CHILI - ARGENTINIE

SIGNATURE Tierra Australis

Trotseer de natuurelementen tijdens een 5-daagse cruise door Vuurland. Beleef Torres del Paine Nationaal Park vanuit een deluxe yurt in Patagonia Camp

Ontdek Tierra Australis

Argentinie Iguazu Atacama Reizen Reis2

1-2 Aankomst Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires in de ochtend en privé transfer naar het hotel.

Voor de middag een privé begeleid stadsbezoek aan twee van de mooiste delen van Buenos Aires: de residentiële wijk San Telmo met z’n karakteristieke zondagsmarkt, en aansluitend het kleurrijke La Boca met waar je vooral in het weekend geniet van tango in de straten en hoge Montmartre-gehalte.

3 Buenos Aires

Laat de stad op je afkomen tijdens een vrije dag in Buenos Aires.

’s Avonds word je opgehaald voor een spectaculaire tango show inclusief driegangenmenu.

Atacama Individuele Reizen Patagonie Vakantie 12

4 Buenos Aires - Ushuaia

Privé luchthaventransfer voor de binnenlandse vlucht naar Ushuaia. Privé hoteltransfer.

Australis Cruise Patagonia Atacama12

5 Cruise 'Fjorden van Vuurland'

Rond de middag check je in voor de 5-daagse cruise door Vuurland in het kantoor van Cruceros Australis. Rond 18u ga je aan boord op de M/V Stella of Ventus Australis. Er volgt een welkomstdrink met introductie van de kapitein die vertelt over de bijzondere ontdekkingsreis naar één van de verste uithoeken van onze planeet. Daarna zet je koers richting Chili, door het Beagle kanaal & via het desolate eiland Navarino op zoek naar een stukje ‘extreem Patagonië’.

De cruise maak je op basis van een all-inclusive formule waarbij maaltijden, excursies en Engelssprekende gidsen en talrijke boeiende lezingen aan boord inbegrepen zijn.

Australis Cruise Patagonia Atacama11

6 Wulaia Baai & Kaap Hoorn

Voor de middag cruise je door Nassau Bay richting de desolate archipel en woelige baaien rond Kaap Hoorn Nationaal Park. Je gaat aan land voor een wandeling naar het wereldberoemde 425-meter hoge monument dat het echte ‘einde van de aarde’ symboliseert (onder voorbehoud van weersomstandigheden).

Na de middag wordt het anker uitgegooid in de historische Wulaia Baai op Navarino eiland, een gebied met ongekende natuurpracht en een dramatisch landschap. Bovendien is het één van de weinige plaatsen in Patagonië waar de menselijke geschiedenis net zo interessant is dan die van Moeder Natuur. Hier maakten beruchte zeevaarders en ontdekkingsreizigers kennis met grote groepen Yámana indianen die met hun haast vijandige hutten en vuurtjes het Beagle kanaal bevolkten. Zo ook Charles Darwin en zijn kapitein FitzRoy tijdens hun expeditie rond de wereld op de HMS Beagle in 1830. Je krijgt de keuze tussen drie mooie wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Australis Cruise Patagonia Atacama21

7 Avenue of the Glaciers: Pia & Garibaldi

’s Ochtens cruise je door het spectaculairste deel van het Agostini National Park, genaamd ‘Avenue of the Glaciers’. Hier monden talrijke impressionante gletsjers vanuit de Darwin Mountains & het Darwin IJsveld uit in de fjorden.

Je vaart door een smalle fjord naar de Pia gletsjer, wellicht de meest adembenemende ijsmassa op deze cruise. Per zodiacbootje ga je wal voor een wandeling naar verschillende uitkijkpunten over de gletsjer. Liefhebbers kunnen een moeilijkere wandeling maken naar een morene die de oude Pia gletsjer achterliet. In de late namiddag bewonder je de hemelsblauwe Garibaldi Glacier, één van de drie enige in Patagonië die nog steeds aangroeit.

