ECUADOR

LUXEREIS Darwin's Voyage

Charles Darwin Achterna, vanuit de Mashpi lodge en aan boord van de luxe catamaran M/C Cormorant

Darwin's Voyage Reisprogramma

Atacama Reizen Ecuador2 © Carl De Meyer

1 Aankomst Quito - Zuleta

Bij aankomst in Quito (2800m) privé transfer naar Hacienda Zuleta, een mooie rit van ong. 2 uur over de Noordelijke Andes. Verblijf in de 16e eeuwse Hacienda Zuleta, gelegen op 2800 m hoogte tussen Cayambe en Otavalo op basis van volpension en de standaard inbegrepen activiteiten. Een brede waaier aan paardrijtours worden aangeboden mits supplement.

De hacienda telt 15 gastenkamers, allen met open haard en prachtige decoratie. Ter plaatse kan je kiezen uit een waaier aan activiteiten. Zo kan je een vrije dag opvullen door op verkenning te gaan in de omgeving van Zuleta. Daarnaast is het ook mogelijk om de operatieve boerderij van Hacienda Zuleta een bezoekje te brengen. Deze is eigendom is van de bekende Lasso familie, afstammelingen van Galo Plaza Lasso, ooit president van Ecuador. Er is een eigen zuivelbedrijf, een organische tuin en een forelkwekerij. Je kan er mooie wandelingen maken, paardrijden en het rehabilitatieprogramma van de condor bezoeken.

Hacienda Zuleta Ecuador Luxereis Atacama Be

2 Hacienda Zuleta

Geniet van een vrije dag in Hacienda Zuleta. Ga mountainbiken door de valleien, volg een kookworkshop met ingrediënten uit de organische tuin of leer borduren met lokale experts!

Op zaterdag en zondag kan je in Otavalo (op een uurtje van Zuleta) één van de grootste Andino-markten van het continent bijwonen. Naast de beroemde kunstnijverheidsmarkt op en rond de Plaza de Ponchos speelt er zich in de vroege ochtend ook een indrukwekkende dierenmarkt af. De Ecuadoraanse weefkunst heeft de laatste jaren internationale bekendheid verworden en ook de textiel uit Otavalo wordt naar alle uithoeken van het land geëxporteerd. Daarnaast staat Otavalo garant voor een vrolijke muzikale Andino-beleving. Talrijke muziekgroepjes kleuren mee het straatbeeld. De beste groepjes zie je de laatste jaren zelfs rondtoeren in Europa. Liefhebbers kunnen in de late namiddag vanuit het centrum een eenvoudige wandeling maken naar de watervallen van Peguche.

Atacama Reizen Ecuador17

3 Laguna Cuicocha - Mashpi Lodge

Met een privé gids bezoek je het hemelsblauwe Laguna Cuicocha, een vulkaankrater op 3086 m hoogte met 3km doorsnee en twee eilandjes in het midden, gelegen in het reservaat Cotacachi-Cayapas. Liefhebbers kunnen een 5-uur durende wandeling maken tussen 3100 en 3500 meter en genieten van weidse uitzichten over de vulkanen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Lunchpakket inbegrepen.

In de mistige nevelwouden botst een dikke wolkenmassa tegen de Andes aan met veel regen, groene valleien en een weelderige plantengroei als gevolg. Dit zijn de nevelwouden van Ecuador, de ideale habitat voor meer dan 1600 vogelsoorten. Niet voor niets staat dit oerwoud bekend als één van de meest bio-diverse plekken ter wereld.

Een privé transfer brengt je naar de Mashpi Lodge, een rit van ca. 2 uren. Je maakt een spectaculaire afdaling westwaarts, en daalt langs de Rio Blanco af. Achter elke bocht verandert de vegetatie. Na een warm onthaal door het Mashpi personeel bespreek je met je gids je persoonlijk excursie programma.

Darwins Voyage7 Ecuador Rondreis Vakantie Specialist

4 Maspi Lodge

Start je dag met een kopje koffie op het prachtige panorama terras. Ruik, kijk je ogen uit, en luister naar de symfonie aan vreemde vogelzangen in een mistig kader. Neem een kijkje in de vlinder- en kolibrie tuin of ga eventjes zwemmen onder de enorme waterval in de buurt.

Begeleide wandelingen voeren je overdag door een uitgestrekt privé-bos naar prachtige uitzichten op de vallei, langs klaterende watervallen, orchideeën, lianen en bromelia’s. Vreemde soorten mossen en reusachtige bloemen worden gehuld in een dikke nevel. Je spot hier kolibries, toekans, reuze vlinders en met wat geluk zelfs een ocelot of brilbeer. Vergeet je verrekijker niet.

Na zonsondergang worden nachtwandelingen aangeboden en maak je kennis met een heel andere dierenwereld. Samen met de gidsen ga je op zoek naar kleine (en enkele transparante!) kikkers, slangen, insecten en zelfs tarantula’s.

Darwins Voyage5 Ecuador Rondreis Vakantie Specialist

5 Maspi Lodge

Een nieuwe dag vol wildlife-beleving! Dagelijks keer je terug naar de lodge voor een heerlijke lunch en siësta moment.

Optioneel kan je gaan zweefvliegen boven en door het bos aan boord van de spectaculaire Mashpi Dragonfly kabelbaan (€40 pp).

Ook een aanrader is om in de late namiddag de activiteit Sky biken in te plannen, waarbij je een parcours van 200 meter door jungle fietst naar een observatietoren die je tot hoog boven de wolken leidt. Langzaam zie je de zon in de wolken zakken.

