BOLIVIE - CHILI - ARGENTINIE

CROSSBORDER Sendero Altiplanico

Atacama’s meest volledige Altiplano-reis, door drie landen en van de gebaande paden

Nuttig om weten

Idealiter plan je deze reis tijdens voor- en najaar (maart, april, september, oktober, november).

Overdag aangenaam warm, ’s nachts koelt het stevig af (soms tot onder het vriespunt). Gemiddelde temperaturen tijdens de jeepsafari in Uyuni bedragen 15°C overdag en -9°C / -12°C ’s nachts.

Meer info op de themapagina Altiplano

Jeeptochten over de Altiplano hebben altijd een avontuurlijke karakter. Bolivië is weinig ontwikkeld op vlak van toeristische infrastructuur: slechte (vaak onverharde) wegen in combinatie met weinig regelgeving, wisselvallige of harde weersomstandigheden en denkwijzen die verschillen van de onze kunnen leiden tot kleine programmawijzigingen waardoor een flexibele ingesteldheid van pas komt.

Op sommige plaatsen leg je lange afstanden af naar een hotel. Bagage gaat, afhankelijk van het aantal reizigers in de koffer of op het dak. Een stofhoes komt altijd van pas. Wat accommodaties betreft is er in Bolivië weinig keuze. Het is daarbij noodzakelijk af en toe de comfortdrempel wat te verlagen. In ruil geniet je van wondermooie uitzichten en reiservaringen.

Atacama kiest standaard voor de meest comfortabele hotelopties ter plaatse.

Deze reis situeert zich op hoogtes tussen de 1200 à 4600m. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn immers zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon.

Salta 1200m | Tolar Grande 3500m | Salar de Tara 4500m | San Pedro de Atacama 2450m | Ojo de Perdiz 4600m | Uyuni 3600m | Potosi 3890m | Sucre 2810m

Gezonde conditie in combinatie met een avontuurlijke instelling is gewenst. Ondanks de grote hoogte zijn er op deze reis geen grote fysieke inspanningen.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. Tijdens de jeepexpeditie reis je in recente jeeps (max 4 personen + 1 chauffeur/gids), steeds uitgerust met een zuurstoffles en satelliettelefoon.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispas gegevens nodig.