Australis Cruise Patagonia Atacama22

8 De Agostini NP: Aguila & Condor gletsjers

’s Ochtens vaar je door het spectaculaire Cockburn kanaal en het Alberto de Agostini Nationaal Park. Je gaat aan wal voor een wandeling naar de Águila gletsjer. Onderweg spot je talrijke zeevogels en met wat geluk ook enkele zeeolifanten. Na de middag volgt een zodiac excursie naar het krakende ijsfront van de Condor gletsjer.

Atacama Patagonia Camp Yurt2 Reis Torres Del Paine Chile

9 Isla Magdalena - Patagonia Camp

’s Ochtens vroeg stap je van boord op het onbewoonde eiland Isla Magdalena voor een kennismaking met 25.000 koddige Magellaan pinguïns die hier in onoverzienbare aantallen voor je voeten lopen (onder voorbehoud van weersomstandigheden). Rond 11u30 is de aankomst in de haven van Punta Arenas voorzien.

Je wordt opgewacht door een chauffeur en gids van Patagonia Camp voor een rit richting Chili’s meest iconische nationale park: Torres del Paine! Je logeert 4 nachten in een luxueuze gezellige yurt en kiest dagelijks uit een brede waaier aan begeleide excursies aangeboden door Patagonia Camp. Volpension en (alcoholische) dranken zijn eveneens inbegrepen.

Grey Gletsjer Torres Del Paine Atacama Chili

10 Torres del Paine nationaal park

Torres del Paine Nationaal Park werd gevormd door diverse erosieprocessen in de afgelopen tienduizend jaar. Vandaag bewonder je hier een overweldigend natuurspektakel met gletsjers, grillige granieten rotsmassieven, schrale steppe met azuurblauwe meren en lengabossen. Er leeft een gevarieerde fauna waaronder ook de puma.

Excursie naar keuze. De Grey gletsjer domineert het Westen van Torres del Paine. De regio kenmerkt zich door eindeloze steppelandschappen waar de wind vrij spel heeft, alsook door de uitgestrekte groene lengabossen en weelderige vegetatie doordat hier doorgaans het meeste neerslag valt. Je kan hier een wandelingen maken naar Mirador Ferrier voor een adembenemend overzicht over de imposante Cordillera Macizo, of naar Mirador Grey.

Atacama Chili Patagonie Reizen11

11 Torres del Paine nationaal park

Excursie naar keuze. Neem je tijd voor het centrale deel van het Nationaal Park. Deze regio onderscheidt zich door haar talloze meren, gletsjervalleien met imposante geologische formaties en uitzichtpunten over meer dan een dozijn grillige bergtoppen.

Hier vindt de bezoeker enkele van de meest iconische beelden van Torres del Paine, zoals de Cuernos (hoorns) van Paine, het azuurblauwe Lago Pehoe, het melkblauwe Lago Nordenskjold, en het hemelsblauwe Lago Toro, tevens het grootste meer van het park. Mogelijke wandelingen hier voeren je o.a. door de Valle Francés of naar Mirador Condor.

Chili Rondreizen Specialist Patagonie Atacama Paaseiland2

12 Torres del Paine Nationaal Park

Excursie naar keuze. Watersportliefhebbers kunnen de wandelschoenen binnen laten en gaan kayakken op het Toro meer. Fotografen willen beslist deelnemen aan een foto- of wildlife safari door het oostelijk deel van het park. De neerslag arme plateaus met steppe landschappen en graslanden zijn er de ideale habitat voor nandu’s, guanaco’s, vossen en … de puma.

Atacama Patagonia Camp Yurt Reis Torres Del Paine Chile

13 Patagonia Camp - Santiago

Transfer naar Punta Arenas airport en binnenlandse vlucht naar Santiago. Privé hoteltransfer.

Grey Gletsjer Torres Del Paine Atacama2 Chili

14-15 Vertrek vanuit Santiago

Privé-luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam.

Video impressie