’s Avonds worden een reeks lezingen aangeboden over deze bijzondere biotoop en verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten die in dit gebied lopen. De lezingen worden gegeven door de Mashpi biologen en starten dagelijks om 19.30 uur.

Darwins Voyage8 Ecuador Rondreis Vakantie Specialist

6 Maspi Lodge - Quito

Rond 11:00 uur ‘s morgens is het tijd om uit te checken en word je naar de prachtige Casa Gangotena in Quito gebracht, een rit van ong. 3 uur. Er wordt een lunchbox voor onderweg voorzien.

Liefhebbers van de pure ‘latino ambiance’ kunnen sfeer opsnuiven op één van de vele terrasjes van het gezellige Plaza Foch of een taxi regelen naar La Ronda, een autovrije wijk met gerenoveerde koloniale panden waar straatmuzikanten, talrijke bars en restaurants met livemuziek zorgen voor gezelligheid.

Atacama Reizen Ecuador29

7 Koloniaal Quito

Privé stadstour met Engelssprekende gids. In Quito is het genieten van een staaltje fraaie koloniale architectuur. Gelegen aan de voet van de Panecillo-heuvel, herbergt de hoofdstad één van de grootste en beste bewaarde historische centra van Zuid-Amerika (Unesco). Hier is bijna geen modern gebouw te bespeuren. Herenhuizen met blauw geschilderde raamkozijnen, pittoreske patio’s en plaza’s, gerestaureerde kloosters en kerken brengen je in de sfeer van de Spaanse overheerser en de Nieuwe Wereld. De kruisgang van het San Francisco klooster, waarbij de grondvesting werd opgetrokken uit Inca ruïnes, en het overdadige Spaanse barokke interieur van de Jezuïeten kathedraal “la Compañía” maken ongetwijfeld indruk. Een rit van ongeveer anderhalf uur van Quito naar het hotel in Lasso.

Atacama Reizen Ecuador26

8 Cotopaxi nationaal park

Een privé dagexcursie met Engelssprekende gids naar de perfect symmetrische vulkaankegel Cotopaxi is een niet te missen hoogtepunt van de Noordelijke Andes. De actieve stratovulkaan Cotopaxi is één van de hoogte actieve vulkaan ter wereld en wordt door zijn elegante silhouet ook wel ‘de hals van de Maan’ genoemd. Het nationale park toont een desolaat maanlandschap rond een zwarte zandzee met glinsterende meren. Na een warme mok coca-thee aan de ingang trek je per jeep naar een kleine parking op 4500 meter waar een langzame korte klim start naar de berghut ‘refugio Jose Ribas’ op 4810 meter. De afdaling van de parking naar Laguna Limpiopungo kan per mountainbike of jeep afgelegd worden (naar keuze). Aansluitend een 3 uren durende privé rit naar je verblijf bij de thermale baden van Papallacta. Het entreegeld voor de termen is inbegrepen.

Atacama Reizen Ecuador18

9 Papallacta - Quito

Begeleide wandeltocht (3 uur) van de ingang van het Nationaal Park Cayambe-Coca (3800 m) door een typisch Paramo-landschap naar de meren van Baños met uitzichten op de Antisana vulkaan. Onderweg is het uitkijken naar de brilbeer, berghert, de bergtapir, chimborazo-kolibries en adelaars. Transfer naar het hotel nabij de luchthaven voor de vroege vlucht naar Galapagos.

Darwins Voyage4 Ecuador Rondreis Vakantie Specialist

10 Cruise door de Galapagos eilanden

Transfer naar de luchthaven voor een vlucht van ong. 2 uur naar het Galapagos nationaal park voor een 4-daagse cruise in een comfortabele all in formule. Gelijk welke cruiseroute je kiest, elke route verkent verschillende eilanden die een goede kijk geven op de jonge vulkanische evolutie van de eilanden in combinatie met enkele verbijsterende wildlife close-ups. De meeste toeristen starten of eindigen hun reis in Baltra en reizen overland via de torenhoge Scalesie- en Guayabillowouden van Santa Cruz naar de kleine havenstad Puerto Ayora waar de schepen hun gasten verwelkomen. Onder de vaak laaghangende mist huist een kolonie wilde reuzenschildpadden in mysterieuze moerassen.

Atacama Reizen Ecuador33

11 - 13 Cruise door de Galapagos eilanden

Tijdens de cruise ga je doorgaans 2 à 3 keer per dag aan wal voor een begeleide wildlife observatie. Op de maagdelijk witte stranden verwelkomen eigenzinnige leguanen, koddige blauwvoetgenten, Albatrossen en fregatvogels je in onoverzienbare aantallen. Een eind verderop waden 200 kg zware schildpadden door reuzecactuswouden. Desolate maanlandschappen met rokende kraters en lavavelden vloeien over in wilde kliffen en kristalheldere wateren waarin reuze mantaroggen of haaien rondcirkelen. Wie het niet erg vindt nat te worden treft in Galapagos een adembenemende onderwaterwereld aan. Je snorkelt tussen pijlsnelle pinguïns en leguanen, tuimelende zeeleeuwen en witpuntrifhaaien. Van een once-in-a-lifetime experience gesproken!

De laatste dag vergezeld de natuurgids je naar de luchthaven van Baltra voor de binnenlandse vlucht naar Guayaquil. Transfer naar het hotel.

Atacama Reizen Ecuador37

14 - 15 Vertrek vanuit Guayaquil

Transfer naar de internationale luchthaven van Guayaquil. Aankomst in Brussel de volgende dag.

Video impressie