CHILI - ARGENTINIE

SIGNATURE Tierra Australis

Trotseer de natuurelementen tijdens een 5-daagse cruise door Vuurland. Beleef Torres del Paine Nationaal Park vanuit een deluxe yurt in Patagonia Camp

Nuttig om weten

In Patagonie zijn de reisseizoen tegenovergesteld dan de Europese. Tijdens onze wintermaanden is het daar zomer en omgekeerd. De beste reistijd situeert zich tussen september en april. Ideaal zijn kerst, januari en februari. Dan is het doorgaans warm en zonnig. Het is dan ook zomervakantie voor Argentijnen en Chilenen waardoor het overal een stukje drukker (en duurder) is. Gemiddelde temperaturen schommelen rond de 15°C maar vaak spreekt men over de 4 seizoen in 1 dag. Warme dagen tot 25°C, een plotse sneeuwstorm of windstoten van 90 à 120 km per uur zijn niet abnormaal. De zomermaanden vormen de beste reisperiode maar gaan ook gepaard met een onstabiel klimaat dat beïnvloedt wordt vanuit de Stille Oceaan.

Pinguïns in Vuurland nesten van oktober tot en met eind maart.

Je maakt de cruise op basis van een all inclusive formule met volpension (ontbijt, lunch en avondmaal) en een open-bar. Dagelijkse excursies zoals beschreven in het programma zijn inbegrepen en ter plaatse worden geen optionele excursies aangeboden. Tijdens de excursies wordt whisky en warme chocomelk geserveerd. Liefhebbers kunnen tijdens vrije momenten deelnemen aan één van de vele lezingen georganiseerd aan boord. Tevens inbegrepen is de haventaks en het entreegeld voor de nationale parken. Dit bedrag bedraagt 50 USD per persoon maar kan doorgaans het jaar aangepast worden door de lokale autoriteiten. In dit geval rekent Atacama de meerprijs door aan de klant.

Niet inbegrepen zijn fooien voor gids en crew. Het bedrag varieert naargelang je appreciatie maar gebruikelijk is om ong. 15 usd per persoon per dag voor de crew/gids te voorzien.

Het schip VENTUS AUSTRALIS heeft een capaciteit van 100 kajuiten (onderverdeeld in 3 categorieën) en 210 passagiers. Alle kajuiten hebben dezelfde grootte (16,5 m²), hebben rechthoekige panorama-ramen (geen potholes) en zijn verspreid over drie decks.

Het Patagonia Deck is het beneden deck. Hier bevinden zich het restaurant en de kajuiten van de crew.

Daarboven ligt het Magellaan Deck waar de A en B kajuiten gelegen zijn. Beide kajuiten zijn even groot maar er zijn slechts 3 B-kajuiten, gelegen vooraan bij de motor en hier zijn enkel twin-bedden beschikbaar.

De AA-cabins liggen op het deck daarboven, het Tierra Del Fuego Deck. Deze hebben een iets groter panorama-raam. Er zijn ook 2 superior AA-kajuiten met een grootte van 20,5 m².

Op de derde verdieping, het 'upper' of Cabo de Hornos Deck, liggen de AAA cabins waar de ramen van het plafond tot aan de vloer reiken. Er zijn ook 2 superior AAA-kajuiten met een grootte van 20,5 m².

Helemaal bovenaan ligt het Darwin Deck waar zich de gezamenlijke living & lounges bevinden.

Foto's van de kajuiten en de brochure van het schip zijn verkrijgbaar op aanvraag. Contacteer ons.

Moeilijk! De meeste hotels hebben wifi al werkt het internet in Patagonie vaak zeer slecht of enkel in de gemeenschappelijke ruimtes, vooral in Torres del Paine NP. In de steden kan je doorgaans ook telefoneren met gsm of de telefoon in het hotel.

Tijdens de cruise ben je niet bereikbaar (geen wifi noch gsm-signaal).

Verwacht je aan de 4 seizoenen. De laagjesmethode is aangewezen. Wat niet mag ontbreken zijn een warme fleece, thermisch ondergoed, wandelbroek, windstopper, regenjas en broek, warme handschoenen, wandelschoenen, hoofddeksel en zonnebril.

Gezonde fysieke conditie met sportieve instelling is aangeraden. De excursies aan boord zijn voor alle leeftijden. Er worden zowel eenvoudige als pittige wandelingen aangeboden. Er is geen lift aan boord van het schip. In Torres del Paine nationaal park kies je zelf de moeilijkheidsgraad van de wandelingen uit.

Volpension is inbegrepen tijdens de cruise en Patagonia Camp. Enkel in Buenos Aires en Santiago dien je zelf voor een lunch en avondmaal te zorgen.

Ja, kinderen t.e.m 12 jaar kunnen een kinderkorting bekomen. De korting varieert naargelang de leeftijd. Prijzen op aanvraag.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Hou dit papiertje goed bij. Dit dient voorgelegd te worden aan de grens en voor je aan boord gaat van het cruiseschip.

Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. Bovendien zijn er voor deze reis hogere voorschotten alsook afwijkende betalingsvoorwaarden van toepassing.

De lokale munten zijn de Chileense en Argentijnse peso. Op de cruise en in de hotels kan je betalen met kredietkaart.