BOLIVIE - ARGENTINIE

CROSSBORDER Butch Cassidy

The Wild West' van Zuid-Amerika. Overland van Salta naar Salar de Uyuni.

CIUDAD DE ROMA - 05.56 PM

NUTTIG OM WETEN

Het droge seizoen: april/mei tot oktober. Overdag aangenaam warm, ’s nachts koelt het stevig af (soms tot onder het vriespunt). De ideale reisperiode voor deze reisroute zijn de lente- (april – mei) en herfstmaanden (september – november), dan is het aangenaam warm, helder met gemiddeld 7 tot 9 uur zonneschijn per dag. Gemiddelde dagtemperaturen: 20 à 25°C in Noord Argentinie, vs. 15°C in Uyuni. ’s Nachts kunnen de temperaturen in de Boliviaanse Zuid Lipez zakken tot -9°C / -12°C. De koudste nachten in de Zuid Lipez zijn juni en juli (-20°C) met kans op ijsplekken in de Zuid-Lipez. 

Jeeptochten over de Altiplano hebben altijd een avontuurlijke karakter. Bolivië is weinig ontwikkeld op vlak van toeristische infrastructuur: slechte (vaak onverharde) wegen in combinatie met weinig regelgeving, wisselvallige of harde weersomstandigheden, en denkwijzen die verschillen van de onze kunnen leiden tot kleine programmawijzigingen waardoor een flexibele ingesteldheid noodzakelijk is.

Soms leg je lange afstanden af. Bagage gaat, afhankelijk van het aantal reizigers in de koffer of op het dak. Een stofhoes komt altijd van pas. Wat accommodaties betreft is er in Bolivië weinig keuze. Het is daarbij noodzakelijk af en toe de comfortdrempel wat te verlagen. In ruil geniet je van exclusieve uitzichten en unieke reiservaringen.

Atacama kiest standaard voor de meest comfortabele hotelopties ter plaatse. 

Deze reis situeert zich op hoogtes tussen de 1200 à 4600m. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn immers zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon.

Salta 1200m | Purmamarca 2300m | Tupiza 2960m | Villamar 4000m | Ojo de Perdiz 4600m | Uyuni 3600m | Potosi 3890m | Sucre 3670m

Liefhebbers kunnen hun reis verlengen voor of na de reis.

ATA-suggesties: Atacamawoestijn, Titicacameer, Madidi nationaal park (Bolivie), Iguazu watervallen (Argentinië). Contacteer ons voor meer informatie.

In Argentinië & Bolivië overnacht je op basis van kamer met ontbijt. Extra inbegrepen maaltijden: lunch en wijndegustatie in Cafayate en volpension tijdens 5-daagse jeeptocht in Zuid-Bolivie (Tupiza – Uyuni, dag 9 t.e.m 13). Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde conditie in combinatie met een avontuurlijke instelling is gewenst. Ondanks de grote hoogte zijn er op deze reis geen grote fysieke inspanningen.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. Tijdens de jeepexpeditie reis je in recente jeeps (max 4 personen + 1 chauffeur/gids), steeds uitgerust met een zuurstoffles en satelliettelefoon.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig.