BOLIVIE - ARGENTINIE

CROSSBORDER Butch Cassidy

The Wild West' van Zuid-Amerika. Overland van Salta naar Salar de Uyuni.

CIUDAD DE ROMA - 05.56 PM

Reisprogramma Butch Cassidy

Atacama Argentinie Reizen Buenosaires Tango

1-2 Aankomst Buenos Aires

Welkom in Buenos Aires, het ‘Parijs van Zuid-Amerika’. Privétransfer naar het hotel.

Atacama Argentinie Reizen Buenosaires

3 Buenos Aires vrije dag

Vrije dag in Buenos Aires. Je kunt op eigen houtje de bruisende metropool verkennen of opteren voor een optionele stadstour. Op wandelafstand van het hotel liggen de Plaza de Mayo met de Casa Rosada, het Café Retiro, Teatro Colon en de moderne wijk Puerto Madero. Iets verder liggen de residentiële wijk San Telmo, het kleurrijke La Boca met zijn hoge Montmartre-gehalte, en het Recoleta-kerkhof.

’s Avonds laat je je meeslepen op Argentijnse ritmes tijdens een tango-voorstelling (inclusief).

Atacama Argentinie Reizen Cachi1

4 Cachi & Cuesta del Obispo

Vlucht van 2 uur naar Salta, je uitvalsbasis voor de verkenning van de ruige Quebrada’s (rotskloven) van het Noordenwesten.

De weg slingert via het Los Cardones Nationaal Park, de groene bergpas Cuesta del Obispo en de Escoipe Canyon naar het sfeervolle dorp Cachi waar het heerlijk rondslenteren is over een schattig dorpspleintje en door de pittoreske straatjes.

Atacama Argentinie Reizen Quebradadelasflechas

5 Quebrada de las flechas & Molinos

Je reist zuidwaarts via de schilderachtige ‘Ruta Nacional 40’ naar het koloniaal pareltje Molinos, waar de tijd haast stil bleef staan. Een pittoreske witte kerk en een reeks adobe huizen steken er mooi af tegen majestueuze bergketens.

Onderweg hou je halt in Seclantas waar je opgewacht word door een lokale gids voor een prachtige jeeptocht en wandeling van de gebaande paden in het weinig bereisde achterland.

Atacama Argentinie Reizen Cafayate1

6 Quebrada de las conchas & Cafayate

Langs de Quebrada de las Flechas (kloof der pijlen) zak je af naar het wijndorp Cafayate, een rit van ong. 2u. Daarna reis je nog 4 uur noordwaarts langs de Rio de las Conchas naar Salta. De weg slingert van de ene grillige kloof in de andere. Bij Los Castillos (de kastelen), El Obelisco (de obelisk), El Ampiteatro (het amfitheater) of El Garganta del Diablo (de duivelskeel) zie je spectaculaire rotsformaties en kleurschakeringen.

In de late namiddag aankomst in Salta, een koloniale stad met een reeks kerken en kathedralen, en klein historisch centrum dat je gemakkelijk te voet kan verkennen. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het MAAM-museum, gelegen op het centrale plein. Het museum staat bekend om z’n 3 perfect bewaarde mummies die teruggevonden zijn op de top van de stratovulkaan Llullaillaco. Het gaat om geofferde Incakinderen uit de 15e eeuw.

Atacama Argentinie Reizen Quebradadelhumahuaca4

7 Quebrada de Humahuaca

Via de frisgroene bergroute ‘La Cornisa’ en door de indrukwekkende kloof “Quebrada de Humahuaca” (Unesco) trek je richting de provincie Jujuy. Bij Purmamarca en de “Cerro de los Siete Colores” (de zevenkleurige berg) wandel je door een prachtige ravijn met magnifieke vormen en kleuren. Deze loopt over een afstand van 155 km tot aan de grens met Bolivië en herbergt tal van Quechua-gemeenschappen die deze bergroute gebruikten voor het vervoer van lama’s, alpaca’s en vicuna’s. Kleurrijke indianenmarkten ontbreken dus niet op het programma. Je bezoekt het koloniale dorp en het marktplein van Humahuaca en bekijkt barokke muurschilderingen in het kerkje van Uquia.

Atacama Bolivie Reizen Tupiza2

8 Purmamarca - Tupiza

Bezoek aan de Incaruïnes bij Tilcara. Je volgt de Quebrada Humahuaca verder noordwaarts tot aan de Boliviaanse grenspost La Quiaca waar een Boliviaanse chauffeur wacht voor de transfer naar Tupiza (2950m), de stad waar Butch Cassidy zijn laatste dagen doorbracht.

Atacama Bolivie Reizen Cordilleralipez

9 Cordillera de Lipez

De Boliviaanse Altiplano (de Zuid-Lipez) is één van de meest onherbergzame gebieden op aarde en ongetwijfeld het adembenemendste natuurfenomeen van de centrale Andes, en dat komt niet alleen door de hoge ligging. De weinige bezoekers genieten hier van een magisch natuurspektakel. Via de schilderachtige kloof ‘Quebrada de Palala’ slingert de weg naar de Cordillera de Lipez en het gehuchtje San Pablo de Lipez waar je overnacht. Onderweg stop aan enkele uitkijkpunten die een goede kijk geven op het fenomeen van de ‘cirkel winden‘ van de Cordillera de Lipez. Vooral in het plaatsje Sillar maakt indruk.

Rit naar de weinig bezochte canyon “Ciudad de Roma”. Met een beetje geluk ben je getuige van de mooiste zonsondergang van de reis. Ciudad de Roma staat gekend om haar kleurrijke en vlijmscherpe ‘torens’ die gevormd werden na miljoenen jaren van erosie.

Atacama Bolivie Reizen Ciudadderoma

10 Lagunas Celeste & Morejon

Via grillige geologische rotsformaties bij Jatun en Juchuy Organo verder naar Villamar. Na de middag bereik je het onherbergzame spookstadje San Antonio Viejo, een stille getuige van de oude Spaanse bloeiende mijnindustrieën en bezoek je de mooie Lagunas Celeste en Morejon.

Atacama Bolivie Reizen Lagunaverde3

11 Laguna Colorada & Verde

Bezoek aan het nationale reservaat Eduardo Avaroa dat een reeks van adembenemende landschappen herbergt. De eerste stop gebeurt bij het schilderachtige Laguna Verde aan de voet van de imposante Llincancabur vulkaan (5990m), daarna volgen de geisers “Sol de Mañana”, de woestijn van Siloli en de Árbol de Piedra, een steen in de vorm van een boom.

Onder het scheerlicht van de ondergaande zon bereik je Laguna Colorada , één van de grootste giftige meren van de Altiplano. In de lente zakken grote kolonies flamingo’s af naar dit Adobe-kleurige meer om er zich te voeden met garnalen en algen.

Bolivie Reizen 26

12 Siloli woestijn

Per jeep verder noordwaarts naar de lagunas Cañapa, Hedionda en Ramaditas waar elegante Jamesflamingo’s met karmijnrode strepen samentroepen, een spectaculair schouwspel. Deze door algen en wieren gekleurde meren steken schril af tegen het overwegend aardkleurige landschap met een snoer van actieve smeulende vulkanen aan de horizon. In de late namiddag doorkruis je de ‘Salar de Uyuni’, de grootste zoutvlakte ter wereld (12.500 km²). Overnachting in een zouthotel aan de voet van de Tunupa vulkaan.

Bolivie Rondreizen Salardeuyuni Atacama5

13 Salar de Uyuni

Bezoek aan de Coquesa grot met 1000 tot 3000 jaar oude Chullpas mummies. Vanuit Chiquini volg je nadien een (stijgend) wandelpad naar grillige rotsformaties en ‘de Pucara de Chiquini’, mooie ruïnes van de Tiwanacota beschaving. Boven wacht een prachtig uitzicht over de Salar de Uyuni.

Bij het vulkanische eilandje Incahuasi hou je halt voor een wandeling langs reusachtige cactussen, een decor voor prachtige foto’s. Verder naar Colchani waar je het treinkerkhof en het zoutwinningsproces bekijkt. Overnachting in een sfeervol zouthotel, gelegen aan de rand van de wereldberoemde zoutvlakte, waar je met een aperitiefje in de hand opnieuw een prachtige zonsondergang bijwoont.

Bolivie Reizen 30

14 Uyuni - La Paz

Privé luchthaventransfer & vlucht naar La Paz. Privé hoteltransfer.

Atacama Bolivie Reizen Lama

15-16 Vertrek La Paz

Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam via Lima. We voorzien een dayroom op het luchthavenhotel in Lima om de wachttijd te overbruggen. Aankomst de volgende dag.