CHILI

VERLENGING Rapa Nui

4-daags verblijf op het mythische Paaseiland

Ontdek Rapa Nui in detail

Chili Reizen 18

1 Santiago - Paaseiland

Vlucht van ong. 5 uur naar Hanga Roa waar je kort na de middag landt. Bijaankomst word je ‘fleurrijk’ verwelkomd en in privé wagen naar je hotel gebracht. 

Rapa Nui, zoals het eiland door z’n Polynesische inwoners genoemd wordt, ligt bijna 3.500 km verwijderd van het vasteland en is daarmee één van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Dé belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland zijn de ‘moai’, levensgrote stenen beelden die her en der over het vulkanische eiland verspreid staan als eerbetoon aan de goden. 

Opgelet: op dinsdag zijn er geen vluchten naar Paaseiland.

Chili Reizen 29

2 Paaseiland

Vrije dag op Paaseiland. Huur een fiets of huurwagen in de hoofdstraat en trek er op eigen houtje op uit. 

(*) Of kies voor een privé excursie waarbij je met een lokale Engelssprekende gids de hoogtepunten op het eiland bezoekt. Langs een zwarte kustlijn gaat het ‘s ochtens Oostwaarts langs schitterende zichten op de peninsula Poike. Je stopt bij Ahu Vaihu, waar de golven van de Stille Oceaan zwaar inbeuken op het eiland en je ten volle het isolement van deze plek aanvoelt. Hier stonden ooit 8 moai die later neergehaald werden en nu zwaar gehavend op de grond liggen. Her en der liggen de rode pukaos (hoeden) verspreid. de krater van de Rano Raraku-vulkaan, de steengroeve van het eiland. Op de hellingen staan beelden waarvan sommige nog niet helemaal afgewerkt zijn. Bij Ahu Tongariki tref je vervolgens een platform met 15 moai beelden dat in 1960 door een zware zeebeving en een tsunami zwaar beschadigd werd, maar later hersteld werd door een team Japanse experts. Afsluiten doe je bij de grootste moai (10 meter hoog) van het eiland op de site van Ahu Te Pito Kura en onder de wuivende palmbomen van het schitterende strand van Anakena. Lunch inbegrepen.

Chili Reizen 5

3 Paaseiland

Vrije dag op Paaseiland. Huur een fiets of huurwagen in de hoofdstraat en trek er op eigen houtje op uit. 

(*) Of kies voor een privé excursie waarbij je met een lokale Engelssprekende gids op een halve dag de uitgedoofde Rano Kao-vulkaan bezoekt. Hier was vroeger het ceremoniële dorp Orongo gevestigd met z’n petrogliefen van de Tangata Manu of ‘Vogelman’. Na een wandeling door door de steengroeve van Ahu Vinapu zet je koers naar de grotten en muurschilderingen van Ana Kai Tangata. Einde kort na de middag in Hanga Roa. Vrije namiddag.

Chili Reizen 19

4 Paaseiland - Santiago

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Santiago.