ARGENTINIE

SIGNATURE El Ultimo Confin

Langs de fysieke grenzen van Argentinië. Natuurreis voor meerwaardezoekers.

NUTTIG OM WETEN

In Patagonie zijn de reisseizoen tegenovergesteld dan de Europese. Tijdens onze wintermaanden is het daar zomer en omgekeerd. Gemiddelde temperaturen variëren tussen de 13 à 15°C in Calafate en Trelew vs. 30°C in Iguazu. De zomermaanden vormen de beste reisperiode maar gaan ook gepaard met een onstabiel klimaat met sterke wind die plots kan opsteken. Vaak spreekt men over de 4 seizoen in 1 dag en windstoten van soms 90 à 120 km per uur zijn niet abnormaal.

De beste reistijd situeert zich, afhankelijk van het gebied dat je bereist, tussen september en april. Kerst, januari en februari zijn doorgaans warm en zonnig. Het is dan echter ook zomervakantie voor Argentijnen en Chilenen waardoor het overal een stuk drukker (en duurder) is. Wie op Peninsula Valdes Bultrugwalvissen wil spotten, onderneemt zijn Patagonie reis best tussen oktober en december.

Je reist op basis van standaardkamers met inbegrepen ontbijt.

Gezonde fysieke conditie is aangeraden. In El Chaltén kunnen naar keuze wandelingen met uiteenlopende moeilijkheidsgraden gemaakt worden.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig.