De schilderachtige rit naar het koloniale pareltje Cachi brengt je in 4 uur achtereenvolgens door de groene Escoipe Canyon, over de bergpas Cuesta del Obispo (3752m) en door het kurkdroge nationaal park Los Cardones (cactussen). Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waar je kan stoppen.

Cachi is een vredig dorpje dat doet denken aan de tijden van Zorro, gesticht in 1694 met een mooi dorpsplein. De meeste huizen zijn opgetrokken in de typische koloniale adobestijl. Elegante zuilenrijen, strakke rechtlijnige gevels, oude lantaarns en patio’s vol met planten. Hier is het aangenaam rondkuieren.

Acsibi2 Argentinie Reis Salta

8 Molinos

Na een uur over de befaamde ‘Ruta Nacional 40’ bereik je het slaperig dorpje Molinos, waar een pittoreske witte kerk en een reeks adobehuizen afsteken tegen majestueuze bergketens. Hier herbeleef je als het ware een stukje (pre-)koloniale geschiedenis van Argentinië.

Onderweg stop je in klein gehucht. Met een lokale gids gaat het eerst per jeep en vervolgens te voet door een kloof naar rotsformaties met enorme druipstenen die lijken alsof het boetseerwerk nog gedaan moet worden: de afgelegen grotten van Acsibi.

Argentinie Reizen 41

9 Molinos - Cafayate

Alvorens verder te reizen naar het wijnstadje Cafayate kan je optioneel genieten van een begeleide wijntour in één van de gerenommeerde bodega’s van de streek. De specialiteit is hier de fruitige Torrontés, een droge witte druif met een sterke afdronk die rijpt op grote hoogtes.

Vanuit Molinos doorkruis je de Quebrada de las Flechas (kloof der pijlen) die over een afstand van 150 km grillige en spectaculaire panorama’s toont. Het zandstenen gebergte is door eeuwenlange erosie van hevige regenval en wind zo geplooid en gespitst, dat het lijkt alsof je door een ‘bos’ van zandpijlen en gerimpelde bergen rijdt.

In de namiddag kan optioneel een paardrijtocht georganiseerd worden door de wijngaarden rond Cafayate.

Tegel Cafayate Argentinie

10 Cafayate - Salta - Purmamarca

De rit tussen Cafayate en Salta brengt je door de Quebrada de las Conchas langs adembenemende rotsformaties en canyons met de meest uiteenlopende kleuren van grijsgroen tot donkerrood.

Je levert de huurwagen in te Salta en ontmoet de privé gids die je de komende dagen zal begeleiden op het hoogplateau. Langs de bergweg La Cornisa trek je noordwaarts en bereik je in de late namiddag in Purmamarca, je uitvalsbasis voor de Argentijnse Puna (hoogplateau).

Tegel Hornocal1 Argentinie

11 Quebrada de Humahuaca

Er wordt een volledige dag voorzien om de kloof ‘Quebrada de Humahuaca’ te ontdekken samen met je gids.

Deze uitgestrekte ravijn met magnifieke vormen en kleuren die over een afstand van 155 km tot aan de grens met Bolivië loopt en tal van Quechua-gemeenschappen herbergt. Sta stil bij adembenemende uitzichten, kuier door pittoreske dorpjes, elk met hun eigen charme en authenticiteit en bezoek een kleurrijke indianenmarkt.

Tegel Tolar Grande1 Argentinie

12 Salinas Grandes & Tolar Grande

Via de steile haarspeldbochten van de Cuesta de Lipan stijg je naar de zoutvlakte Salinas Grandes (3400m), een van de meest afgelegen zoutvlaktes van Argentinië met een oppervlakte van ong. 220 km². Lokale bewoners noemen deze vlakte ‘océanos blancos’, de witte oceanen. Nog steeds wordt er zout gewonnen in de kleine vierkante bassins. Na het bezoek aan de zoutvlakte zet je koers naar San Antonio de los Cobres, een klein mijnwerkersdorp (koper en zink) op 3775m, voor de lunch.

Via de 4560m hoge bergpas ‘Abra de Alto Chorrillos’ reis je over een onverharde grindweg naar Tolar Grande (3700m). Het wordt al snel duidelijk dat je de bewoonde wereld achter je laat en dat je wat comfort zal inruilen voor waanzinnige en desolate landschappen die (deels door de geïsoleerde ligging) zelden bezocht worden door toeristen.

Bezienswaardigheden onderweg zijn o.a. de Tuzgler vulkaan, de zoutvlakte Salar de Pocitos, Siete Curvas en Desierto del Diablo.

Je zal hier 2 nachten verblijven bij een gastgezin in het eenvoudige dorpje.

Argentinie Reizen 43

13 Salar de Arizaro

De volgende dag trek je erop uit en bezoek je de 2.000 km² grote zoutvlakte Salar de Arizaro (3460m).

In de omgeving liggen maanlandschappen zonder weerga. Je bezoekt de karakteristieke Cono de Arita, een perfect symmetrische 200 meter hoge kegel die als een eilandje op de zoutvlakte drijft. Bij El Arenal tref je bolvormige geërodeerde rode zandrotsen en aan de turquoise poeltjes “Ojos de Mar” raak je gefascineerd door een bijzonder ecosysteem van levende stromatolieten. Deze diepe natuurlijke poeltjes met een hoog kalk- en zoutgehalte liggen als spiegeltjes verspreid over de zoutvlakte, een magisch beeld!

Argentinie Reizen 11

14 Jeeptocht naar Salta

Je reist terug naar het mijnwerkersdorp San Antonio de los Cobres.

Vanuit San Antonio volg je een verharde weg terug naar Salta en volgt daarbij de route van de beroemde trein ‘Tren a las Nubes’ langs o.a. enorme cactusvelden en de grimmig gerimpelde rotswanden van de Quebrada del Toro.

Argentinie Reizen Mendoza Atacama2

15 Vrije dag Salta

Op deze vrije dag in Salta kunnen liefhebbers de twee belangrijkste religieuze gebouwen bezoeken, zijnde de kathedraal en de basiliek van San Francisco opgetrokken in Italiaanse Barokstijl. Ook het (kleine) MAAM museum is een bezoekje waard. Het museum staat bekend om z’n 3 perfect bewaarde mummies die teruggevonden werden op de top van de stratovulkaan Llullaillaco.

Op en rond de Plaza de Armas getuigen rijkelijk bewerkte herenhuizen met Spaanse architectuur, kasseistraten, honderd jaar oude monumenten en smalle voetpaden dat de koloniale geest hier nog steeds sterk aanwezig is. Een bezoek aan de stad en de omgeving betekent ongetwijfeld ook even het proeven van de wereldwijd bekende “empanada’s” uit Salta.

Buenos Aires Argentinie Reizen Atacama Be2

16 Salta - Buenos Aires

Privé transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst privé transfer naar het hotel.

’s Avonds woon je een vurige tangovoorstelling bij, inclusief driegangenmenu en transfers van en naar je hotel.

Argentinie Reizen Restaurants2

17-18 Terugreis

Privé luchthaventransfer en internationale vlucht naar België. Aankomst de volgende dag.